Interviu cu Alexandra Mașcovescu, creator de frumos

0

Dacă iți dorești o nuntă ca în povesti, sau un botez mai special, invitațiile sunt unul dintre lucrurile pe care trebuie să le hotărâți înainte de pregătirea marelui eveniment. 

Astăzi vom avea interviu cu Alexandra Mașcovescu, un altfel de creator handmade, cunoscută ca, Calexa. Alexandra se ocupă cu invitații de nuntă, botez, papetărie pentru evenimente. Eu v-aș putea spune multe despre Alexandra, dar vă las pe voi să o descoperiți mai în detaliu prin intermediul următorului interviu

Despre mine

Mă numesc Alexandra Mașcovescu, am 26 de ani, sunt o fire încăpățânata și orgolioasă dar cu bunul simț și cei 7 ani de acasă. Sunt căsătorită de 5 ani și am un băiețel de 3 ani. Soțul mă susține și chiar mă ajută în tot ceea ce fac, este mâna mea dreaptă. Am făcut biochimie și postliceale sanitare. Mi-am dorit să lucrez în armată ținând cont că în familie am un unchi pe care îl respect maxim și țin la el. Visul meu a fost să mă căsătoresc cu un militar ai acest vis a devenit realitate, soțul lucrează în armată și sunt foarte mândră de el. Este un exemplu atât pentru mine cât și pentru alții. Șotul meu a participat la trei misiuni externe (două în Kosovo și una în Afganistan). Când a participat în Afganistan, a scris poezii și cât de curând eu îi voi publica și scoate primul volum.
Soțul provine dintr-o familie de handmade, socrul meu Dumnezeu să-l ierte a fost boxeor, campion național pe România (este scrisa și o carte despre el de Nuțu Cărmazan amintiri din Bocșa), dar după ce sa lăsat de box, în timpul liber făcea tablouri din paie de grâu și am amintire de la el o lampă care o are soțul de pe vremea când era copil. Si soacra mea făcea lucruri croșetate și tricotate. Cumnata mea Loredana este mare creatoare de flori, de când era mică se juca cu hârtia și făcea fel și fel de florii și chestii ornamentale. Mai am și un cumnat care el mai mult este artist pe amenajări interioare, deci la unii oameni handmade-ul este în sânge.

Eu am fost crescută de bunicii paterni, pe care îi respect foarte mult și țin enorm la ei, datorită lor am ajuns unde sunt azi. Și cu părinții țin legătura, îl iubesc și îi respect, dar pentru mine părinții mei sunt bunicii mei, deoarece ei m-au crescut, ei au avut grijă de mine și vor fi mereu părinții mei.

Model invitație nunta ,, Elisabeth "

Ce înseamnă pentru tine handmade?

Pentru mine handmade înseamnă relaxare, pasiunea, este modalitate prin care eu îmi exprim sentimentele, gândurile și imaginația. Cel mai frumos handmade este și va fi, lucrurile făcute de mine pentru băiețelul meu.Handmade pentru mine este o relaxare, o lume a mea în care eu decid și fac după placul meu cât și un venit suplimentar. În urma unor colaborări cu câțiva handmade artiști, cum le zic eu mi-am facut prieteni, cum ești și tu, nu știu dacă mai ții minte trocul dintre noi două. Mi-ai făcut acele minunății din ghips pentru Crăciun, pe urmă o am pe prietena mea de suflet Ana Maria (DecoRustic Art Ana-Maria) care lucrează cu lemnul și are niște mâinii de aur, Diana Georgiana Pop, care face niște aranjamente din flori foarte frumoase. Claudia Flegner la fel, o fată de milioane, Ancuta Marcu niște minunății din fetru, Andra Sandu, Mihaela Novac la fel. Am avut parte de niște colaborări frumoase. Sunt multe fete care sunt minunate și pentru ele am creat pe Facebook, grupul Handmade art&passion

invitație botez

Este handmade o afacere de viitor sau un hobby?

Este un hobby, dar îmi doresc foarte mult să se transforme într-o afacere.

Țin minte că eram în clasa a 3 și doamna învățătoare Ana Bătrân ne-a învățat sa facem preșuri din pănuși, și bunicul meu mi-a făcut o unealta ca să pot lucra cu ea. În generală am avut o dirigintă minunată Livia Gulyas, pe lângă faptul că ne antrena și lucra cu noi ca să ajungem jucători profesioniști de handbal ne învață tot felul de handmade țin minte că ne chema la dânsa, la șezătoare” și cel mai mult mi-a plăcut sa fac agățătoare pentru flori din sfoară, chiar și acum după atâția ani încă fac. Pe urmă în liceu am învățat să fac bijuterii și avem o doamnă din Cluj care îmi prezenta lucrările la târguri. Încet, încet am început să mă documentez și să încep să fac cât mai multe. Când eram gravidă, împreună cu soțul am făcut două lenjerii pentru pătuț După ce am născut am început sa fac diverse lucruri, căciulițe croșetate, litere din fetru, să lucrez cu tehnica decoupaj, logo, cărți de vizita, și acum m-am axat mai mult pe partea de papetărie a evenimentelor(nunti/botezuri/aniversari etc).

 Invitație  nunta Wasaby

Este apreciat handmade-ul în România?

Din păcate handmade-ul în România nu este așa de apreciat, și e păcat pentru că sunt multe persoane care fac lucruri wow.

Cât durează realizarea acestor creații?

Termenul de realizare a unei comenzi este între 2 și 14 zile depinde de comanda și de cantitate.

Prin ce metodă iți promovezi produsele?

Îmi promovez lucrările prin intermediul rețelelor de socializare, dar și prin vânzare directă.

Ai participat la o expoziție sau la un târg de handmade până acum?

Da, am avut ocazia să particip la târguri de handmade, să îmi promovez și să vând lucrările.

De unde iți găsești inspirația?

Inspirația mi-o găsesc din ceea ce văd îmi place sa combin sa modific și sa fac propriile mele modele.

Cât de apreciată este munca ta?

Până acum munca mea este apreciată ținând cont de volumul de comenzi de până acum.

Cum este o zi din viața Alexandrei?

O zi din viata mea începe cu rolul de a fi mamă, gospodăria casei și pe urmă rolul de handmade artist.

Ce am uitat să vă spun este că, Calexa vine de la Ciprian, Alexandra și Alexandru.

Invitație botez

Alexandra, iți mulțumesc pentru interviul acordat.

Alexandra, iți mulțumesc pentru interviul acordat.

 Eu îți mulțumesc pentru interviu, iți doresc sănătate, fericire și succes în continue.

Pe Alexandra o puteți găsi pe:
Facebook AcY boutique

Lasă un răspuns