Pe urmele credinței în Vrancea: Schitul Acoperământul Maicii Domnului

0
655

Schitul Acoperământul Maicii Domnului din comuna Urechești, județul Vrancea a fost înființat în anul 2000 în clădirile fostei CAP Urechești.

Astăzi revin cu noi impresii despre pelerinajul pe urmele credinței în Vrancea. După vizita la Mănăstirea Vărzăreşti, la întoarcere ne-am hotărât să facem un popas la Schitul Acoperământul Maicii Domnului, un schit de maici.

Mi-a atras atenția biserica mănăstirii, care este de mici dimensiuni, ca un paraclis. Apoi am observat că biserica în care se slujea era în interiorul chiliilor, similar ca la Mănăstirea Brazi. Corpul de chilii era foarte bine îngrijit și înfrumusețat cu o mulțime de ghivece. Chiar dacă nu prea am avut ce vizita, nu am putut trece cu vederea cât de bine îngrijit este lăcașul sfânt.

Schitul se află pe creasta unui deal, cultivat cu viță de vie. A fost înființat în clădirile fostei CAP Urechești și se află în proprietatea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

În încheiere, recomand vizitarea Schitului Acoperământul Maicii Domnului tuturor celor care caută o oază de liniște.

Orice upload al acestor fotografii este interzis fără citarea sursei.
Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizati şi inseraţi vizibil link-ul articolului

Lasă un răspuns