Violența în familie

Cum învingem violența în familie?

5

Violența în familie include toate violențele exercitate de unul sau mai mulți membri ai familiei împotriva altora sau a altor membri ai familiei.

Astăzi vin cu subiect sensibil, violența în familie. M-am hotărât să dezbat acest subiect mai ales după ce am văzut că este un subiect „fierbinte” în grupurile de pe Facebook, dar și pe forumurile din care fac parte.

De reținut: Oamenii care practică acest tip de abuz ajung la un grad înalt de violență fără prea multă remușcări. Un lucru foarte important, uneori violența psihologică poate fi mai periculoasă, pentru că este mai ascunsă.

Să nu uităm de violența asupra copiilor, un subiect abordat foarte putin. Din păcate multe femei din dorința de a-și ține familia unită, pentru a-și crește copii alături de tatăl lor mai mult rău le fac copiilor lor. Este important ca părinții să știe că efectele sale pot fi devastatoare, deoarece copiii sau tinerii care sunt supuși continuu unor astfel de situații au o slăbire treptată a fizică și psihologică, depresie și chiar frică față de cei din jur.

Din păcate în România nu sunt legi clare în acest sens. O soluție destul de utilă, bărbatul violent să ajungă în închisoare, chiar dacă de cele mai multe ori nu-i va folosi la nimic deoarece nu-i va schimba caracterul. Poate că îl va face să îi fie frică că se va întoarce în spatele gratiilor și se va controla.

Mulți bărbați cred că femeii îi place să fie lovită sau că ea la provocat. Din acest motiv, este important să nu tolerați situații de violență de orice fel, informându-vă în mod corespunzător,  pentru a preveni toate tipurile de violență în familie.

Cel mai important lucru este ca bărbații să simtă că persoana lor nu vă mai interesează. Indiferența este o formă crudă de a-l face să înțeleagă că puteți trăi fără el.

Nu lăsați violența să vă schimbe viața. Sursă foto

5 COMENTARII

  1. Copiii trebuie să trăiască intr-un mediu sanatos, părinții trebuie să facă tot posibilul sa asigure o viata de familie armonioasă.

  2. Inca mai exista barbati care considera ca femeia este inferioara si bineinteles atunci cand sunt nemultumiti devin violenti. Asta se intampla nu numai in zonele rurale ci si prin orasele mari. Insa preponderent in zona rurala. Cuze sunt multe: educatia in familie, societatea, caracterul individului. Mai grav este ca sunt si femei cu o astfel de gandire. Care se complac. Sau femei care nu au ce sa faca, unde sa se duca… Insa schimbarea tot de la victima porneste. Sa nu mai accepte sa fie victima. Ar fi bine daca si legea ar fi mai dura. Ca orea multe crime au avut loc in ultimul timp de indivizi violenti care au fost parasiti de partenere.

  3. Am intalnit caz real la o prietena pe care mama isi sfatuia fiica sa stea cu sotul bataus si infidel, pentru a nu-i face de rusine. Mentionez ca locuieste intr-un oras mare. Ea a ales sa se desparta de sot iar acum e fericita si implinita alaturi de un alt barbat. Crud e mai ales cand parintelui ii pasa mai mult de gura lumii decat de soarta copiilor.

Lasă un răspuns