Interviu cu Ana-Maria Bucătariu, creator de frumos

1

Astăzi vom avea interviu cu Ana-Maria Bucătariu, un artist handmade care se ocupă cu decorațiuni, aranjamente și produse bază de lucru din lemn. Eu v-aș putea spune multe despre Ana-Maria, dar vă las pe voi să o descoperiți mai în detaliu prin intermediul următorului interviu:

Despre tine!

Sunt Ana-Maria Bucătariu, am 34 de ani, sunt o fire mai liniștită și gândesc de două ori înainte de a acționa. Îmi place că tot ceea ce fac să iasă bine și de aceea uneori sunt mai lentă. Sunt căsătorită de 14 ani deși mă cunosc cu soțul meu de 17 de ani ,am o fetiță de aproape 11 anișori și e ” sufletul nostru”. Cred că îmi va călca pe urme deoarece îi place foarte mult să coloreze și să meșterească cu foarfeca și lipiciul.

De fel sunt o tradiționalistă îmi place tot ceea ce înseamnă artă și tradiție populară românească. Am crescut și copilărit cu tradiția pentru că în fiecare vară mă ducea mama împreună cu frații mei ni vacanță la străbunicii în Moldova și anume în Dorohoi, acolo unde se agață harta-n cui. O zonă de vis cu mut verde și aer curat și multă tradiție de la oale de lut la preșuri țărănești, icoane pe sticlă, lăzi de zestre și alte minunății de acest gen. Și eu sunt o mare strângătoare de astfel de lucruri, am deja acasă multe din aceste obiecte care îmi sunt foarte dragi. Și pentru că iubesc tradițiile îmi fac și eu prin handmade cate va obiecte precum preșulețe țesute manual, icoane și diverse lucruri! Ultimul lucru pe care îl mai pot spune despre mine este acela că în copilărie am urmat o școala generală cu profil artistic și pot spune că am ceva înclinații către arta, handmade, către tot ce înseamnă lucru frumos realizat de doua mânuțe!

Buchet realizat din scoici

Ce înseamnă pentru tine handmade?

Handmade-ul pentru mine înseamnă un al doilea job, pentru că în viața de zi cu zi lucrez la un birou de contabilitate ,sunt contabil primar. Handmade-ul a început timid în viața mea cu câteva decorațiuni diverse și unicate zic eu pentru diverse evenimente și sărbători, dar cele mai speciale au fost și vor rămâne buchetele mele de mireasa realizate din scoici.

Însă de la începutul anului m-am diversificat, văzând că este căutat cat mai mult lucrul cu lemnul în rândul clienților de pe grupurile de handmade frecventate de mine. Așa am decis să mă axez pe aceasta latură a prelucrării și producției de decorațiuni handmade din lemn. Aici pot să zic că mă ajută foarte mult și soțul pentru că pe lângă crearea schiței produsului ce va urma a fi prelucrat, procesul necesită și forța și pentru că lucrăm numai manual nu avem utilaje speciale, tăiem mult la traforaj și necesită multă putere în mâini, el mă ajută foarte mult și mă susține în ceea ce fac!

Obiecte decorative din lemn

Este handmade o afacere de viitor sau un hobby?

Pentru mine handmade-ul este o mică afacere pentru că de doi ani de zile mi am deschis o afacere în domeniul decorațiunilor handmade și aș vrea să o dezvolt cât mai mult și să reușesc să îmi deschid un atelier unde să îmi desfășor aceasta minunată activitate.

Este apreciat handmade-ul în România?

Eu cred că nu este îndestul de apreciat handmade-ul la noi în țară, oamenii încă mai cumpără ieftin și prost calitativ, made în China așa cum scrie pe orice produs. Sunt doar câteva persoane care apreciază și respectă munca depusă de un artizan.

Mulți creatori de handmade care fac lucruri deosebite merită apreciați și aici pot să o recomand cu încredere pe colega mea Alexandra, o găsiți pe Calexa M. Ea se ocupa cu printurile de invitații nuntă și botez și multe alte decorațiuni deosebite pentru aceste evenimente. Îmi doresc să avem cât mai mulți clienți în acest domeniu pentru că tot ceea ce facem, facem cu pasiune și dăruire, multă muncă și mândrie în suflete!

Cât durează realizarea acestor creații?

Produsele mele durează în funcție de cât de complexe sunt, de exemplu am făcut o căsuță de dar pentru nuntă și a durat cam două săptămâni și jumătate. Depinde de fiecare produs în parte între doua zile și „n” zile.

 Căsuța de dar pentru nuntă

Prin ce metodă iți promovezi produsele?

Îmi promovez produsele prin intermediul rețelelor de socializare și cel mai important lucru pt mine este acela de a face un client mulțumit iar în mare parte primesc recomandări după uram acestuia.

Ai participat la o expoziție sau la un târg de handmade până acum?

Din păcate nu am participat încă la vreun târg pentru că nu prea îmi permite timpul dar îmi doresc asta și pe viitor sper sa particip la cât mai multe pentru a mă face cunoscută în ceea ce realizez!

De unde iți găsești inspirația?

Inspirația îmi vine pe loc din momentul în care iau o comandă însă nu pot să decid singură, tot timpul mă consult cu clientul pentru că acesta să fie mulțumit de produsul finit.

Cât de apreciată este munca ta?

Cred că a începe să fie apreciată munca mea pe partea cu prelucrarea lemnului și numai pentru că multe comenzi vin prin recomandare și asta mă face fericită și împlinită.

Decorațiune din lemn

Cum este o zi din viața Anei-Maria?

Programul meu într-o zi, începe cu 8 ore de muncă la birou, apoi continuă cu treburile casnice, rolul de mamă și soție și în ultimul rând cel de creator handmade pe care îl desfășor în atelierul meu numit „bucătărie” unde mă consult și lucrez alături de soțul meu pentru comenzile primite.

Mulțumesc Ana-Maria pentru interviul acordat.

Mulțumesc și eu pentru aceasta ocazie. Dacă vreți să descoperiți mai multe din creațiile mele mă găsiți pe pagina mea de Facebook DecoRustic Art Ana-Maria, acolo îmi expun toate creațiile mele.

Lasă un răspuns