Războiul dintre generații

Adolescenți vs părinți

1

Dintodeauna a existat războiul dintre generații, pe de-o parte, tinerii care își doresc independenţa. Pe de altă parte părinţii și bunicii care vor să-i protejeze, în unele cazuri le fac mai mult rău decât bine.

Toți am trecut prin cea mai dificilă etapa, cea a adolescenței,  în care trebuia să luăm decizii, să ne simțim independenți, dar în același timp, să ne dorim să rămânem în siguranța și protecția copilariei.

Războiul între generații sunt multiple și diverse, întotdeauna a fost așa. Adesea, înțelegerea dintre părinți și copii nu este de obicei ușoară, să nu mai vorbim de adolescență. Pentru adolescenți este un moment vital, multe schimbări vor avea loc în viata lor. Aici unii părinți vor să-și impună punctul de vedere, după părerea mea acei părinți care vor să facă acest lucru, nu fac altceva decât să-și îndeplinească visele prin ei, total greșit. Și mai grav e atunci când subminează inteligența propriului copil.

Totuși să nu uităm că sunt și acei adolescenți care se încăpățânează să nu-și asculte părintele când acesta are dreptate. Tinerii se simt de neînțeleși și transmit emoții negative față de proprii părinți. Pentru ca relația părinte-adolescent să funcționeze bine, este foarte important să respectăm limitele din ambele părți.

Dacă în unele situații, părinții trebuie să spună „nu” copilului lor, este important să facă acest lucru cu tact. Învățați-l că ceea ce cere el este important pentru el, dar în acest moment nu-l pot da fie din cauza timpului sau a banilor.

În opinia mea, conflictele din timpul adolescenței depind în mare parte de calitatea relațiilor dintre părinți și copiiSursă foto

 

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns