Interviu de 10 cu bloggerița Simona Mihalache

3

Astăzi avem interviu cu bloggerița Simona Mihalache mamă și blogger, care ne spune cum a apărut blogul ei, Momente de viață în care veți găsi sfaturi practice și interesante. Pe Simona o puteți descoperi mai în detaliu prin intermediul următorului interviu.

Sune-ne ceva despre tine!

Bună sunt Simona! Am 33 de ani, sunt mamă, soție și blogger în timpul liber.

Când ai început să scrii? Cum ți-a venit ideea?

De scris, scriu de când mă știu. Am scris la scoală, la concursuri și olimpiade, în jurnale și pe oriunde s-a invit ocazia. Pe blog am început să scriu acum 2 ani la indemnul Cameliei de la mypurestyle.ro. M-a convins să particip la un concurs care avea ca premiu domeniu și găzduire pentru un an. Odată ce le-am câștigat a trebuit să și fac ceva cu ele și uite așa m-am apucat să scriu pe blog.

Care este cea mai buna postare de pe blogul tau și de ce?

Cea mai faină postare nu ca restul n-ar fi, nu de alta dar toate mi-s dragi, este „ Top 5 cadouri pentru aniversarea nunții de argint„. De ce? Pentru simplu fapt că nici astăzi nu știu ce are în plus față de restul de atrage ca magnetul, mai ales că e scris într-o perioadă în care nici măcar nu știam care-i faza cu SEO în redactarea articolului. Mi-aș dori să-i aflu rețeta, pe bune!

Ce te motivează să continui cu blog-ul și de ce?

Ce mă motivează? Ei bine, cred că îmi dă o oarecare stare de dependență. Știi vorba aceea, nu beau, nu fumez, nu mă droghez dar îmi place sa scriu. Fiecare trebuie să aibă un viciu în final, viciul meu este scrisul. Ma trezesc în diverse situații gândindu-mă că trebuie să-mi notez asta și să scriu despre ea. De asta și blogul meu este generalist. Ca să pot scrie despre orice îmi trezește interesul.

Cine te inspiră?

Inspirația mi-o găsesc în tot ceea ce ma înconjoară. Scriu despre copii și parenting pentru că sunt mamă și zilnic mă lovesc de o mulțime de lecții pe care viața de părinte ți le oferă. Scriu despre cârti pentru că iubesc cărțile. Fac parte din generația celor care inc mai cred în cărți. Și cred atât de mult în ele încât soțul meu periodic regândește corpurile de biblioteca din casă. Scriu despre filme pentru că îmi place să urmăresc noutățile cinematografice. Scriu despre beauty&fashion pentru că sunt femeie și ca orice femeie am o slăbiciune pentru cosmetice, haine și accesorii. Scriu despre casă și gradină pentru ca îmi place să învăț cum să-mi amenajez oaza de liniște în care să mă retrag după o zi agitată de muncă. Scriu despre sănătate și lifestyle pentru ca îmi place să mă documentez și să fiu la curent cu tratamentele naturiste dar și alopate pentru diverse afecțiuni de care ne lovim de-a lungul vieții, noi și cei dragi nouă. Scriu chiar și despre bucătărie chiar dacă nu voi fi niciodată un blogger culinar deplin. Îmi place să gătesc pentru mine și familia mea dar nu pot face din asta o arta asa cum fac bloggerițele de nișă. Mai scriu și articole de travel pentru că îmi place să călătoresc și să împărtășesc experiente de cazare sau restaurantele pe care le-am încercat în călătoriile mele.

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Cu siguranța se poate trăi din blog odată ce ajungi la un anumit nivel de valoare al blogului. Eu încă n-am ajuns acolo dar sper iar speranța moarte n-are. Treaba asta cu trăitul din blog este însa destul de relativa. Adică da, nimeni nu face treaba asta gratuit. Asta e clar. Dar e cale lungă de la a primi câteva produse pentru recenzii și eventual câteva advertoriale pe luna până la a trăi din blogging. La bloggerii care au un nivel de succes, veniturile se împart în 4 categorii, în opinia mea. În prima categorie intră bloggerii  cu statut de vedete. Aceștia sunt vedete, oameni care s-au remarcat în alte domenii, au un nume care este un brand în sine și hotărăsc să își facă blog pentru ca e o bună modalitate de promovare. Faptul ca scriu efectiv pe blogul în cauză este o cu totul altă discuție. După ei, vin bloggerii care au găsit o nișă numai bună de exploatat, „o vaca de muls” cum i-am zice în marketing dacă am vorbi despre produse. Apoi sunt bloggerii cu vechime care și-au câștigat notorietatea în timp și au ajuns un brand asemeni vedetelor. La final suntem noi, restul bloggerilor care ne chinuim zi de zi sa găsim subiecte de interes, care ne apucam de studiat SEO și altele în speranța ca vom atrage mai mulți cititori și mai multe vizualizări care la rândul lor vor atrage după sine interesul colaboratorilor astfel încât să putem și noi să facem în timp parte din categoriile anterioare.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Cum reușesc să împac munca de blogger cu viața de familie? Greeuuu. Întrebarea asta mă duce cu gândul la reclamele acelea când mama se ascunde în baie ca să savureze și ea în liniște o bucățică de ciocolată. Cam în aceeași situație mă văd pe mine când mă ascund ca să pot să mai scriu și eu câte un articol.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Ce sfat i-as da unui blogger începător? Probabil cel pe care mie nu mi l-a dat nimeni la început și anume să nu se aștepte că a avea un blog înseamnă pur și simplu să scrii. Blogul presupune multă muncă, documentare și perfecționare. Dacă vrei un blog trebuie să înveți multe chestii tehnice, programe, prelucrare text, poze, rețele de socializare, SEO și lista se updatează zilnic.

Cum este o zi din viața ta?

O zi din viața mea nu are niciodată atâtea ore cât aș avea nevoie. Îl știi pe Speedy Gonzales? Așa sunt eu în cea mai mare parte a zilelor jonglâng între job, familie, casă și blog.

O întrebare mai intimă. Cum reușești să fii mereu frumoasă?

Am noroc de sora mea care se ține mereu de capul meu pe partea de beauty. Nu degeaba e make-up artistul în familie. Ea ma atenționează când e cazul sa ma vopsesc sau să mă pensez. E ca să-i zic așa, agenda mea de beauty.

Mulțumesc Simona pentru timpul acordat.

Pe Simona o mai puteți găsi pe:

Facebook Momentedeviata
Instagram Simona Mihalache

3 COMENTARII

 1. Simo, draga de tine…si tot nu ma las pana nu ne cunoastem noi si „in real life”. :-* Cred ca ai cam speriat bloggerii incepatori cu raspunsul pe care l-ai dat la intrebarea respectiva :-))

 2. Hello! Am citit tot ce-ai scris si voiam sa-ti transmit faptul ca, articolul cu titlul „Top 5 cadouri pentru aniversarea nunții de argint” rankeaza pentru ca:
  – contine cuvantul „top” iar in ultima perioada utilizatorii cauta folosind: „cele mai bune”, „top”, recomandari” in procesul lor de research pentru alegerea produsului/serviciului dorit. Acest lucru se datoreaza faptului ca oferta este generoasa, iar utilizatorul nu stie la ce specificatii sa fie atent
  – includerea de cifre/numere in titlul articolului, il face sa capteze atentia si curiozitatea userului
  – contine cuvantul cheie LSI „cadouri nunta argint”
  Asadar, desi nu stiai ca exista SEO probabil te-ai inspirat din titlurile altor site-uri sau ai intuit foarte bine directia userilor

  • Chiar nu m-am inspirat de la nimeni. Am intuit faptul ca da bine daca specific numarul intrebarilor 🙂
   Daca e SEO, nu poate decat sa ma bucure.

Lasă un răspuns