Să facem primăvară în livadă

2

Sosirea primăverii schimbă aspectul grădinilor. Este un semn al proiectelor de îmbunătățire ale grădinilor ce trebuie curățate, dar mulți dintre noi nu vor să facă aceste treburi ce ne limitează timpul. Pe măsură ce zilele reci încep să dispară, mirosul de primăvară ne atrage să petrecem mai mult timp în aer liber.

La casa de la țară, pe lângă curte, avem și o grădină greu de întreținut, dar acest lucru nu ne împiedică să ne bucurăm de ea. Astăzi vreau să vă împărtășesc cum am făcut noi curățenia de primăvară. Când spun „noi” fac referire la: mine, părinții, fratele, cumnata și nepoțica de 7 ani, care ne-am împărțit sarcinile pentru o curățenie WOW.

Am profitat de vremea bună și am început să pregătim grădina și primul lucru a fost să îndepărtăm materialele plastice care acoperă plantele, apoi să tundem tufișurile, să curățăm terenul și să plantăm bulbii. Poate că această parte este mai puțin plăcută, dar cu siguranță este necesar să o facem.

O pregătire bună este esențială pentru o grădină splendidă!

Acum temperaturile sunt suficient de mari pentru a lucra câteva ore bune în grădină. Primul pas a fost să adunăm crengile și frunzele uscate care s-au așternut pe pământ în ultimele luni. Aceste resturi nu sunt doar inestetice, ci pot fi și un bun adăpost pentru paraziți. În plus, ne va prinde bine mișcarea în aer liber și ne va reda toată energia necesară.

Fiecăruia dintre membrii familiei ne-a revenit câte o sarcină: tata pregătește gazonul pentru weekend-urile lungi pe care le vom petrece în curte, fratele și cumnata se vor ocupa de amenajarea grădinii de zarzavaturi, mama de amenajarea grădinii cu flori, iar eu și nepoțica mea ne vom ocupa de livadă.

Toaletarea pomilor fructiferi cu cleștele cu acumulator pentru crengile copacilor

Fratele meu a venit cu o surpriză, mai precis un aparat pentru grădină cu acumulator de la Kärcher, care să ne ajute la toaletarea copacilor. Spuse el pe un ton hotărât: „pentru această livadă avem nevoie de tehnologie inovatoare și dacă tot ai fost cu ideea de a curăța livada nu ar fi rău să începi cu pomii fructiferi”. Am crezut că face mișto de mine, dar după mi-a dat cleștele mi-a zis să încep. Spre norocul meu, cleștele cu acumulator pentru crengile copacilor TLO 18-32 BATTERY nu e greu de folosit, iar tăierea crengilor este acum mai ușoară ca niciodată. Pomii se află în perioada vegetativă, ceea ce înseamnă că am înlăturat în siguranță ramurile uscate. Nepoțica este foarte mândră de pomi. Cleștele cu acumulator mă va ajuta să aranjez de fiecare dată multitudinea de pomi și pomișori fructiferi pe care îi avem.

Datorită cleștelui pentru crengi TLO 18-32 Battery, tăierea ramurilor copacilor nu a fost niciodată mai simplă. Cu ajutorul lamei de înaltă calitate, crengile sunt tăiate fără efort. Iar cele care rămân în copac pot fi înlăturate cu ajutorul cârligului ce acționează ca o clemă.

Dispozitivul poate fi alimentat cu orice baterie de 18 V Kärcher. Crengile pot fi tăiate în mod special precis și fără a fi nevoie de forță. Tăierea ramurilor mai înalte nu este o problemă.

  • Cârligul acționează ca o clemă
  • Datorită cârligului care acționează și ca o clemă, puteți elimina ramurile care au rămas blocate în copac.
  • Deblocare sigură
  • Împiedică pornirea neintenționată a cleștelui pentru crengi
  • Mâner din cauciuc
  • Pentru confort maxim, în special atunci când lucrați pe perioade îndelungate.
  • Lama de otel cu acoperire din teflon
  • Lama de oțel de înaltă calitate asigură o viață lungă.

Îngrijirea gardului viu cu foarfeca cu acumulator

Pe lângă cleștele care mi-a fost util, fratele meu a mai adus o nouă „jucărie”, tot pentru mine, o foarfecă pentru iarbă și gardul viu cu acumulator GSH 18-20 BATTERY , tot de la Kärcher. Eram ușor nervoasă că mie mi se dau sarcinile cele mai grele. Cu toată supărarea, sunt mulțumită că noile aparate sunt super utile deoarece îmi place să am o livadă superbă, care conține câte puțin din tot, iar pentru mine curățenia este cea care contează.

Foarfeca de tuns iarbă și gardul viu cu acumulator GSH 18-20 Battery este ideală pentru a tăia cu precizie iarba de pe margini și pentru a da formă arbuștilor.

O mașină de tuns iarba nu va lăsa niciodată marginile perfect curate. De aceea, foarfeca de tuns iarba și gardul viu cu acumulator GSH 18-20 Battery este soluția potrivită. Lama de tuns iarba cu o lățime de 12 cm asigură un rezultat precis de tăiere. În plus, acumulatorul de mare putere și greutatea redusă a aparatului permit utilizarea acestuia fără întreruperi. Lama diamantată pentru gardul viu cu o lungime de 20 cm poate fi fixată rapid, prin înșurubare, fără a fi nevoie de alte unelte.

  • Protecție pentru lamă și buclă de depozitare
  • Pentru economisirea spațiului de depozitare.
  • Mâner cu design ergonomic
  • Pentru o manevrare confortabilă chiar și pe perioade lungi.
  • Întrerupător de siguranță
  • Previne pornirea accidentală a aparatului.
  • Platforma pentru baterii de 18 V Kärcher
  • Tehnologia în timp real cu afișaj LCD indica timpul de funcționare rămas, timpul de încărcare rămas și capacitatea bateriei. De lungă durată și de putere mare datorită celulelor litiu-ion. Acumulatorul este compatibil cu toate aparatele Karcher din platforma de 18 V.

Nepoțica mea a vrut ca pe marginea livezii să avem gărduleț viu care și aceasta trebuie menținut. Practic, pică pe mine toată treaba ei, dar eu nu mă supăr, căci teoretic o facem împreună. Apoi, am ales tot felul de floricele plantate pe lângă pomișori, garantez, se vede PERFECT, zici că-i RAI!! Floricele de piatră, zambile, lalele, narcise, șofran, iar înspre alei trandafiri. E ca-n poveste. Doar este povestea noastră, da!? Așa că, de fiecare dată când coafăm meri, peri, pruni, caiși, piersici, vișini și cireși și le vopsim în alb trunchiulețele, avem mare-mare grijă! Am plantat și brăduți, pentru că după primăvară mai vine și Crăciunul ( și cadourile, dar asta este o altă poveste ), iar undeva mai în spate avem o altă grădiniță cu legume. În fața este și viță de vie, care vara este nemaipomenită! Din diverse motive!

Fetița adoră să îi atribuie gardului viu diverse forme – fizice. Nu sunt eu expertă în sculptat gard viu, dar țin cu drag să mărturisesc că am un fel de Dinozaur – Cățel și un Elefant – Koala în preajma noastră p’-acolo, gata oricând să facă față oricărei provocări, așa că… Dacă vă gândiți să faceți ceva, orice… Să știți că… Avem ajutoare de nădejde!! Clar!? Bun, ei, acum la fel de folositoare a fost și suflanta pentru frunze LBL 2 Battery, am avut câteva și a fost puțin complicat, nu să le curăț, ci să o conving pe copilă că nu le putem lăsa covor pentru personajele fantastice pe care le aveam. Cel mai liniștitor a fost folositul cleștelui pentru crengi. Acolo m-a lăsat să îmi fac singură și în tihnă treaba că ea nu știu ce povestea personajelor.

Suflanta de frunze de 18 V bine echilibrată este ergonomică și atinge o viteză maximă de 210 km/h. Duza plată detașabilă cu marginea răzuitoare face posibilă îndepărtarea frunzișului într-o manieră controlată și orientată.

  • Design ergonomic
  • Perfect echilibrat pentru curățarea fără efort.
  • Tub de fixare
  • Tubul de suflare poate fi îndepărtat cu ușurință, astfel încât dispozitivul să ocupe mai puțin spațiu atunci când este depozitat.
  • Platforma pentru baterii de 18 V Kärcher
  • Beneficii de lungă durată și puternice pentru celulele Litiu-Ion.
  • Bateria interschimbabilă poate fi utilizată în toate celelalte dispozitive Kärcher cu platformă a bateriei de 18 V.
  • Tehnologia în timp real cu afișaj LCD pentru acumulatori indică timpul de funcționare rămas, timpul de încărcare rămas și capacitatea bateriei.

La finalul curățeniei de primăvară

După o zi obositoare, grădina noastră a renăscut. Kärcher, cu tehnologia inovatoare, s-a dovedit a fi un aliat de nădejde. Țin să felicit și restul familiei și să le spun că fără devotamentul și implicarea lor maximă nu aș mai fi avut acum despre ce să scriu și nu am fi avut amintiri plăcute despre această zi.

Pentru cei care nu știau, Compania Kärcher oferă soluții pentru curățare. Încă de la începuturi, compania Kärcher s-a caracterizat prin ingeniozitate și gândire inovativă. Compania se mândrește cu peste 600 de brevete active care au revoluționat industria de curățare. În 1939, compania producea și dispozitive de încălzire pentru motoarele aeronavelor și sisteme pentru încălzirea cabinelor. După Al Doilea Război Mondial, compania își îndreaptă atenția către produse pentru uz zilnic și de urgență. Începând cu anul 1950 dezvoltă primul curățitor cu apă caldă sub presiune din Europa. Designul dispozitivului de încălzire al apei s-a dovedit a fi atât de inovativ încât încă stă la baza tuturor arzătoarelor de azi.

Sursă foto: Kärcher, iar editările s-au făcut în Canva

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2021.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns