După ce am vizitat Piața Trandafirilor din Târgu Mureș, următorul loc vizitat a fost gradina zoologică. Gradina zoologică din Târgu Mureș oferă vizitatorilor șansa de a vedea animale aproape de habitatul lor natural. Acestia pot vedea diferite animale, de la păsări exotice la mamifere caracteristice acestei zone geografice, precum și reptile.
Mai întâi am vizitat sectorul maimuțelor, mi-au atras atenția numărul mare de maimuțe, provenind din diverse rase. Apoi ne-am oprit la păsările multicolore care erau foarte frumoase. Voiam să văd girafa, dar am aflat mai târziu că a murit. Între timp, după vizita noastră au adus două girafe.
Elefanții erau foarte jucăuși, iar zimbrii păreau să se ascundă de căldură, ca multe alte animale, care se nu se arătau. Cred că vara nu este un moment propice pentru vizita la zoo. Animalele de obicei fug de căldură și se mai descurcă mai bine în temperaturi mai scăzute. De asemenea, în timpul verii, zonele adăpostite pentru animale sunt mai mici, reducând posibilitatea de a le vedea.
Bivolii se distrau de minune în „piscină”, iar un urs se bălăcea, atrăgând atenția turiștilor. Ursul părea să le zâmbească și să se bucure de prezența lor. Mai departe, o ursoaică își „făcea” masaj de scoarța unui copac. Mi-a amintit de ursul Baloo din Cartea Junglei. Lupii deși împart același țarc cu urșii nu s-au lăsat văzuți.
O panteră ne privea de sus stând pe craca unui copac. Toți leii își făceau siesta alegând locuri umbroase. Doar o tânără leoaică se uita la noi printr-o fereastră și „zâmbea” tuturor celor care o fotografiau și o filmau. Domnul tigru ne privea de la distanță, nici lui nu-i plăcea să se arate prea mult.
Cămilele nu erau nici ele prea prietenoase cu turiștii. Acestea sunt animale aspectuoase, puternice și sunt foarte independente. În schimb zebrele, caii pitici (a nu se confunda cu poneii), căprioarele și cerbii se apropiau de noi. Aceste animale s-au dovedit a fi mai naturale în interacțiunea cu ființele umane.
Grădina zoologică din Târgu Mureș se află în partea de est a orașului pe Platoul Cornești. Se găsesc peste 750 de animale, între care girafe, zebre și elefanți asiatici, care fac parte din 150 de specii. Este cea mai mare grădină zoologică din România.
A fost inaugurată în anul 1964 și are o suprafață de 20 ha. După anul 2004, grădina a intrat într-o etapă de dezvoltare: s-au făcut lucrări serioase de infrastructură, aleile au fost reabilitate iar iluminatul public a fost extins pe toată suprafața grădinii. Țarcurile animalelor au fost reamenajate astfel încât standardele europene să fie respectate
Personal, am și eu o nemulțumire față de această gradină zoologică. Programul este nepotrivit pentru perioada de vară. Nu sunt lăsați vizitatorii să intre înainte de ora 12:00. Aceste animale, după ce sunt hrănite și mai ales după căldura caniculară caută adăpost. Turiștii pierd timp și bani pentru că nu au ocazia să le vadă.
După cum știți, oriunde mă duc fotografiez și filmez ceea ce îmi place. În continuare, aveți un videoclip YouTube unde puteți vedea grădina zoologică.
Orice upload al acestor fotografii este interzis fără citarea sursei.
Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.