Ești copil de vedetă în România; stai în cușcă

0
copil de vedetă

Cu siguranță sunteți șocați de titlul acestui articol, dar nu puteam rămâne indiferentă la ceea ce se întâmplă pe rețelele de socializare de câteva zile încoace. O fetiță de 8 ani a fost practic linșată în comentarii doar pentru că este fiica unor vedete. Micuța și-a „permis” luxul de a apărea în filmul Tati part-time. Oamenii au considerat că nu ar fi trebuit să apară în acest film, doar pentru că are părinți celebri.

Aceasta este o formă extremă de bullying online și nu ar trebui să fie tolerată în nicio situație. Fie că ești copilul unor vedete sau nu, nimeni nu merită să fie hărțuit sau judecat pe baza identității lor sau a părinților lor.

În plus, copiii nu sunt responsabili pentru acțiunile sau deciziile părinților lor. Ei nu aleg să fie născuți într-o familie celebră – acesta este un aspect pe care nu îl pot controla. Nu este corect să fie judecați sau asmuțiți împotriva lor doar pentru că părinții lor sunt cunoscuți în lumea publică.

Inițial, nu am vrut să dau nume, dar am realizat că oricum o să vă dați seama la cine fac referire. Da, este vorba despre Eva Măruță, fiica Andrei și a lui Cătălin Măruță. Eva este o fetiță crescută în acest mediu, al social media, un alt „păcat” pentru care oamenii au decis să-i judece pe părinti și pe copil.

Eva a devenit o adevărată vedetă pe platformele de socializare încă de la o vârstă fragedă. A fost felicitată pentru frumusețea ei, pentru personalitatea sa veselă și pentru modul în care se exprimă. Dar, în același timp, Eva a devenit și subiectul unor critici dure și acide.

Unii au afirmat că părinții ei o exploatează, că o forțează să apară în fața camerelor și că nu îi oferă o copilărie normală. Alții au afirmat că părinții ei o expun într-un mod excesiv și nu îi respectă intimitatea. Toate aceste critici au avut loc fără a lua în considerare faptul că părinții ei pot avea motivele lor să încurajeze pasiunea și talentul ei.

Cel mai trist este că aceste comentarii răutăcioase adresate unui copil de doar 8 ani vin de la mame și bunici. Toate vin cu aceleași acuzații, că Eva a luat șansa unui copil talentat să apară în film. Acum stau și eu și mă gândesc: Câte dintre aceste femei au mers la casting cu copiii sau nepoții lor? Ehe, nu este deloc dificil să scrii critici deloc constructive în spatele unui cont pe rețelele sociale.

Nu sunt un mare fan al părinților acestei fetițe, dar recunosc că micuța este destul de inteligentă și, de asemenea, cred că pentru acest film aveau nevoie de un copil care să învețe rapid replicile. Un copil care să se descurce în orice situație. Nu aveau nevoie de un copil timid din cauza căruia să piardă timp prețios.

Se pare că în România, dacă ești un copil de vedetă, trebuie să stai ascuns și în siguranță, să nu devii vizibil. Cu alte cuvinte, ești un copil de vedetă; stai în cușcă! Să nu cumva să iei șansa altor copii. Aici mă refer strict la acei copii care NU vin la casting, dar despre care comentatorii de la serviciu spun că le iei șansa vieții.

Am o nepoată, este cu un an mai mare decât Eva. Ea visează să devină cântăreață. Dar dacă vor exista comentatori răutăcioși, nu voi fi la fel de calmă precum părinții Evei. Libertatea de exprimare pe social media nu trebuie confundată cu răutatea gratuită.

Nu trebuie să uitam că este important să încurajăm pasiunile și visurile celor din jur, mai ales în cazul copiilor. Fiecare persoană are dreptul să-și exprime opiniile pe social media, dar este important să ne amintim că acestea ar trebui să fie constructive și să nu cauzeze rău sau suferință altor persoane.

Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.

Lasă un răspuns