Alege să înveți cu Centrul Unirea

1
Centrul Unirea
Sursa foto: Centrul Unirea, Editare Canva

Am făcut și eu liceul la un moment dat și matematica a fost una din materiile care mi-au dat bătaie de cap. Și atunci când ceea ce făceam la clasă nu era suficient trebuia să cauți un meditator pentru a te descurca. Mai ales că fiind la profil real una din probele de la bac era matematica. Bine, nu pot da vina pe nimeni, eu am ales.

Pe atunci, nu era ca acum să cauți printre sute de alternative și anunțuri postate online și a trebuit să fiu mulțumită cu meditatorul pe care l-am găsit. Nu zic că a fost bine, căci am reușit să trec examenul cu brio. Am și eu o nepoțică la școală și deși este încă mică, mă gândesc că timpul zboară repede, așa că mânată de curiozitate am vrut să văd cam ce oferte sunt în domeniul meditațiilor, în special la matematica pentru pentru bacalaureat.

Știu că părinții ei sunt ocupați, iar eu cum am mult timp, pe mine va cădea responsabilitatea să mă ocup de ea. Poate veți spune că mă grăbesc, dar vreau ca ea să fie bine pregătită. Are planuri mari pentru viitor, iar matematica o va însoți pretutindeni.

matematică pentru pentru bacalaureat
Sursa foto: Pixabay, Editare: Canva

Cu Centrul Unirea matematica nu mai pare atât de complicată

Un alt motiv pentru care mă gândesc este că mai ales când vine vorba de matematică, dacă nu știi să atragi elevii și să le explici pe înțelesul lor, nu e bine. Și îmi pare rău să o spun, dar din păcate majoritatea profesorilor, cel puțin la clasă nu prea se pricep la atrage elevii și din câte îmi dau seama, acest lucru nu se va schimba prea curând. Poate veți spune că sunt răutăcioasă, dar cam așa stau lucrurile. M-am lovit de acest lucru atunci când făceam pregătire pentru bac la școală, eram stresată, îmi era teamă să nu fi ratat ceva important.

În căutările mele am descoperit Centrul Unirea, un centru educațional fondat în 2010, care oferă cursuri și meditații online, atât pentru Bacalaureat, cât și pentru Evaluarea Națională. Profesorii sunt calificați, selectați tocmai pentru capacitatea și experiența lor didactică.

Am o prietenă în mediul rural și i-ar fi greu să-și trimită fetița la meditații, căci drumul ar costa destul de mult. Uite că gândindu-mă la nepoțica mea am putut ajuta pe cineva, care are nevoie de meditații matematică online. Și uite că pandemia asta ne-a învățat totuși ceva bun, atunci când nu este posibil fizic profesorii și elevii pot comunica și online.

Centrul Unirea
Sursa foto: Centrul Unirea, Editare Canva

De ce meditații online?

Pe vremea mea când făceai meditații la matematică trebuia să fii ochii și urechi la profesor, absolut totul trebuia notat. Acum poți revedea sesiunile de meditații, poți recupera cu ușurință dacă ți-a scăpat ceva, din lipsă de atenție, sau alt motiv. Dacă aș avea o capsulă a timpului, m-aș întoarce înapoi, în perioada de dinainte de bac și aș lua cu mine cursurile online. Așa aș fi (fost) mult mai bine pregătită decât cu meditațiile de la acea vreme.

Având în vedere ca școala s-a făcut online, în ultimii 2 ani, nu știu cât de bine au înțeles elevii cursurile. Am asistat de la distanță la unul dintre cursurile nepoatei mele și am putut vedea cât de agitați erau copiii., orice lucru le distrăgea atenția de la oră. Ei bine, poate pentru că și din cauza că erau mici. De aceea prețuiesc atât de mult meditațiile, îmi doresc ca nepoata mea să fie la zi cu lecțiile.

Am vorbit deja cu părinții ei și le-am zis despre Centrul Unirea, că se fac cursuri și meditații de la clasele primare, ceea ce e bine pentru nepoțica mea. Ținând cont că meditațiile se fac online, va fi mult mai ușor pentru copil. Le va face din confortul casei, iar părinții nu vor avea grijă să o ducă sau să o aducă de la meditator.

meditații online la matematică
Sursa foto: Centrul Unirea, Editare Canva

Să fi fost încă elevă cu siguranță aș fi apelat la meditații online, sechelele provocate de teama neînțelegerii a matematicii(lor) a lăsat urme adânci.

Acest articol a fost scris pentru a șasea probă SuperBlog 2022

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns