Interviu de 10 cu bloggeriţa Denisa-Maria Grigoraș

1

Astăzi am plăcerea să v-o prezint pe Denisa-Maria Grigoraș, autoarea blogurilor Atitudine Slabă și امرأة, o tânără pasionată de fotografie, cântat și evident scris. Nu vă spun prea multe despre Denisa, vă las pe voi să o descoperiți prin intermediul următorului interviu.

Spune-ne ceva despre tine!

Bună ziua! Numele meu este Denisa și îmi împart timpul liber între Medicină (sunt studentă la Medicină Generală) şi scris. În afara faptului că scriu de plăcere și pentru a-mi mai elibera mintea de la cotidian, încerc să îmi pun mereu în valoare latura umanistă, prin pasiuni precum cântatul, fotografiatul şi scrisul.

Visul meu cel mai mare este să scriu o carte prin care oamenii să simtă; o carte prin care oamenii să îşi permită să viseze din nou, fără nicio barieră şi să creadă în ei!

Când ai început să scrii?

Am scris mult timp prin carneţele, ori la şcoală la finalul caietelor. De-a lungul timpului am încercat să-mi deschid mai multe blog-uri dar din varii motive nu am putut să mă „ţin” de ele; cred totuşi că încă nu era timpul, încă. Scriu de 8 ani de zile, au venit şi vremuri în care blogul a ajuns pe locul doi, trei, cinci de priorităţi, însă niciodată nu am renunţat la el şi nici nu cred că o voi face vreodată.

Cum a venit ideea?

Ideea a venit într-o fracțiune de secundă. Nu pot spune că a fost gândită, scărpinată, aranjată. A venit de Crăciun şi iată că „domnește” deja de atâția ani. Îmi place să cred că Atitudine Slabă încă există pe undeva în ființa mea, dar sper eu nu îndeajuns de puternic. Cred că acesta e motivul pentru care blogul meu se intitulează așa până în ziua de astăzi. Încă simt că mă definește, iar atunci acest lucru era primul pe care oamenii îl observau la mine- faptul că sunt fragilă. Iar acest lucru pe internet nu se putea vedea, putea fi înţeles ca un adevăr, ca o metaforă, ori ca o informaţie pusă random la plictiseală. Dar Atitudine Slabă e ideea în sine, care a venit pur şi simplu.

Care este cea mai buna postare și de ce?

Nu pot spune care e cea mai bună postare a mea, pentru că în ultimul an am mai început să scriu pe un blog. Am considerat că blogul meu principal, Atitudinea, este plin de tristeţe şi de experienţe pe care am vrut să le trăiesc și să le împărtăşesc cu oamenii care mă citesc şi astfel mi-a venit ideea să deschid un alt blog ( http://denisa-grigoras.blogspot.ro ) care să aibă măcar frânturi mai mici, ori mai bune, de fericire. Cel din urmă menţionat e mai mic, ca şi comunitate, dar sper ca oamenii să ajungă să citească şi experienţele mele mai fericite, chiar dacă, de obicei, tristeţea îi uneşte mai tare pe oameni. Totuşi, ca să răspund la întrebare, unele din articolele mele preferate sunt următoarele: Mi-am rupt o bucată de suflet şi am aşternut-o pe internet (http://atitudineslaba.blogspot.com/2018/10/mi-am-rupt-o-bucata-de-suflet-si-am.html#.XD793VUzbIU ), Scrisoare pentru copilul meu (http://atitudineslaba.blogspot.com/2017/06/scrisoare-catre-copilul-meu.html#.XD7-DlUzbIU ), 21 (http://denisa-grigoras.blogspot.com/2018/03/21.html)

Ce te motivează sa continui cu blog-ul?

Cum am menţionat şi mai sus, acum mă împart între două bloguri, dar înainte de bloguri, mă împart între timp liber şi facultate. Cred că cel mai mult mă motivează comunitatea din care fac parte şi nu numai nevoia de a scrie mă ţine în priză, ci şi nevoia de a citi alţi oameni şi de a le descoperi poveştile. Blogosfera e atât de variată şi sunt atât de mulţi oameni talentați care merită descoperiţi! Şi sper, ca măcar din când în când, să spună şi altcineva acelaşi lucru despre blogul meu, deci, despre mine. Iar acest gând îmi dă puterea şi motivaţia să continui!

Cine te inspiră?

Mă inspiră viața cu tot ce îmi oferă ea, bune sau rele. De asemenea, sunt inspirată de oamenii din jur, de ceea ce simt şi ceea ce trăiesc. Am încercat pe parcursul călătoriei mele prin blogosferă să mă raportez strict la trăirile personale, fără să folosesc ficţiunea în decor. Pot spune că inspiraţia incipientă a venit din amintirile din copilărie în care îmi făcea plăcere să scriu în jurnal, iar acum, crescând, am transformat acel jurnal în ceva virtual, care să fie citit de atât de mulţi oameni!

Crezi ca se poate trăi dintr-un blog?

Nu ştiu dacă pot răspunde la această întrebare. Nu ştiu cu cât se plăteşte în domeniu, ori care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a fi plătit. Eu fac acest lucru din plăcere şi cu pasiune. Nu am stat niciodată să mă gândesc să-mi fac un venit din blog şi gândul acesta stă departe de mine şi spre viitor. Consider că nu poţi face din pasiune un „trai”, dar invers cred că e posibil. Dacă pornești la drum cu gândul că e o pasiune, cred că satisfacţia este una spirituală şi nu materială.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Nu este deloc uşor şi spun asta din prisma unei studente şi nu din prisma unui angajat. Sunt studentă la Medicină şi, în acelaşi timp mai fac nişte cursuri online, mă gândesc să mai încep o facultate, „pentru sufletul meu” şi să mă și satisfacţia este una spirituală şi nu materială.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Nu este deloc uşor şi spun asta din prisma unei studente şi nu din prisma unui angajat. Sunt studentă la Medicină şi, în acelaşi timp mai fac nişte cursuri online, mă gândesc să mai încep o facultate, „pentru sufletul meu” şi să mă şi angajez part time. Doar aceste gânduri adunate grămadă mă fac să pierd noţiunea timpului şi, dintr-o dată, mă trezesc cu prea puţin timp pentru mine, deci, automat, pentru blog. Şi acest lucru îl regret uneori, pentru că pare că nu-mi dau silinţa destul să împac şi capra şi varza.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Cele mai importante sunt satisfacţiile sufleteşti, care vin aproape zilnic şi care îmi bucură inima. Mă bucur să ştiu că sunt oameni care mă apreciază şi care găsesc în scrierile mele exemple, experienţe şi chiar sfaturi. Ca şi satisfacţie dublă, atât materială cât şi sufletească, am avut experienţa de anul acesta din cadrul competiţiei SuperBlog unde am câştigat un premiu. Am fost mândră de mine şi de munca depusă în scrierea articolului meu.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

O să mă adresez direct bloggerilor începători care ajung să citească asta: dacă tu crezi că merită, atunci dă-i înainte! Nu încerca să găseşti o punte prin care să satisfaci oamenii, să vezi ce „prinde” la public şi ce nu. Povestea ta e unică în blogosferă şi trebuie să-ţi laşi sufletul şi imaginaţia să zburde libere şi să îţi sudeze imaginea pe care vrei tu să o arăţi lumii, nu imaginea pe care ar vrea lumea să o vadă. O să mă adresez direct bloggerilor începători care ajung să citească asta: dacă tu crezi că merită, atunci dă-i înainte! Nu încerca să găseşti o punte prin care să satisfaci oamenii, să vezi ce „prinde” la public şi ce nu. Povestea ta e unică în blogosferă şi trebuie să-ţi laşi sufletul şi imaginaţia să zburde libere şi să îţi sudeze imaginea pe care vrei tu să o arăţi lumii, nu imaginea pe care ar vrea lumea să o vadă. O să fii criticat, ori apreciat, dar toate merg înainte şi e important să ai încredere în ideea de la care a plecat totul!

Mulțumesc frumos pentru oportunitatea de a mă prezenta în acest interviu! Spor tuturor la articole frumoase şi inspirație multă! Să ne citim cu bine

Pe Denisa o mai puteți găsi și pe Facebook Atitudine Slabă

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns