Provocarea jocurilor

1

Jocurile sunt activități recreative la care participă unul sau mai mulți concurenți, fiind cunoscut ca joc. Funcția principală a jocurilor este de a oferi divertisment și distracție.

Ieri am avut cea mai extraordinară zi din viața mea și chiar credeam că va fi oribilă. Fratele meu m-a chemat să am grijă de nepoata mea deoarece a trebuit să plece urgent de acasă. Nepoata mea are o energie extraordinară, eu o numesc „Speedy Gonsalez“ datorită energiei pe care o are. Mi-am amintit că un prieten mereu rădea de mine când îi spuneam că am grijă de ea și de felul cum o numesc. Am ajuns la apartamentul fratelui meu și surpriză, va trebui nu doar să am grijă nepoțică ci și de fiica cumnatului lui. Ea este puțin mai mare decât nepoata mea și sunt foarte apropiate.

Ce trebuie să fac acum pentru a le menține ocupate? Mă gândeam la jocuri de societate și îmi amintesc că nepoatei mele îi place cubul Rubik. Mamei mele îi plăcea să i le facă și îi ieșeau toate combinațiile de culori într-un timp record. În schimb, eu întotdeauna am reușit de fiecare dată să fac doar una sau două combinații de culori. Nepoata mea: nu știi tu să faci nimic, dă-mi-l sa-l fac eu. Mai zi-i ceva.

cubul Rubik

Ei bine, pe nepoata mea am reușit să o țin ocupată pentru ceva timp, dar cu cealaltă fată ce să fac? Se pare că s-a plictisit.

– Eu: Ce îți place să joci?
– Ea: Cunoști jocurile oxygame?
– Eu: Nu știu, dar arată-mi.
– Ea: Jocurile de la Cutia sunt aici. Port Royal, Port Royal Extensia: Doar un singur contract, Ligretto, Qwirkle și cubul Rubik, cel cu care se joacă verișoara mea.
– Eu: Bine. Cu ce ​​ne jucăm?
– Ea: Cu Port Royal.
– Eu: Explică-mi cum este acest joc
– Ea (foarte plictisită): Port Royal este un joc exclusiv de cărți (120 de cărți) care sunt folosite în diverse moduri. 50 dintre acestea sunt nave, 6 sunt expediții, 4 sunt taxe, 60 sunt personaje. Jucăm?
– Eu: Bine. Jucăm.


– Ea: Știi, acest joc are și o extensie.
– Eu: Este același sau alt joc?
-Ea: Jocul se numește Port Royal Extensia: Doar un singur contract, este același, dar cu o extensie. În noile provocări sunt 24 cărți, 18 cărți mari, 15 cuburi. Se joacă în mod individual sau cu alți concurenți.
– Eu: Pare mai complicat, jucăm primul?
– Ea: Biinee!

Port Royal

Am jucat acest joc și a câștigat … ea, bineînțeles. Cred că sunt prea bătrână ca să joc aceste jocuri. Cel puțin a ținut-o la fel de ocupată ca și pe nepoata mea.

Fratele meu s-a întors acasă și a fost surprins de faptul că era liniște totală. I-am povestit despre experiența mea cu fetele. Mi-a spus în glumă că sunt un promotor al păcii în casa lui.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2019

Lasă un răspuns