Interviu de 10 cu bloggerița Ana Naghi

2

Astăzi avem interviu cu bloggerița Ana Naghi, care ne spune cum a apărut blogul ei, Ana Naghi, un spațiu al stilului de viață în care veți găsi sfaturi practice și interesante. Pe Ana o puteți descoperi mai în detaliu prin intermediul următorului interviu 

Spune-ne ceva despre tine.
Sunt un Vărsător tipic, care când își pune în cap ceva, nu se lasă până nu reușește. Îmi place să învăț, de asta m-am apucat de a doua facultate la 32 de ani. Asta înseamnă că sunt nu doar ambițioasă, ci și puțin (mai mult) masochistă.

Indiferent de realizările mele profesionale, cea mai mare mândrie a vieții mele este fetița mea, Ema, care o data cu venirea ei pe lume a dus totul la un alt nivel. Și fiecare zi alături de ea e o provocare fantastică.

Când ai început să scrii? Cum a venit ideea?
Pe blog-ul meu am postat prima oara pe 10 mai 2012. Însă înainte scriam pe site-uri și forumuri de mămici. Așa mi-a și venit ideea să îmi fac propriul blog, un loc al meu și numai al meu.

Care este cea mai bună postare și de ce?
Știi cum e întrebarea asta? Ca atunci când întrebi o mamă pe care dintre copiii ei îl iubește mai mult… Sunt postări de suflet, sunt altele “muncite”, la care m-am documentat temeinic, sunt altele pur și simplu utile. Cel puțin așa îmi place să cred. Pe blogul meu cuvântul-cheie e “diversitate”, fix ca în viața. E cu de toate, pentru toți.

Ce te motivează să continui cu blog-ul?
Pentru că blogul a început din pasiunea pentru scris, același lucru continua sa ma motiveze. Eu cel mai bine mă exprim fie în fața copiilor, fie în scris. De aceea m-am făcut învățătoare și scriu pe blog.

Ultimii 2 ani au fost cumpliți din punct de vedere al timpului, am muncit mult pentru a-mi finaliza studiile. Dormeam 1-2 ore pe noapte. Dar am încercat sa mențin ritmul postărilor măcar pe blog, pentru că pe Facebook am cam tras chiulul, recunosc. Ideea e ca motorașul ruginește dacă nu îl pui la treabă, așa spun eu și de aceea încerc să postez constant.

Cine te inspiră?
Mă inspiră tot ce e în jurul meu. Repet: e ca în viață, cu de toate, deci din viață mă inspir. Poate sună ciudat dacă citești un articol mai tehnic, din acela muncit, dar cine a zis că îmi place să rămân în zona de confort?!

Dacă vorbim de persoane, clar puștoaica mea “se face vinovată” de puterea, ambiția și răbdarea din ultimii 8 ani, care îi includ pe cei 6 ani de blogging. Ea a scos la suprafață lucruri pe care nici eu nu știam ca le am.

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?
Cu siguranță, da! Cu condiția să muncești mult ai să dedici blogului multe resurse: timp, bani, dar mai ales suflet. Să fii dispus sa răspunzi la orice oră la e-mailuri, să scrii chiar și pe telefon, pe genunchi, dacă ai un termen limită, să investești bani în promovare etc.

Dacă ai un job care iți permite luxul de a avea un blog, e ideal. Iar dacă ești curajos și ambițios, poți face din blog un job. Eu nu aș putea sincer, pentru că îmi iubesc prea mult profesia și oricât de mult aș iubi să scriu pe blog, nu aș renunța la școală.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?
În ultima vreme, foarte greu. Pentru că sunt omul care nu face lucrurile doar ca să fie făcute, sunt foarte exigentă cu mine însămi. Și cum am avut atât de multe de făcut acasă, cu facultatea, cu școala la care predau, nu a fost deloc ușor să mă ocup și de blog și să le fac pe toate bine, așa cum îmi place mie. Dar abia aștept să mă mai eliberez puțin spre sfârșitul acestei veri să scriu în tihnă!

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?
Să își facă blogul din pasiune, nu pentru câștiguri. Dacă muncește constant, cu placere și învață constant, imposibil să nu te faci remarcat. Vor veni ai câștigurile, dacă te interesează acest aspect. Dar, să nu uite nicio dată pentru cine scrie, cui se adresează și ce vrea de la blogul său, de fapt și de drept.

Cum este o zi din viața Anei?
Dacă îți povestesc cum e o zi din viața mea, te îngrozesc. Uneori ma întreb câte ore ar trebui sa aibă ziua mea ca să le fac pe toate. Am momente când nu știu pe unde să scot cămașa, dar trec repede. Am învățat să fiu mai organizata și listele sunt la ordinea zilei. Acum să nu se înțeleagă că nu mă mai ocup și de copil, casă, soț. Dar tânjesc la zilele în care voi putea pur și simplu să ma bucur de o carte bună, fără termene, fără examene, fără, fără… Mai e puțin.Fotografia postată de Ana Naghi.

Ana iți mulțumesc pentru timpul acordat.

Pe Ana o mai puteți găsi pe:
Facebook: https://www.facebook.com/www.ananaghi.ro/
Instagram: https://www.instagram.com/ananaghi/

 

 

 

2 COMENTARII

Lasă un răspuns