Interviu de 10 cu bloggerița Ioana Maria Alexandra

2

Mă bucur că am ocazia de a intervieva profesioniști, care ne vorbesc despre munca sau despre viața lor. Astăzi am ocazia de a o intervieva pe Ioana Maria Alexandra, blogger la Make-up Swan, care ne împărtășește cum a devenit make-up, beauty blogger cu normă întreagă. Pe Alexandra o puteți descoperi mai în detaliu prin intermediul următorului interviu:

Sune-ne ceva despre tine!

Bună! Eu sunt Aly și scriu pe blogul Make-up Swan de 3 ani.  Am 29 ani, sunt căsătorită de 4 ani și am un băiețel de 1 an și jumătate. Lucrez ca profesor în învățământul preșcolar de 11 ani și sunt pasionata de machiaj. Am urmat cursurile unei școli de machiaj înainte să încep să scriu pe blog. Îmi place să cred că puțin machiaj, o coafură simplă și o manichiură curată sunt tot ce ne trebuie pentru a avea încredere în noi și a fi cea mai bună versiune a noastră.

Când ai început să scrii? Cum ți-a venit ideea?

Am început să scriu la inceputul anului 2015, pe platforma gratuită wordpress, când am văzut că mă țin de treabă și că îmi place ceea ce fac, din iunie 2015 mi-am mutat blogul pe .net.

Ideea mi-a venit în timpul unui curs de machiaj, „profa” avea și ea blog și a fost ca o inspirație pentru mine. Numele l-am ales pornind de la machiaj-makeup și swan, lebăda, știți povestea cu rățușca cea urâtă? Ei bine eu ma consideram în școala generală o rățușcă urâtă pentru ca eram foarte slabă și aveam colegi răutăcioși care aveau grija să mă facă să mă simt prost din cauza asta. Pe măsură ce am învățat să mă iubesc așa cum sunt dar și să știu ce lucruri ma avantajează, am devenit o lebădă.

Care este cea mai buna postare de pe blogul tau și de ce?

Potrivit Google Analytics cea mai bună postare de pe blogul meu este review-ul fondului de ten Vichy Dermablend 3D pentru ca a avut multe share-uri si este vizualizată zilnic.

Dacă mă întrebi care mi se pare a fi cea mai bună postare, nu aș putea alege dar cred că ar fi una dintre: cea în care vorbesc despre realitățile nașterii, operației de cezariană sau cea în care vorbesc despre cum am avut o operație la sân în timp ce alăptam și încă mai alăptez. Bineînțeles și cele pe care le scriam la început despre Cum să aplici corectorul? Cum să folosești fondul de ten? etc.

Ce te motivează să continui cu blog-ul și de ce?

Poate o să surprindă pe cineva, nu banii mă motivează. Dacă era așa nu mai scriam de mult!

Mă motivează să continui cu blogul, fiecare lebădă care mă citește, care îmi urmărește zilnic clipurile #recenziade1minut de pe Facebook. Și faptul că îmi place ceea ce fac, mă relaxează.

Cine te inspiră?

Mă inspiră ceea ce văd pe lângă mine, experientele mele din viata de zi cu zi dar și alte bloguri din nișa mea. Urmăresc multe bloguri și din România dar și din afara țării și dacă văd ceva care îmi place mă gândesc cum să fac să fie ceva care să mi se potrivească.

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Sigur că da, dacă iți gândești un plan de business și faci bine ceea ce faci. Eu mai am de lucrat la asta.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Țin să precizez ca blogul meu este un hobby așa ca îi ocup atâta timp cat i-aș acorda unui hobby. Dacă era un job îi acordam mai mult timp.

Să vedem…de exemplu acum iți răspund la acest interviu în timp ce bebe Adam face nani. Ma ocup de filmarea clipurilor #recenziade1minut cam jumătate de oră, timp în care mă pregătesc atât pe mine cât și produsul despre care vorbesc, filmatul propriu-zis îmi ia cam 5 minute. Apoi noaptea editez clipul.

Mă ajută și planificarea tuturor clipurilor și articolelor într-un bullet journal.

Un alt exemplu ar fi ca atunci când ieșim în parc am grijă să iau cu mine și aparatul ca soțul să îmi facă poze pentru blog și tot asa.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

În primul rând să mă contacteze în privat sau pe e-mail. Serios vorbind…chiar am ajutat 2 fete să își deschidă blog și pe altele cu sfaturi practice, tehnice, etc.

Altfel aș recomanda oricui să știe dinainte ce nișă își dorește, sa facă puțin research, să vadă ce se caută. Să aibă o „expertiză în domeniul ales” sau măcar să aducă ceva nou, nu sa fie încă un blog cu poze frumoase și cam atât. Să aibă curaj și să nu își cumpere domeniu până nu vede că se ține de treabă. Neapărat să își facă pagina de Facebook pentru blog dar și Instagram.

Cum este o zi din viața ta?

Până în septembrie sunt în concediul de creștere copil așa că munca mea e acasă să zic așa.

Să vedem, mă trezesc dimineața în același timp cu bebe Adam, el doarme în pat cu mine și cu soțul, am grija să îl schimb și coboram în sufragerie. Dormitorul nostru este la etaj. Îl las pe bebe cu mamaie, socrii locuiesc cu noi de când am născut și mă ajută foarte mult. Urc și îmi fac un duș, mă spăl pe dinți, mă pieptăn, dacă am de ieșit undeva sau de filmat mă și fardez rapid.

Cobor și îi pregătesc masa lui bebe și apoi mănânc și eu. Spăl vasele și ieșim în curte unde avem un părculeț amenajat pentru copii. Stăm în aceeași curte cu părintii mei și sora mea cu copiii ei, așa că avem companie la joacă.

Când se face prea cald afară intrăm în casă și luăm o gustare, apoi ne jucăm la etaj în camera lui bebe și la 12-12 jumătate ne culcam. Zic ne culcam pentru că și eu adorm de multe ori cu el sau dacă nu adorm editez un clip, scriu o postare pe blog.

Ne trezim, pregătesc masa, mâncăm, ne jucam și așteptăm să ajungă tati acasă. Când ajunge acasă, ori ieșim în parc ori iarăși în curte. Îl mai las pe bebe cu tati lui și urc sa filmez clipul pentru ziua următoare și mai aranjez ceva prin casă sau calc. Avem sâmbăta pentru curățenie.

Îi fac lui bebe să mănânce timp în care sta cu mamaie și după ce mănâncă, se uita puțin la cântecele pe You Tube, băiță, alăptat și somn. Eu mănânc în pat, îmi aduce soțul mâncare pentru ca dacă ma ridic din pat, în 5 min bebe se trezește. Editez clipul, postez ceva în social media, ma demachiez, îmi aplic un ser și o crema și somn.

O intrebare mai intimă. Cum reușești să fii mereu frumoasă?

E foarte frumos din partea ta să spui asta, dar nu mă consider mereu frumoasă. Încă mai am câteva complexe, dar încerc să mă simt bine cu mine. Acum că am slăbit mi se pare că se așează hainele mai bine pe mine, îmi aplic cel puțin o dată pe săptămână o mască de față, cremă pe față în fiecare seară, mă fardez cât să mii scot în evidenta ochii. Încerc să fiu cea mai bună versiune a mea.

Pe Alexandra o mai puteți găsi pe:

Faceebok Make-up Swan by Aly
Instagram makeupswanbyaly
You Tube Make-up Swan by Aly
Bloglovin Make-up Swan

 

2 COMENTARII

  1. Multumesc frumos pentru interviu. Mi-au placut intrebarile puse de tine si mi-a facut placere sa iti raspund la ele. Mult succes pe mai departe!

  2. Foarte frumos interviul! 😍 Îmi place să citesc astfel de articole! 😊 Am aflat și lucruri pe care nu le știam despre Aly. 🙈 Aly este un om minunat, un om de la care ai ce învață. Și poate cineva nu crede, dar ea chiar te ajuta daca ai nevoie de sfaturi sau nu știi ceva (atât cât știe). Pe mine ma ajutat sfaturile ei și pentru mine este un exemplu, și de fiecare daca când îi scriu in privat îmi răspunde. 😍 Felicitări pentru interviu! 🤗

Lasă un răspuns