Cum să avem grijă de pielea uscată

5

Pielea uscată are un nivel scăzut de sebum și poate fi predispusă să fie sensibilă. Pielea pare uscată din cauza incapacității sale de a reține umezeala.

Sunt o femeie cu pielea uscată și am căutat ani de zile cum să-mi protejez pielea, pașii necesari pentru hidratarea pielii. Mereu am simțit un disconfort și nu știam ce să fac să o protejez.

Primul pas pe care l-am făcut a fost să-mi hidratez pielea foarte bine. Am descoperit că acest lucru este cheia către o piele sănătoasă, astfel încât trecerea anilor să nu o „pedepsească” iar ridurile să nu fie accentuate.

De asemenea, am descoperit că atunci când avem pielea uscată înseamnă că ea face foarte puțină grăsime, ceea ce este esențial pentru a forma stratul protector al pielii. Acesta este motivul pentru care are o tendință de deshidratare și fragilitate.

Dimineața și noaptea, am început să aplic pe față și gât o cremă hidratantă. Apoi să o curăț cu produse foarte ușoare, cum ar fi uleiurile de curățare sau apa micelară.

În căutarea mea am descoperit că pielea uscată trebuie hrănită din interior. Ajutați-o cu alimente care includ omega 3 și omega 6 și antioxidanți, cum ar fi zinc, licopen și vitaminele C și E. În ceea ce privește cremele, mai bine cei cu o textura mai densă și mai dulce.

De asemenea, este important să creștem cantitatea de apă din piele folosind o cremă cu acid hialuronic, dimineața și / sau noapte, deoarece ajută la „umplerea” ridurilor. Evitați exfoliantele abrazive.

Alcoolul favorizează deshidratarea pielii. Cu toate acestea, sunt recomandate foarte multe uleiuri de presare la rece din susan, floarea-soarelui sau măsline, deoarece acestea hrănesc profund pielea. De asemenea, este important să consumăm grăsimi care conțin acizi grași esențiali și care se găsesc în pește, nuci, semințe.

Voi cum vă protejați pielea? Sursă foto

5 COMENTARII

  1. Pielea trebuie îngrijită . si eu aplic o crema hidratanta este foarte buna. Îmi plac si uleiurile sunt super si aduc pieli o strălucire 👍

  2. Pielea uscata are nevoie de o ingrijire complexa. Este sensibila, se irita usor si produce mult disconfort. Ai subliniat foarte bine in articol ca este nevoie sa tratam exteriorul si interiorul in egala masura. Interesant articolul. Felicitari!

    • Multumesc. Deoarece am o piele uscata mi-am zis ca este necesar sa dezbat acest subiect

  3. Of, si eu am pielea uscata si foarte sensibila. E un cosmar! Se irita la cel mai mic contact cu o crema nepotrivita sau alte produse cosmetice; fond de ten, demachiante etc. Tot ce intra in contact cu ea trebuie ales cu grija…

Lasă un răspuns