Cât de mult valorează viața

0

Se spune că viața umană este sacră, cea mai apreciată, ceva pentru care nu există preț. Orice persoană are dreptul de a trăi și de a-și conduce propria viață așa cum consideră potrivit.

Pentru mine viața are valoare imensă, este foarte important să ai speranță, cu toate că uneori forțele mele sunt în scădere, încerc să fac tot posibilul pentru a rezista. Dacă aș avea o baghetă magică aș face să dispară războaiele, ura, rasismul și dezumanizarea.

Trăim realitatea în fiecare zi și adesea ne facem că nu vedem, auzi și nu ne dăm seama că tot ceea ce se întâmplă în lume ne afectează pe toți. Lipsa de sensibilitate, la durerea celui de lângă noi, ne face sa ne dezumanizăm.

Întotdeauna am spus că ar trebui să încercăm să fim mai umani, să avem timp să gândim, să simțim, să prețuim ce merită ceilalți de lângă noi, să ne uităm în interiorul lor. Astfel, ne-am da seama că toți avem nevoie de ajutor, nu putem trăi unii fără alții. Să învățam să ne apreciem unii de alții, să ne acceptam cu defecte și calități,

Nu va fi ușor să facem toate astea, niciodată nu este, dar știu că putem, dacă facem puțin, câte puțin. Astfel, împreună, putem face ca această lume să fie mai puțin contaminată cu ură, de minciuna și, cel mai important, să nu mai fim atât de im pasivi față de suferința celuilalt. Când vom reuși să facem acest lucru, vom putea cu adevărat să spunem că viața are valoare.

Lasă un răspuns