Interviu de 10 cu bloggerița Margareta Cloșcă

1
Margareta Cloșcă

Revin din nou cu un interviu de 10 dedicat bloggerilor, care ne încântă zi de zi cu postările lor. De data acesta este vorba despre Margareta Cloșcă, autoarea blogului Lovefool. Pentru a o cunoaște mai bine pe Margareta vă invit să lecturați mai jos un interviu foarte captivant.

1. Spune-ne ceva despre tine.

Sunt o persoană destul de singuratică, cu o imaginație bogată și o tendință pronunțată spre a dramatiza viața, motiv pentru care nevrozele nu m-au ocolit niciodată.

2. Când ai început să scrii pe blog

În decembrie 2018.

3. Cum a venit ideea?

Aș vrea să pot să spun că a fost ideea mea, dar, de fapt „scânteia” a venit de la doamna Delia Petrescu (director editorial Smart Publishing). Lucram la un volum de poezii care a fost publicat în anul 2019 la editura mai-sus menționată și doamna Petrescu m-a îndemnat să-mi creez un blog dedicat poeziilor. Să dispun de o modalitate de promovare online a creațiilor din carte.

4. Care este cea mai bună postare și de ce?

Poezia „Memorie colectivă”, publicată pe blog în octombrie 2019. Am scris-o în august 2018 după protestul ce a avut loc pe 10 august, în Piața Victoriei. Este un elogiu dedicat celor care și-au pierdut viața în incendiul din clubul Colectiv. A fost neașteptat de bine primită de cititorii blogului, distribuită de zeci de ori pe social media și, în ultimă instanță, și premiată la concursul literar „Poezia, dragostea mea” de către Editura Contraste Culturale.

5. Ce te motivează să continui cu blogul?

Scrisul este ceea ce oferă vieții mele sens. Blogul este cea mai la îndemână modalitate de a presăra praf de stele peste o infinitate de cuvinte altminteri golite de sens și lipsite de orice savoare. La acest aspect deloc de neglijat, s-au adăugat prin 2021 încurajările cititorilor fideli de pe Twitter.

6. Cine te inspiră?

Propriii copii. Familia din partea mamei mele cu viața lor plină de răsturnări de situație. Vecinii și microuniversul de la bloc. Personajele principale, dar și cele secundare din cărțile citite și din filmele vizionate. La modul foarte general, oamenii. Mi s-au părut mereu fascinanți.

7. Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Da, presupun că da, avându-le în minte pe bloggerițele Alina Ceușan și Carmen Grebenișan, dar și pe Cristian China Birta, George Buhnici și pe Mark Manson, ca să dau doar câteva exemple. Trebuie să investești însă mult timp, energie, probabil să ai și un pic de noroc și să ții minte că lucrurile bune nu se întâmplă peste noapte.

8. Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Nu m-am gândit în mod serios cum se vor îngemăna cele două aspecte până când am decis că doresc să finalizez măcar o dată competiția SuperBlog. Am reușit cumva (de trei ori chiar), dar nu mai știu cum și nici nu prea doresc să-mi aduc aminte căci în perioada SuperBlog 2022 mă apropiam periculos de burnout.

9. Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Cititorii. Feedbackul lăsat de ei în comentarii sau transmis printr-o altă modalitate de comunicare. Feedbackul lor este și cel care m-a ajutat să scriu mai bine (sau cel puțin așa sper că o fac).

10. Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Să nu asculte de sfaturile altor bloggeri și să-și descopere propria voce interioară, propriul stil? Fără a fi o susținătoare a afirmațiilor Danei Budeanu, consider că are dreptate când subliniază în mod repetat că: „stilul ești tu. Stilul nu are vârstă, are doar substanță.” Până la urmă, într-o poveste contează 50% construcția narativă și 50% stilul.

Mulțumesc Margareta pentru oportunitatea de a te cunoaște mai bine!

Pe Margareta o mai puteți găsi pe:
Instagram: amargacl
Twitter: MargaretaC


Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari Margareta pentru aceasta realizare! Putere si inspiratie sa nu-ti lipseasca niciodata pentru a scrie cele mai frumoase versuri. Te admiram si speram sa ne mai rasfeti cu versuri emotionante si ganduri constructive!

Lasă un răspuns