Bărbat paralizat, umilit de autorităţile din România

0

De ceva timp tot văd la TV și în mediul virtual știri despre nemulțumirile persoanelor cu dizabilități. În mare parte lipsa de bani a acestora, dar și lipsa de interes al autorităților față de aceștia.

Citind despre problemele lor mi-am amintit de un caz mai vechi, al unui bărbat paralizat de la gât în jos, umilit de comisia de evaluarea a persoanelor cu handicap.

Constantin Tătaru, din comuna Bălteni a rămas paralizat de la gât în jos în urma unui accident de circulație. Bărbatul nu-și poate folosi decât foarte puțin mâinle, are nevoie de asistență în permanență.

Deși i s-a pus diagnosticul de tetraplegie spastică bărbatul este revizuit anual de către o comisie din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

An de an Constantin Tătaru este pus pe drumuri, cărat pe brațe pentru a ajunge la comisie. Strigător la cer este faptul că la ultima evaluare i-a fost retras dreptul la însoțitor, iar unul dintre membrii comisiei i-a recomandat să muncească. Bărbatul a fost amenințat că îi taie și pensia de handicap, chiar dacă acesta nu se poate mișca singur în pat.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj a spus pentru adevărul.ro că de vină sunt legile neclare și ar fi fost vina bolnavilor care nu se pot deplasa că nu au făcut o cerere pentru a se realiza evaluarea la domiciliu.

Din păcate România este la pământ în ceea ce privește orice aspect legat de oameni cu nevoi speciale sau cu diverse forme de handicap. Sursă informații articol: vocea.biz

 

Lasă un răspuns