Cea mai bună rețetă de gătit este pasiunea

2

Îmi place să gătesc, de când eram copil am învățat să o fac. Nu sunt deloc o expertă, dar din entuziasm am realizat câteva specialități culinare care nu numai că îmi plac mie, ci și membrilor familiei. Apoi am început să împart ceea ce am gătit cu prietenii mei și mă mândream cu acest lucru!

Am început să mă bucur de fiecare dată când trebuia să gătesc, cel puțin pentru mine. Să savurez mâncarea este unul dintre puținele lucruri care mă fac fericită. Când gătesc și sunt în fața unor oale și tigăi, atunci mă simt mulțumită, pentru că așa îmi doresc, din moment ce sunt oarecum pretențioasă în ceea ce privește mâncarea și cum ar trebui să fie pregătită.

Mâncarea este o parte importantă a unei diete echilibrate.

Fran Lebowitz

Îmi place să mănânc. Cred că acesta este motivul esențial pentru gătit. Mi se pare unul dintre cele mai bune lucruri din viață. Și din moment ce îmi place atât de mult să mănânc, sunt curioasă să aflu cum se fac mâncărurile și cât de delicioase vor ieși.

oale

Cea mai bună omletă iese atunci când pui pasiune

Apropo de mâncare, mi-am amintit că acum câteva zile când tocmai ce mă trezisem, cea mai bună prietenă a mea a venit în vizită inopinată pentru a-mi arăta inelul de logodnă. În timp ce îmi povestea cum logodnicul ei a cerut-o de soție, ni s-a făcut foame. Nu prea aveam eu mare lucru în frigider și mi-am spus că pot face rapid o omletă. Omleta este foarte bună și poate fi folosită atât pentru micul dejun, cât și pentru cină. Ouăle sunt foarte sățioase. În omletă se pot adăuga și alte ingrediente cum ar fi: legume, verdeață, bacon, brânză etc. Secretul pentru a face cea mai pufoasă omletă din lume este să batem ouăle până obținem o spumă. Nu aveam un tel la îndemână, așa că am folosit două furculițe din setul de tacâmuri. Important era ca omleta să iasă cum voiam eu, chiar dacă ouăle au fost bătute cu furculița.

setul de tacâmuri

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • Sare și piper după gust
  • Ulei de măsline extravirgin (câteva picături pentru tigaie)
  • brânză sau cașcaval
  • bacon
  • ardei
  • mărar
  • oregano

Mod de preparare:

Punem uleiul de măsline la foc mic într-o tigaie apoi adăugăm ardeiul și baconul, tocate mărunt. Între timp se bat ouăle foarte bine împreună cu condimentele și mărarul. Ouăle se adaugă și ele în tigaie, după ce ardeiul și baconul s-au gătit pe jumătate.

Când omleta este aproape gata o punem într-o tavă de la Dajar magazin online și adăugăm brânză sau cașcaval (după preferințe), puțin oregano, sare și piper, și o băgăm pentru 5 minute la cuptor.

În timp ce omleta se gătea mi-am dat seama că nu am destule vase de gătit și am a apelat cu încredere la magazinul Dajar. Vreau să-mi măresc colecția de oale inox, tigăi inox și oale ceramică de la un brand pe care îl îndrăgesc, Ambition România.

Între timp, omleta era gata. Nu îți voi spune cum mirosea când am scos-o din cuptor. Prietena mea mi-a spus că ar mânca-o și cu ochii. Acum nu știu dacă a spus acest lucru din cauza mirosului îmbătător sau a faptului ca îi era foame, de fapt, ne era foame. În timp ce savuram omleta am continuat discuția despre logodnicul ei. Ce credeți! Acum vrea să-mi găsească și mie un iubit, de parcă eu nu aș ști să-l găsesc!

omleta

La plecare mi-a zis că dorește să revină zilele următoare la mine acasă, poate facem și clătite. Da, sigur facem! De parcă nu se știe că eu sunt cea care le face. În altă ordine de idei, mă va bate la cap să-mi gasesc un iubit.

Și tu, dragă cititorule, ai așa prieteni?

Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog 2021

2 COMENTARII

Lasă un răspuns