Ai găsit un telefon pierdut? Nu te bucura prea mult

1

Duminică, ca multe alte duminici, am făcut evadare de o zi. Am decis să vizităm pentru prima parte a zilei Mănăstirea Tisa-Silvestri, o mănăstire din județul Bacău (despre care voi scrie în următoarele zile). Am admirat frumosul loc sfânt, am filmat, am fotografiat și ne-am îndreptat spre mașină pentru a merge către următoarea locație, orașul Bacău.

În parcare am găsit un telefon care arăta destul de bine, ceea ce indică faptul că a fost pierdut și nu a fost aruncat. Dacă am găsit un telefon pierdut, nu m-am gândit sa-l opresc pentru mine, este o infracțiune. Există multe modalități de a-i găsi proprietarul și de a-l returna.

La prima cercetare, am constatat că ecranul telefonului era blocat, ceea ce face imposibilă accesarea acestuia. Este foarte bine că ecranul este blocat, astfel încât nu există riscul ca cineva să folosească acel telefon. Am hotărât să ne ducem la poliție și să-l predăm. Poliția va fi responsabilă de localizarea proprietarului său. Va fi o sarcină ușoară dacă proprietarul a raportat anterior pierderea lui.

Am decis să returnăm telefonul găsit la secția de poliție din Bacău. Am ținut acel telefon aproape, poate că cineva totuși va suna pentru a anunța proprietarul că mobilul este la noi și să stabilim o locație pentru a-l returna. A fost prima dată când am găsit un obiect pierdut pe care să-l predăm poliției, într-adevăr nu știam cum să procedăm, dar știam că poliția va ști ce să facă.

Parcul Catedralei

Mi-am dorit foarte mult să vizitez Bacăul și am parcat undeva lângă Parcul Catedralei, apoi am încercat să localizez cea mai apropiată secție de poliție. La puțin timp, proprietara telefonului mobil a sunat de pe un alt dispozitiv. Am decis să ne întâlnim în parc și mi-a cerut să am telefonul la îndemână pentru a mă contacta când ajunge în zona respectivă.

Până când a sosit proprietara, am făcut ceea ce îmi place cel mai mult să fac, să fotografiez tot ce mi se pare interesant. Nu după mult timp, a sosit stăpâna telefonului. Se pare că ne-am intersectat la mănăstire, iar acest lucru a făcut recunoașterea mult mai ușoară. Femeia era foarte fericită că și-a recuperat bunul pierdut. De data aceasta am văzut cum arată fericirea în ochii unui om. Ochii ei aveau o sclipire specială care mi-a atras atenția.

În afară de faptul că nu este un gest frumos să îți însușești ceva ce nu îți aparține este și ilegal. Unii poate nu știu acest lucru, dar i-aș sfătui să citească un pic Codul Penal. Noi nu am făcut-o însă gândindu-ne la lege. Pur și simplu ne-am pus în pielea proprietarului. Oricând să pierzi ceva i se poate întâmpla oricui. Și nu mi-ar pica bine, dacă eu aș pierde ceva și nu aș mai recupera acel lucru.

Ștefan cel Mare, Bacău

Cum localizați cu ușurință telefonul pierdut sau furat

Este ușor să localizăm și să găsim un telefon pierdut sau furat, indiferent dacă este vorba de Android sau iPhone. Fiecare dintre sistemele de operare are propria sa metodă de detectare a locației exacte a dispozitivului.

Există mai multe aplicații mobile, pentru Android sau iOS, care vă pot ajuta să vă găsiți dispozitivul pierdut. Acestea trebuie să fie instalate pe telefonul dvs. și configurate în așa fel încât:

  • Blocați telefonul pierdut, astfel încât nimeni să nu vă acceseze fotografiile, fișierele și datele personale stocate în diverse aplicații, cum ar fi serviciile bancare mobile, cumpărăturile online sau rețelele sociale.
  • Securizați telefonul de la distanță, astfel încât persoana care îl găsește să nu poată accesa niciun program instalat pe acesta.
  • Localizați telefonul prin GPS.
  • Aveți un cont Google.
  • Fiți conectat la o rețea de date Wi-Fi sau mobilă.
  • Fiți vizibil pe Google Play sau Play Store.
  • Activați Găsiți telefonul.

Sper că toate acestea să vă fie utile. Repet să nu vă bucurați dacă găsiți un telefon pierdut, este o infracțiune, citiți Codul Penal.

Orice încărcare a acestor fotografii este interzisă fără citarea sursei.
Puteți prelua maximum 500 de caractere din acest articol, condiția este să specificați și să inserați vizibil linkul articolului

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns