Atunci când bucătăria are ceva să îți spună

1

Se spune adesea că noi oamenii suntem curioși din fire, deși cred că de multe ori ar trebui să acceptăm mai degrabă că ne plac bârfele. Într-o dimineață, în timp ce îmi beam cafeaua, mă uitam fix la mobilierul de bucătărie și la aparatele învechite … de parcă strigau în cor: „Ascultă, dar tu cât crezi că îți mai putem satisface nevoile? Suntem depășiți de situație. Schimbă-ne!” Fără să vreau m-am opărit cu cafeaua ce o savuram și mă gândeam: „Oare chiar au vorbit cu mine?”

Am plecat apoi la job și mi-am amintit de ceea mi s-a întâmplat cu o seară în urmă. Cred că acest lucru se întâmplă deoarece am fost în vizită la vărul meu care tocmai și-a achiziționat o bucătărie pe care a dotat-o cu noi electrocasnice de la Franke electrocasnice. În general, ne place să investigăm viețile altora și, dintr-un motiv ciudat, navigarea în intimitatea caselor lor poate fi fascinantă. Nu o voi nega, în locul bucătăriei vechi mi-aș dori una nouă care să seducă și să surprindă, dar din lipsă de timp am tot amânat schimbarea lor. Îmi doresc să avansez, iar pentru a reuși trebuie să muncesc foarte mult.

Am ajuns acasă foarte obosită. Nu mai aveam putere nici să gătesc, așa că am comandat ceva. În așteptarea comenzii, am auzit voci, care mi s-au părut familiare:
-Când ne vei ajuta? Noi te-am ajutat în tot acest timp.
-Poftim!…Sunt prea obosită…clar mi se pare.
-Nu ți se pare…Trebuie să ne schimbi…Am fost mereu prezenți când ți-ai invitat prietenii în vizită, care ți-au lăudat mâncarea, dar și cât de ordonată este bucătăria ta. Chiar crezi că este suficient?
-Nu înțeleg!
-…Suntem învechite și depășite de situație, atât noi cât și mobilierul! Nu mai putem îndeplini cerințele tale.

 aparate electrocasnice

Când vrem o bucătărie nouă, alegerea aparatelor electrocasnice este esențială

Soneria interfonului m-a trezit din somn. Am adormit cu capul pe masă și eram foarte confuză, nu știam ce s-a întâmplat. Era curierul de unde am comandat mâncarea. În timp ce serveam cina mi-am zis că trebuie să-mi utilez bucătăria, e ceva ce nu mai pot amâna.

L-am sunat pe vărul meu să mă ajute cu achiziționarea mobilei, apoi am intrat pe net, pe Franke magazin online să aflu mai multe detalii despre produsele lor. El mi-a sugerat să vizitez showroom Franke pentru a vedea exact ce vreau să-mi cumpăr.

Plita, cuptorul și hota – principalele electrocasnice must-have de care o bucătărie are nevoie

Primul și unul dintre principalele avantaje ale utilizării gazului ca sistem de gătit este consumul și faptul că îmi place să gătesc mai tradițional. În alegerea unei astfel de plite pe gaz a trebuit să am în vedere numărul de arzătoare (2, 4 sau 5 arzătoare), dar și poziționarea acestora pe suprafața plitei. Am ales plita Franke Trend Line 750 cu cinci arzătoare, grătar din email și aprindere electronică integrată, prevazută cu o supapă de siguranță care întrerupe alimentarea cu gaz în caz de scurgere accidentală.

O plită fără cuptor parcă nu merge, așadar am achiziționat și un cuptor incorporabil Franke Maris FMA 97 P cu autocurățare. Cuptorul are PyroCleaning, o funcție care curăță cuptorul încât la sfârșitul ciclului să rămână doar cenușa foarte ușor de îndepărtat. Eu zic că am făcut o alegere foarte bună.

Hotele sunt inovate în fiecare zi pentru a oferi o eleganță mai mare și o funcționalitate mai bună într-un mod mult mai silențios. Am ales hota de tavan MYTHOS FLAT CRISTALLO BIANCO deoarece are un design modern, aparține clasei energetice A și finisaj cristal alb. A trebuit să țin cont de tipul de ventilație din bucătărie, de dimensiunea bucătăriei și, în special, de utilizarea bucătăriei.

Chiuveta și bateria de bucătărie – secretul decorului de excepție

O chiuvetă pentru bucătărie nu mai este doar un element funcțional, ci un element de design care adaugă valoare aerului general al bucătăriei. Din acest motiv, am ales chiuveta Franke Logica Line cu o cuvă și picurator realizata din inox alimentar și are o suprafață lucioasă.

Dacă am ales chiuveta, a trebuit să aleg și bateria pentru bucătărie, deoarece este principala sursă de apă potabilă. Sunt conștientă, nu accept concesii și pariez pe un produs de înaltă calitate! Am optat pentru bateria MARIS PLUS CROM-BIANCO, deoarece robinetul este practic și eficient cu pipa înaltă iar acest lucru facilitează umplerea vaselor și activitățile de spălare. Cel mai importat este că permite setarea temperaturii apei calde, reducând semnificativ consumul de energie.

Despre Franke vă pot spune că este o companie elvețiană cu 70 de filiale în 40 de țări la nivel global. A fost înființată în anul 1911. este cel mai mare producător de chiuvete pentru bucătărie din lume, primele fiind produse în anul 1925.

Acum, că am o bucătărie nouă, dotată cu aparate noi, cu siguranță nu voi mai avea vise ciudate. După ce am făcut schimbările necesare, am invitat la mine pe cea mai bună prietenă. Chiar îmi e cea mai bună prietenă și mi-a zis că se bucură că am schimbat bucătăria, că sunt vizibil mai relaxată, dar am nevoie de puțin timp pentru mine. Ei bine, acum mă pot odihni.

Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog 2021

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns