Povești miaunești: Puffy și așternutul magic

1
Imperial Care White
Sursa foto: Imperial Care White, Editare: Canva

Puffy, o pufoșenie cu blană albă a devenit parte din sufletul meu atunci când treceam printr-o perioadă dificilă din viața mea. Oamenii pe care îi iubeam m-au trădat și mă simțeam dezamăgită. Nu mai comunicam cu nimeni, decât cu membrii familiei. Îmi pierdusem încrederea în oameni, simțeam că pământul îmi fugea de sub picioare.

Într-o după-amiază, când mă întorceam de la serviciu, un ghemotoc de blană albă a venit la mine. Ochii ei albaștri mă priveau atât de intens, de parcă ar fi spus: ia-mă și pe mine acasă la tine. Îmi amintesc că nu prea am băgat-o în seamă, dar ea năzdrăvana m-a văzut și m-a urmărit. Eu nici nu mai știu ce anume voiam să fac acolo, dar am intrat în scara unui bloc. Ușa era cam defectă și se blocase.

Nu am întrat în panică sperând că dacă voi bate pe la uși…dar parcă eram într-un film horror, nimeni nu a răspuns. Între timp mâța aia mică stătea în fața ușii și mieuna încontinuu. Era agitată și parcă ar fi vrut să mă ajute ea cumva să ies de acolo.

pisica
Sursa foto: Pixabay, Editare: Canva

Puffy – eroina mea cu blăniță

După aproape o oră o vede un domn, era curios de ce e pisica atât de agitată. Eu din când în când băteam în ușă sperând să mă ajute cineva. Domnul acela a întrebat: „e cineva acolo? Da, eu, am răspuns. Ușa asta s-a blocat. Am încercat să bat la ușile oamenilor, dar parcă toți sunt surzi, nu mai răspunde nimeni.

Domnul de afară mi-a zis: păi dumneavoastră nu știați că acest bloc este părăsit, aici nu mai locuiește nimeni. Cum așa, l-am întrebat, păi eu aveam treabă aici. Cine v-a mințit? Eu stau aici pe aproape și știu. Aveți noroc, sunt lăcătuș mecanic. Vin în 5 minute cu niște scule și deblochez ușa. A venit și a deblocat ușa, i-am mulțumit, apoi a plecat. Pisica era tot acolo. Dacă nu mieuna ea, nu știu cum aș mai fi ieșit de acolo.

Am decis să o iau acasă, dar cum face orice pisică nu se lăsa prinsă. Mi-am amintit că tocmai am mers pe la magazin și aveam într-o plasă o bucată de salam. I-am dat și ei din ea. La început era sfioasă, a luat bucata de salam și a fugit cu ea. Am strigat-o iar și până la urmă am reușit să o prind și am băgat-o în plasă ca să nu fugă. Nu prea i-a convenit ei că am păcălit-o, dar nu a avut ce face. I-am zis: de acum ești pisicuța mea și deși până acum nu am avut animale de companie ție îți voi da tot ce e mai bun. Apoi am realizat că nu aveam telefonul la mine și familia mea s-ar fi îngrijorat că întârzii, așa că am pornit cu tot cu pisică în drum spre casă.

Puffy
Sursa foto: Pixabay, Editare: Canva

Nisip igienic potrivit pentru Puffy

La început familia nu prea o agrea, dar i-a cucerit rapid. Cu o personalitate introvertită, dar grijulie, a început să mă privească calmă cu ochii ei albaștri uriași de parcă ar fi vrut să-mi spună ceva. Îmi amintesc că îi plăcea să-și scuture clopoțelul (unul decorativ, căci pisicile se simt incomode cu unul adevărat) și să se joace cu un ghem în sufragerie.

Micuța mea Puffy se juca iar eu mă agitam, eram panicată de-acum. Nu știam ce fel de mâncare și mai ales ce fel de așternut igienic pentru pisici să îi ofer. Toate acestea erau străine pentru mine. Îi luasem câteva pliculețe și bobițe pentru juniori, o litieră și nisip pentru litiera pisicii. Credeam că acest lucru este suficient pentru o pisică fericită. Am încercat să o învăț să facă la litieră, dar se pare că ceva o deranja căci făcea pe lângă, acest lucru îmi displăcea.

În timp ce căutam soluții mi-am amintit că o fostă colegă avea mai multe pisici și am contactat-o rapid. Mi-a explicat că pisicile sunt foarte sensibile la tipul de substrat din care este făcut așternutul. Trebuie să țin cont de faptul că ele refuză să folosească litiera atunci când miroase urât. Mi-a recomandat nisip pentru pisici cu control maxim al mirosurilor, un produs din bentonită naturală albă, de calitate superioară care nu generează praf.

nisip pentru litiera pisicii
Sursa foto: Imperial Care White, Editare: Canva

Imperial Care White – așternutul igienic pentru pisici cu personalitate

În câteva minute mi-a dat cele mai utile informații despre cum să am grijă de pisicuța mea. Voiam să o întreb ce marcă de așternut pentru pisici folosește pentru felinele ei, însă mi-a luat-o ea înainte. Mi-a recomandat Imperial Care White, un site care are așternut igienic pentru pisici, testat și recomandat de Federația Națională Felinologică Română.

Ce am făcut? Am intrat rapid pe site-ul Imperial Care White pentru a vedea ce și cum stau lucrurile. Am comandat un nisip igienic pentru Puffy a mea cu parfum de iasomie. Spre rușinea mea, nu știam că așternuturile pentru pisici pot mirosi frumos. Acest nisip are putere mare de conglomerare și absorbție formând bulgări de consistență ultra compactă, ce fac ca procesul de curățare al litierei să fie rapid și economic.

Puffy a acceptat noul așternut încă de la prima folosire. Cu ce seriozitate îl analiza, ca un adevărat expert în domeniu. Ea a deprins obiceiul de a „sapa” îndelung în nisip atât înainte cât și după utilizare. De atunci nu am mai avut probleme cu litiera.

Imperial Care White
Sursa foto: Imperial Care White

Puffy a mea este acum o domnișoară, este sterilizată și foarte inteligentă. Este animalul de companie al familiei. O pisică e o sursă inepuizabilă de fericire, chiar dacă provoacă unele pagube, inclusiv dărâmarea unui televizor. Am certat-o, dar nu m-a lăsat inima s-o pedepsesc. Acum, ea are hrană specifică pentru pisici sterilizate, dar nu am renunțat la așternutul Imperial Care White, este singurul pe care ea îl acceptă.

Familia mea mi-a sugerat să scriu o carte despre aventurile ei. Nu este o idee rea. Poate că în acest fel mulți înțeleg cât de benefic este să ai o pisică în jurul tău. Nici eu nu știam, recunosc.

Articol scris pentru a treiprezecea probă de la Superblog 2022, probă sponsorizată de Imperial Care White

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns