Cât de importante sunt animalele de companie pentru copii?

Adoptă un animăluț, copilul tău îți va mulțumi

0

În multe case, animalele de companie sunt o parte fundamentală a familiei. Animale cum ar fi câini sau pisici, trăiesc cu copii și adulți cu care împărtășesc toate experiențele lor.

Nu uitați, responsabilitățile de a avea un animal de companie. A trăi cu animalele de companie implică îngrijirea altor ființe vii, oferindu-le atenția corespunzătoare și oferindu-le afecțiune.

Mulți consideră că aceste animaluțe încurcă în creșterea unui copil. Ce nu știu ei că animalele de companie incurajează dezvoltarea copiilor. Legătura puternică a copiilor cu animalele de companie favorizează dezvoltarea lor și a sistemului lor imunitar. Un alt factor important, stimulează afectivitatea copiilor și îi ajută să fie mai sociabili cu cei din jur.

Să nu uităm, sunt atâtea cazuri în care animalele de companie chiar ajută la tratarea anumitor boli grave. Un bun exeplu sunt copiii cu autism sau sindrom drawn, care în prezența animalelor, arată că își doresc să vorbească, comunică mult mai bine cu ceilalți, chiar și vizual.

Copiii își doresc să aibă un animal acasă, deoarece îl văd ca pe o altă jucărie, dar care se miscă. Trebuie să îi invățăm pe cei mici să trateze animalele cu grijă și respect, să-i învățăm că un câine sau o pisică nu este o jucărie și că este necesar să învețe să aibă grijă de ei, nu doar să le de-a mâncare și apă ci și să se ocupe de igiena lor. Sursă foto