Acasă: locul în care gândurile își găsesc pacea

1

Acasă este acel loc în care gândurile își găsesc pacea. Este, de asemenea, locul în care ne simțim cel mai confortabil, iubiți și protejați – unde cei mai mulți se simt în largul lor. Mulți dintre noi ne simțim în siguranță și fericiți în casa noastră, chiar dacă nu este perfectă. Este ușor să găsim un loc de locuit, dar e greu să găsim un loc numit acasă.

Acasă este acolo unde te simți ca acasă şi ești tratat bine.

Dalai Lama

Câte lucruri mi s-au întâmplat în casa asta… Jumate de viață în care am crescut. Aici!! Practic, atunci când mă gândesc la câte degete în colțurile paturilor am dat, sau câte capete în dulapuri, său câte agățări de clanță, câte așezări greșite pe scaune încât să cad să râdă de mine tot restul casei… Nu aș putea renunța la ea, la ei, la ai mei… cu atât mai puțin! De aceea pentru familie e nevoie să faci sacrificii, așa că am pus bani deoparte ( pentru că niciodată nu am făcut nimic de așa anvergură și mă simțeam prost, voiam să ajut și eu cu ceva mai mult ) și m-am gândit să renovez puțin, să fac să fie mai plăcut, mai confortabil. Până la urmă este locul unde trebuie să te simți bine, protejat, iubit… Totuși fără să arunci banii pe fereastră. Am o obsesie cu florile, trebuie să îmi rămână și de flori!! Probabil renovatul este necesar și pentru că nu mai am unde să le țin. Noi în familie, suntem fiecare cu plăcerea lui: Mie îmi plac florile foarte mult și de când am pus cca. 50-80 de ghivece pe ici colo… adică pervaz, colțurile pereților… de când am pisică… Înțelegeți voi, o casă de oameni normali; ce se putea întâmpla în afară de pământ împrăștiat peste tot, lăbuțele pisicii mele pe pereți, sau în pat… Și nevoia familiei de a mă muta fie pe mine, fie florile. Trebuia să le fac și lor un spațiu, al lor.

acasă

Confortul este un aspect esențial atât pentru mine, pentru familia mea, pentru pisica mea și evident pentru florile cărora le dedic cel mai mult timp. Nu m-aș feri să îmi dedic ore întregi căutând soluții de amenajare, asta am și făcut. Indiferent cine suntem și cum suntem, cu toții avem un lucru în comun: acel spațiu care este al nostru, pe care îl denumim acasă. Pentru a ne putea amenaja spațiul nostru intim cu siguranță nu o putem face fără o grămadă de materiale de construcții.

Aceeași casă, dar cu altă față

Există o serie de modificări pe care poate nu le-am observat, care pot arăta o imagine complet diferită a spațiului în care locuiesc, fără a fi nevoie să cheltuiesc mulți bani. Acum mai trebuie doar să-mi procur materialele de construcție. Un prieten mi-a recomandat Vindem-Ieftin.ro, o Casă de Comenzi ce a lansat un concept unic în România, iar comanda se face online.

Am accesat site-ul Vindem-Ieftin.ro pentru a face o listă cu materiale necesare. Înainte de a comanda m-am decis să apelez la grupul VIP al firmei spre a mă îndruma. Un consultant m-a ajutat să aleg tot ce am nevoie: materiale de construcție, acoperiș, tâmplărie exterioară, parchet, vopsea lavabilă, gresie și faianță.

Pentru orice casă, acoperișul este cel mai important și am ales țigla metalică Bilka, nu înainte de a reface sistemul de izolare termică. Acoperișul este completat de instalarea tâmplăriei exterioare și realizarea instalațiilor.

Pereții interiori ai casei nu sunt doar pereți care separă camerele, ci ocazii perfecte pentru a adăuga farmec suplimentar spațiului în care locuim. Cu vopsea lavabilă Savana totul devine mai ușor. Pentru living am decis să aleg crem, o culoare neutră, ideală, indiferent de mărimea camerei. Deoarece dormitorul este camera în care ne odihnim am ales culoarea verde, care ne duce cu gândul la natură și lasă senzația de aer liber. Pentru bucătărie am ales galben, este o culoare care emană optimism și veselie. Pentru baie am ales alb, culoarea purității. De reținut: Aplicarea vopselei pe pereți nu înseamnă numai colorarea pereților, ci și dezinfectarea spațiilor și îngrijirea mediului în care locuim.

Casa este oaza mea de relaxare, locul în care mă retrag după o zi de muncă și văd același parchet, aceeași culoare de ani de zile! Mai mult…și-a pierdut strălucirea și este de asemenea, deteriorat. Am optat pentru un model nou, deschis la culoare care să fie de calitate, să reziste mulți ani și să fie ușor de întreținut.

parchet

Dacă tot mi-am dorit o reamenajare interioară a casei nu puteam ignora bucătăria și baia. Gresia și faianța sunt deja cunoscute ca fiind principalele tipuri de îmbunătățiri pentru locuințe, un aspect foarte important. Am achiziționat gresie și faianță de cea mai bună calitate, modele și culori potrivite pentru fiecare încăpere în parte. Este foarte important felul în care plăcile ceramice se vor comporta în timp. Pentru baie am ales albastru, deoarece este o nuanță ce emană prospețime, transformă baia într-o oază de relaxare. A alege culoarea și modelul pentru gresia și faianța din bucătărie nu a fost o sarcină ușoară. M-am decis la un model de plăci pătrate, în combinație de alb cu maro, dispuse sub forma unei table de șah.

Renovarea locuinței a fost un cocktail de emoție și nervozitate în același timp. Pe de o parte, acea emoție de a ști că am o casă renovată, mai frumoasă și adaptată nevoilor mele și ale familiei. Pe de altă parte, a trebuit să ne confruntăm cu stresul care a venit cu „aventura”. Când mă gândesc la rezultat și la întreg procesul de renovare pe care l-am planificat, mă simt ca o cuceritoare. Mă simt așa pentru că am avut cele necesare la prețuri rezonabile și am terminat rapid, frumos .. Sunt mulțumită de acest moment al reamenajării și a investiției făcute.

Vindem-Ieftin.ro

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2021

Sursă foto: Vindem-Ieftin.ro și Pixabay

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns