Cum vă ajută tehnologia modernă în viața de zi cu zi

2

Tehnologia are un potențial ridicat de a ne face viața mai ușoară și de a ne bucura de o calitate superioară a vieții. Nașterea tehnologiei este fără îndoială, un produs al nevoilor pe care le avem.

Tehnologia modernă facilitează activitățile de învățare și comunicare, nu trebuie să că progresele tehnice ne permit să comunicăm cu aproape orice parte a lumii, una dintre ele fiind internetul.

Vremea scrisorilor și lunga așteptare de a le primi au apus de mult. În prezent, tehnologia a făcut posibila trimiterea „scrisorilor” cu ajutorul unui click.

Înainte foloseam telefoanele mobile doar ca să vobim sau să trimitem SMS-uri și MMS-uri. Acum telefoanele includ o cameră digitală pentru a fotografia, a înregistra videoclipuri sau a efectua apeluri video. Cu ajutorul telefonului mobil trimitem și primim e-mailuri, navigăm pe internet.

Acum câțiva ani nu aș fi crezut că acum se poate conecta la internet aproape toate obiectele pe care le avem în casă, astfel încât acestea să poată fi controlate de smartphone-uri. Termostatele, camerele de supraveghere, filtrele, aparatele de cafea, televizoarele.

Nu pot să nu mă întreb dacă tehnologia modernă din viața noastră are și un impact negativ. Spre exemplu internetul: din ce am văzut, relațiile noastre sociale au fost modificate și s-au schimbat. Există prea multe informații și multe dintre ele sunt greșite, prin urmare, trebuie să fim pregătiți să fim critici și să alegem ceea ce este bine sau ce este rău.

Cu ajutorul tehnologiei nivelul nostru de trai sa îmbunătățit, deoarece nevoile sunt satisfăcute mai ușor. A devenit o parte importantă a vieții noastre și fără ea lumea ar fi radical diferită.

Nu trebuie să uităm că utilizarea excesivă are repercusiuni asupra sănătății, cum ar fi stresul, problemele de vedere, insomnia, surditatea sau obezitatea, printre altele.

Cât de importantă tehnologia modernă pentru voi? Sursă foto

 

2 COMENTARII

Lasă un răspuns