Interviu cu Oana Necula, creator de frumos

0

Astăzi, în secțiunea de interviuri, o am invitată pe Oana Necula, care ne împărtășește ce înseamnă să fii artist handmade în România și ce anume o inspiră în munca ei. Sper ca după ce o veți cunoaște mai bine prin intermediul interviului de mai jos, veți realiza cât de multă muncă se ascunde în spatele produselor realizate manual pe care le cumpăram.

Despre mine
Mă numesc Oana Necula, am 33 de ani și sunt o capricoarnă ambițioasă. Sunt genul de om care când îmi propun ceva nu renunț pană nu reușesc. Am un îngeraș înțelegător de 5 anișori care mă ajută și mă susține în tot ceea ce fac, iar tot ce am realizat până acum, am realizat datorită susținerii și ajutorul familiei mele, începând cu fetița mea, soțul și ambele perechi de părinti.

Toată viața mea am făcut contabilitate, chiar și atunci când eram mică o ajutam pe mama mea la registrele de casă, acestea erau sarcina mea, mama mea fiind și ea contabilă de meserie. Când s-a născut fetița mea nu am mai reușit să mă regăsesc în contabilitate, toate criteriile mele s-au schimbat. Am renunțat la locul de muncă, neștiind ce cale voi urma în continuare. Nu îmi doream nimic altceva decât sa fiu alături de fetița mea, să fiu acolo ori de câte ori era nevoie.

În perioada când eram angajată, în timpul liber eram fotograf, dar nu puteam continua cu foto deoarece trebuia să fac foarte multe deplasări în țară, ceea ce nu îmi mai permit acum.

În foarte scurt timp am descoperit lumea aceasta minunată a handmade-ului, am început timid neștiind că pot picta, a fost o întreagă revelație când am pus prima oara mâna pe o pensulă, parcă mă aștepta de o viață acest talent. Prietenii mei apropiați îmi spuneau mereu că am o latură artistică, se pare că au știut ei mai bine decât mine.

De doi ani fac handmade, pictez și creez blank-uri din lemn pentru artizani, dețin si un grup destinat creatorilor de frumos Căsuța cu handmade se numește, am creat o adevărată comunitate împreună cu echipa mea, noi ne considerăm o familie numeroasa.

De cele mai multe ori mă gândesc ca toate căile pe care le-am ales m-au adus aici unde sunt în prezent, căci fără contabilitate, cursuri de grafica, ședințe foto, management și alte nebunii pe care le-am urmat în trecut nu m-aș fi descurcat în momentul de față. Mă consider o persoană norocoasă pentru că în sfârșit mi-am descoperit calea în viață, de acum cine știe câte uși se vor deschide și unde mă va duce această lume minunată.

Ce înseamnă pentru tine handmade?
Handmade pentru mine este o oază de liniște și de relaxare. Cand pictez pot fi oriunde mă duce sufletul, căci handmade-ul adevărat se face cu bucățele mici din sufletul artizanului.

Este handmade o afacere de viitor sau un hobby?
Handmade-ul pentru mine va fi întotdeauna un hobby pe lângă afacerea care o construiesc în jurul lui. Am ajuns la concluzia ca atunci când lucrezi ceea ce îți place nu mai poți considera că muncești, totul devine o placere.

Este apreciat handmade-ul în România?
Din punctul meu de vedere handmade-ul este apreciat doar atunci când este accesibil din punct de vedere financiar, dar la adevărata valoare, nu este! Nici țara noastră nu se compară cu nivelul altor țări unde este mai apreciat handmade-ul. Aici deja este o altă discuție.

Cât durează realizarea acestor creații?
Depinde de domeniul despre care vorbim, dar eu nu reușesc să scot un produs la gata în mai puțin de o zi și asta pentru că eu creez totul de la zero.

Prin ce metodă iți promovezi produsele?
Aici e o întreagă nebunie pentru că eu vreau să fiu vizibilă peste tot și nu numai prin intermediul rețelelor de socializare. Am un magazin online Noteconcept se numește și de aici m-am împrăștiat pe multe platforme: emag, public24, olx, la jumate, bizoo, blog, 2 pagini de facebook, etc. Încă lucrez la asta, dar ușor, ușor vreau să fiu peste tot.

Ai participat la o expoziție sau la un târg de handmade până acum?
Da, am participat la târguri, am organizat și eu Sale Yard pentru artizanii grupului meu Casuta cu Handmade și alte întâlniri unde au putut să își expună și să își prezinte produsele.

De unde iți găsești inspirația?
Inspirația vine din aer, din natură, de la copilul meu sau pur și simplu din dorințele fiecărui client.

Cât de apreciată este munca de creator handmade?
Depinde de client, unii clienți o apreciază mai mult alții o apreciază doar că se poarta, dar cu condiția să se apropie de prețul pieței China.

Cum este o zi din viața ta?
Având în vedere că lucrez de acasă, copilul meu este cel mai important și mă organizez în funcție de necesitățile ei. Îmi realizez proiectele doar atunci când ea nu are nevoie de mine, fiind un copil înțelegător îmi lasă suficient timp să mă desfășor.

 Îți mulțumesc că mi-ai onorat invitația de a îți lua un interviu.
Îți mulțumesc și eu pentru aceasta șansă ai pentru tot timpul pe care mi l-ai acordat.

Pe Oana o puteți găsi pe:
Facebook
Blankuri Note Concept

Viata printre picaturi

Site
NOTE Concept

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns