Copii și lumea digitală

7

Nimeni nu se îndoiește că trăim într-o lume digitală. Pentru unii dintre noi, această lume este o extensie a existenței noastre, trăim pentru această lume.

Astăzi m-am hotărât să dezbat un subiect care ne îngrijorează pe mulți dintre noi. Copii și lumea digitală. Am întâlnit părinți care mi s-au destăinuit că nu știu cum să-și scape copilul de această lume capcană. O mămică a aplelat chiar și la un psiholog pentru a-și salva fetița din ghiarele acestei lumi.

Nu mai e o noutate că, copiii comunică astăzi în mod diferit. Conversațiile se întâmpla prin mesaje și aplicații. Fotografiile și videoclipurile sunt partajate instantaneu. Ei au „prieteni” pe care nu i-au întâlnit niciodată și au acces la tot ce se află în lume pe un dispozitiv pe care îl ține în mână. Acești copii ai erei digitale sunt influențați de noile tehnologii atunci când vine vorba de dezvoltarea modului lor de gândire și înțelegere a lumii.

Adolescenții din ziua de azi folosesc telefonul mobil foarte des, pentru a comunica prin intermediul WhatsApp, Instagram, Facebook, nu doar să se sune, așa cum era „pe vremea noastră”.

Este necesar ca, copiii să vadă noile tehnologii ca instrumente nefolositoare și dăunătoare. Părintii ar trebui să îi învețe pe copii cum să profite de internet și să îi consilieze, astfel încât ei să înțeleagă ce sunt riscurile în acest mediu și cum să le evite. Este, de asemenea, necesar că copiii să știe cum să-și protejeze informațiile personale și ale familiei prietenilor lor.

Dumneavoastră cum va protejați copiii de lumea digitală? Sursă foto

7 COMENTARII

  1. Deocamdata a descoperit tableta si mirajele ei dupa ce a cochetat ceva timp cu laptopul ;i-am facut program si nu se poate juca pana nu isi termina lectiile. Inca nu e la varsta cand imi poate ascunde ce are de pregatit pentru a doua zi la scoala.Inca nu are cont pe siteurile sociale si o sa fiu de acord cat mai tarziu sa poata avea .Stie deja ca tableta poate dauna in exces asa ca avem programul de la care ne abatem doar in vacante .

  2. Eu am un bebe mic de 4 luni si sunt sigura ca se va juca mult cu tableta , telefon etc. O sa incerc sa ii impun totusi un program limitat, si ma voi juca cu ea in asa fel incat sa nu ii lipseasca asa de mult lumea virtuală.

    • E o idee foarte buna. Multi parinti le interzic total sau lasa cu tableta ca sa isi faca treburile in liniste.

  3. Eu nu sunt adepta telefonului și a tabetei la bebe mic …prefer sa ies afară în parc sa mă joc cu ei..

Lasă un răspuns