Interviu cu Camelia Ignat, creator de frumos

1

Astăzi, în secțiunea Interviuri, o avem invitată pe Camelia Ignat, o artistă desăvârșită, din mâinile căreia ies adevărate opere de artă, lucrate în tehnica quilling. Pe lângă tehnica quilling, Cameliei îi place și să scrie și poezii.  Eu v-aș putea spune multe despre Camelia, dar vă las pe voi să o descoperiți mai în detaliu prin intermediul următorului interviu:

Despre mine
Mă numesc Ignat Camelia Natalia, dar toată lumea îmi spune Cami. Sunt mămică unei fetițe de aproape un an, soție de preot de patru ani. Mi-am descoperit această pasiune de aproximativ doi ani. Îmi place tare mult să scriu și poezii pe lângă realizarea acestor tablouri quilling.

Ce înseamnă pentru tine handmade?
Pentru mine termenul handmade sau rucodelia (din slavonă „lucrul mâinilor” mele) cum îmi place mie să îl numesc, înseamnă crearea unui lucru unicat cu dragoste care să transmită mereu un mesaj, o poveste.

tablou quilling

Este handmade o afacere de viitor sau un hobby?
Realizez quilling pentru că acest lucru îl cere sufletul meu și nu mă gândesc la răsplată, pentru mine este mai mult în hobby. Răsplata mea principală sunt zâmbetele și un cald mulțumesc ce le primesc în schimbul obiectului oferit.

Este apreciat handmade-ul în România?
Este apreciat dar într-o oarecare măsură, nu la justa lui valoare. Observ că puțini sunt cei care caută lucrurile făcute de mână și le apreciază cu adevărat. Sper ca pe viitor să fie altfel, omul să aprecieze mult mai mult arta, iar părintii să le insufle copiilor dragostea pentru artă și frumos.


Cât durează realizarea acestor creații?
Durata realizării unui tablou diferă în funcție de complexitatea lui. Ca și timp cumulat aș putea spune de la 1 oră până la aproximativ 5-6 ore. Eu lucrez câteva zile la un tablou, puțin câte puțin în fiecare zi.

tablou quilling

Prin ce metodă iți promovezi produsele?
Sursa principală de promovare este online, pe rețelele sociale. Prin această metodă mă pot adresa unei game largi de persoane iubitoare de frumos.

Ai participat la o expoziție sau la un târg de handmade până acum?
Am participat împreună cu o prietenă la ” Festivalul bucuriei ” din Cervia, Italia cu 50 de tablouri quilling și precedent la o expoziție la Casa de Cultură.

De unde iți găsești inspirația?
Inspirația pentru mine este pretutindeni, deseori din natură. În majoritatea tablourilor mele predomină florile, cu nuanțe vii, dar îmi place să realizez și portrete sau alte obiecte ornamentale.

Cât de apreciată este munca ta?
Cred că e apreciată. Complimentele sincere și recomandările primite mi-au dat de înțeles că e apreciată și înțeleasă munca mea.

Cum este o zi din viața Cameliei?
Toate zilele mele sunt pline și creative. Majoritatea timpul îl petrec cu fetiță mea Amelia. Artei îi revine clipele ei se somn și orele nopții.

Buchet flori decorative

Vă mulțumesc pentru interviu și apreciez că promovați arta.

Pe Camelia o puteți găsi pe:
Facebook
Camelia Ignat
CC.Quilling

Blog C&C Quilling

Lasă un răspuns