La întâlnire cu masca

O sărbătoare unică....Franke știe

9

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători religioase pentru români și se petrece în general cu familia. Începând cu pregătirea bucatelor și culminând cu mersul pentru a lua lumina Învierii. Săptămâna Mare este un eveniment care unește familia. De Paști tineri și bătrâni, de la bunici la nepoți, ne adunăm pentru a ciocni un ou roșu cu cei dragi, rostind „Hristos a înviat!”. Bucurându-ne de Învierea Domnului.

Chiar înainte de marea sărbătoare a Învierii Domnului am participat la un concurs și am câștigat o întâlnire cu o celebritate. Țopăiam prin casă ca un copil cu jucăria nouă, inima mai că-mi sărea din piept. Mereu m-am gândit cât de frumos ar fi dacă aș întâlni celebritatea preferată. Ei bine, chiar mi s-a întâmplat, și nu oricum și oricând, ci chiar în ziua de Paște! Nici acum nu-mi vine să cred că am avut un așa oaspete de seamă. I-am fredonat melodiile, i-am urmărit activitatea, i-am apreciat videoclipurile, am fost chiar și la concerte, numai ca să-l văd. Era clar că trebuia să-l cunosc, nu? Pentru toată lumea, întâlnirea cu idolul lor este o emoție unică, și, de asemenea, am experimentat ceva puternic și de nedescris. Și acum îmi amintesc întâlnirea care m-a marcat: când l-am văzut… nu mai este nevoie să spun – am început să plâng! El și muzica lui reprezintă atât de multe pentru mine, atâtea etape ale vieții mele, cât și ale drumului meu din ultimii 6 ani. Dacă mi-ar fi spus cineva că într-o zi l-aș fi cunoscut, nu l-aș fi crezut.

 întâlnire

Nu mi-am dorit ca marea întâlnire să aibă loc într-o locație publică. În primul rând, voiam ceva mai intim, ferit de ochii indiscreți ai curioșilor, așa că l-am invitat la mine acasă. Știu că sunteți curioși să aflați despre cine este vorba, dar înainte de a vă dezvălui numele invitatului meu special, trebuie să vă spun cum a decurs pregătirea pentru masa de Paște.

Editat în Canva

Dacă tot am avut o întâlnire cu surprize am apelat cu încredere la electrocasnice Franke din gama Maris. Am încercat să-mi fac o listă cu cele necesare. Am făcut aperitiv, dar voiam să fac și o ciorbă rădăuțeană. Acum ceva timp aflasem într-un interviu că ciorba rădăuțeană este una dintre preferatele invitatului meu surpriză, așadar, ar fi ocazia perfectă să-l impresionez. Eram în impas, nu știam ce să fac și mi-am zis să risc.

Am pregătit ciorba rădăuțeană, dar și aperitive. Cum întâlnirea are loc fix în ziua de Paste, am ales să gătesc ceva tradițional și nelipsitele ouă roșii, dar și salata de boeuf pe care invitatul meu o poate servi ca aperitiv sau garnitură pentru friptură.

Electrocasnice Franke

Aperitivul

Se știe deja că aperitivele mereu ocupă un loc aparte în lista deliciilor pentru masa de sărbătoare. Am încercat să le așez într-un mod frumos și creativ. Secretul succesului unui aperitiv este, cu siguranță, combinația perfectă de ingrediente și modul original de servire. Pe lângă ouăle roșii am mai pregătit și:

  • ouă umplute
  • coșulețe umplute cu brânză, măsline și ciuperci
  • salată de boeuf
  • rulouri de șuncă asortate

În paralel, m-am ocupat și de ciorba rădăuțeană. Am spălat legumele și carnea în chiuveta Franke, apoi am ales vasul de gătit, din multitudinea de oale și tigăi, pentru a pregăti ciorba. După ce am tocat legumele și am pregătit carnea, plita Franke cu grătare de fontă Design by Dror cu cele patru arzătoare cu aprindere electronica integrata abia aștepta să fie folosită. Mâinile îmi tremurau, dar mi-am impus reguli, deoarece totul trebuia să iasă perfect.

ciorba rădăuțeană

Felul pricipal

Am ales să gătesc friptură de porc și pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor. Eu nu consum carne de miel, așadar nu puteam găti ceva ce nu aș fi știut cum va ieși. La felul principal nu prea știam ce îi place invitatului meu și speram să nu o dau în bară. Cu electrocasnicele achiziționate din Franke magazin online, gătitul devine mult mai ușor.

Desertul

Și la desert am ales tot ceva tradițional. Am făcut cozonac și pască, în cazul în care aș fi dat-o în bară cu mâncarea, poate desertul i-ar fi plăcut. L-am încins pe domnul cuptor Franke cu sistem Smooth2close ce garantează închiderea ușoară a ușii: abia aștepta să coacă bunătățile pregătite. Pentru cei care nu știau, cozonacul reprezintă o pâine dulce a învierii și renașterii întregii creații. Pasca este una dintre mâncărurile ritualice de Paște, ea se face cu brânză sau caș și cu stafide.

Electrocasnice Franke

Masa festivă

Am aranjat și decorat masa festivă cu o față de masă călcată, câteva șervete asortate, și un număr suficient de farfurii, pahare și tacâmuri. Ouăle colorate le-am așezat central, într-un coș frumos decorat cu flori de sezon, lângă coș am așezat farfurii mici, special pregătite pentru cojile de ou. Acum lipsea doar invitatul surpriză.

Despre Franke vă pot spune că este o companie elvețiană cu 70 de filiale în 40 de țări la nivel global. A fost înființată în anul 1911. Este cel mai mare producător de chiuvete pentru bucătărie din lume, primele fiind produse în anul 1925.

Un mister, o întâlnire

Clipele au trecut lent iar entuziasmul a atins cote maxime, deja începeam să întrevăd întâlnirea cu artistul care mi-a intrat ”pe sub piele”, dar în același timp mă cuprindea o stare de agitație. Într-un final a apărut …el, cu chipul pictat cu vopsea neagră și multicoloră, ochii îi erau acoperiți de o pereche de ochelari opaci iar gluga ii era trasă pe cap.Da, era el, solistul Carla’s Dreams. Pentru cei care nu știu, Carla’s Dreams este un proiect muzical din Republica Moldova, fondat în 2012, foarte difuzat la radio și TV. Piesele ajung instantaneu hituri, iar concertele mereu au fost sold out. Proiectul s-a lansat mai întâi pe Internet. După ce a făcut furori pe Facebook și YouTube, a început să adune sute și apoi mii de fani la concerte. Membri proiectului își ascund chipurile pentru că vor să se bucure în continuare de o viață privată. Alegerea machiajului este diferit de fiecare dată, în funcție de starea de spirit a membrilor. Solistul, cu nume de cod „Sergiu” este cel care iese în interviuri și pe scenă.

Mi s-au înmuiat picioarele când l-am văzut, dar am vrut să nu arăt acest lucru, nu îmi doream să se simtă stânjenit în vreun fel. Totuși, cred că a observat emoția pe care o aveam, căci mi-a spus să fiu relaxată, că e un om normal ca toți oamenii. L-am invitat pe Sergiu la masă. Acum aveam alte emoții și îmi ziceam în gând: „Oare îi va plăcea rețeta pentru masa de Paște pe care am pregătit-o pentru el?” Îmi făceam mii de scenarii, nu știam dacă îl va încânta ce am gătit.

Nu mi-a lăsat impresia că nu i-ar fi plăcut ceea ce am gătit, ba din contră, m-a asigurat că totul este delicios. Am fost uimită de faptul că este un om normal, cu mult bun simț, este modest și nu folosește deloc celebritatea de care se bucură. De regulă, când eu vorbesc cu cineva privesc omul în ochi, culoarea ochilor este primul lucru pe care îl observ la o persoană. De data aceasta, m-am „lovit” de un personaj pe care nu poți să-l privești în ochi, ochelarii cu lentila opacă și chipul acoperit de make-up fac imposibil acest lucru.

Am vorbit despre multe lucruri, aici trebuie să recunosc că mai mult despre mine; ținând cont că este vorba despre o persoană misterioasă, nu prea poți afla mare lucru. Timpul a trecut foarte repede iar a întâlnirea a ajuns la final. Mi-a mulțumit pentru invitație și mi-a spus că a avut parte de o masă de Paște ca „la mama acasă”. Cu această ocazie i-am mulțumit pentru tot ce a făcut pentru mine prin muzica sa. Așa mi-am recăpătat puterile și încrederea. Totuși, ceea ce mi-a spus, îl păstrez pentru mine. Am făcut și fotografii, dar nu le fac publice, e ceva personal. Pe voi vă las să vă delectați cu o fotografie de la ultimul concert.

Carla's Dreams

Pe lângă muzica, cea care mi-a dat aripi, misterul din jurul lui m-a atras mereu. Am fost deseori întrebată de ce prefer pe cineva căruia nu îi știu identitatea. Am tot răspuns că nu mă interesează identitatea, muzica are farmecul ei, iar aflarea identității nu ar face decât să îngrădească acest lucru.

Fără îndoială, ceea ce am învățat de la această întâlnire este că TOTUL ESTE POSIBIL, NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL !!!!! Da, este adevărat, totul este posibil.

Voi ce ziceți, i-a plăcut meniul?

Surse foto: Arhiva personală, Franke și Pixabay

Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog 2021

9 COMENTARII

Lasă un răspuns