Pofte fără rețineri cu Orgran

1
ORGRAN
Sursa foto: Orgran si Canva, Editare: Canva

Din anumite motive, nu ni pare ciudat ca o persoană să apeleze la alimente dulci, bogate în calorii și gustoase pentru confort în aproape orice situație sau eveniment. Atunci când avem de-a face cu supraponderalitate și obezitate cautăm soluții, sau mai bine zis apelăm la alimente pentru a ne simți bine, mai sănătoși.

Să mănânci sănătos nu este ușor, mai ales când trăiești într-o societate în care să mănânci o gogoașă este mai ieftin decât un măr. Mereu am crezut că dacă vrei să ai o dietă echilibrată trebuie să încetezi să te bucuri de mâncare sau va trebui să te limitezi până la punctul de a te îmbolnăvi.

Până nu demult așa credeam, dar viața m-a forțat să regândesc ceea ce mănânc, după ce am am aflat că anumite alimente îmi provoacă alergii alimentare. De la a mânca într-o manieră „confortabilă” la a trece la un stil de viață mai sănătos, nu a fost deloc ușor.

alergii alimentare
Sursa foto și editare: Canva

Obiceiuri sănătoase construite puțin câte puțin

De când am descoperit că glutenul e unul dintre marii dușmani ai sănătății mele, a trebuit să-mi educ organismul. Sună ciudat, dar a trebuit să învețe să funcționeze fără alimentele pe care le consumam, în mod obișnuit. Am găsit un aliat în făină fără gluten, astfel nu voi renunța la pâine, caci pot face pâine fără gluten.

Pentru a învinge vechile obiceiuri, a trebuit să renunț la: mâncarea de tip fast-food, prăjelile, grăsimile și produsele făinoase, care îmi fac atâta rău. Cu siguranță nu voi apela la înfometare. A avea o dietă fără gluten este cheia pentru a fi puternică și pentru a mă simți bine cu mine însămi.

De aceea, este esențial să mănânc echilibrat, astfel încât corpul să se simtă încărcat de vitalitate. Am ales să consum și alimente vegane, pentru o sănătate mai bună. Veganismul a fost o variantă care mi s-a părut cea mai potrivită, și de fapt acasă aveam deja o dietă vegană, mai ales atunci când organismul meu nu funcționa bine.

pâine fără gluten
Sursa foto: Orgran

Cum sa mâncam sănătos: Orgran – cheia pentru a te simți bine

Încerc să mănânc suficiente calorii și să consum o mare varietate de alimente pe bază de plante, cum ar fi leguminoase, cereale integrale, legume, fructe, nuci și semințe pe parcursul zilei, pentru a mă asigura că obțin toți nutrienții de care am nevoie.

În dieta fără gluten există o regulă simplă: poți mânca toate alimentele care nu conțin gluten, deși, din păcate, acest lucru nu este atât de simplu pe cât pare. Datorită proprietăților sale tehnologice, glutenul este folosit în majoritatea alimentelor procesate și se ascunde acolo unde nu ne-am imagina niciodată.

Un prieten mi-a recomandat produsele de la Orgran, o fabrică unde se produc alimente 100% fără gluten, potrivite pentru persoanele care suferă de alergii. Nu am stat prea mult pe gânduri, cu un search pe Google am aflat tot ce mă interesa despre produsele lor. Spre bucuria mea, mare amatoare de dulciuri, am găsit și o gamă largă de biscuiți fără gluten. Acum, pot consuma fără grijă biscuiții cu ciocolată, preferații mei, evident cu măsură, excesele nu fac niciodată bine.

dietă fără gluten
Sursa foto: Orgran si Canva, Editare: Canva

Orgran – aliatul sănătății

ORGRAN Health & Nutrition este un brand înființat de către frații Buontempo în anul 1984. Aceștia au înțeles nevoia de a ajuta persoanele din întreaga lume, care suferă atât de boala celiacă, cât și de alergii, pentru îmbunătățirea sănătății și a nutriției. Orgran este disponibil în peste 55 de țări.

La Orgran găsim:

  • Biscuiți
  • Desert
  • Faină
  • Fără Zahăr
  • Mic dejun
  • Paine uscată
  • Paste
  • Pentru copii
  • Pentru cuptor
  • Pentru gătit

Produsele lor sunt lipsite de gluten, grâu, ouă, lactate, drojdie, nuci, sau organisme modificate genetic și nu conține adaos de zahăr din trestie, lapte și derivați de origine animală. Sunt naturale și fabricate astfel încât să corespundă nevoilor nutriționale speciale ale persoanelor cu boala celiacă, ale vegetarienilor, ale diabeticilor și în general, ale clienților preocupați de sănătate.

ORGRAN
Sursa foto: Orgran, Editare: Canva

Am învățat că beneficiile de a duce o viață sănătoasă sunt nemăsurabile. Sănătatea este condiționată de stilul de viață pe care îl duc, așa că dacă stilul de viață este sănătos, voi avea un nivel de sănătate mai bun decât dacă duc un stil de viață nesănătos. Nu am de gând să renunț la stilul de viață pe care îl duc acum, ar însemna să regresez, cu sănătatea nu este de joacă.

Tu cum ai grijă de sănătatea ta?

Articol scris penttru a cincea proba Spring SuperBlog 2022