Emoții într-o ceașcă de cafea

0

Ești unul dintre cei care nu-ți pot începe ziua fără o ceașcă de cafea? Te înțeleg perfect, pentru că exact asta mi se întâmplă și mie. Cu toate acestea, mulți cunoscuți au încercat să mă despartă de dragostea vieții mele și acum că știu ceva mai mult despre ce se ascunde în ceașca mea specială, sunt sigur că este invidie pură.

Acum, vă voi spune de ce îmi place atât de mult această băutura și cum percep astăzi legătura strânsă dintre cafea și viața fiecărei ființe umane.

Înainte să nu îndrăzneam să fiu atât de aproape de oameni, dar puțin câte puțin m-am înconjurat de oameni și m-am obișnuit cu prezenta lor și cu această ocazie mi-am găsit și prieteni. Când am ieșit în oraș, m-am întâlnit întâmplator cu niște prieteni și ne-am hotărât să intrăm într-o cafenea. Am acceptat să beau o cafea doar de dragul lor și ușor, ușor am fost cucerita de gustul ei.

Unul dintre prietenii mei un mare pasionat de cafea ne-a spus că, în majoritatea culturilor lumii cafeaua a devenit un element de socializare, relaxare, pauză pentru a doua zi. Eu l-am aprobat și le-am spus lui și celorlalți că, atunci când avem de savurat o ceașcă de cafea caldă, într-un fel inexplicabil aroma ei ne duce într-un loc unde nu există, dar în același timp un loc în care amintirile pozitive apar.

Un alt prieten a comparat locul de muncă, banii și poziția socială cu o ceașcă și viața a comparat-o cu cafeaua. Că este important să nu lăsăm ceștile să ne ghideze și că trebuie să ne bucurăm de cafeaua care se află în ea. Nu ceașca a adăugat calitatea la cafea, nu este ceea ce face cafeaua mai bună sau gusturile mai bogate. De fapt, ceea ce ne place este cafeaua și nu ceașca.

Discuția despre cafea m-a lăsat fără cuvinte și mi-am dorit să-mi invit foarte mult prietenii în casa mea în următoarele zile pentru a continua discuția despre cafea. Trebuia să mă gândesc la ceva special.

Cum să îi impresionez cu o cafea delicioasă? Am cautat pe net și am găsit la magazin online magNET.ro cu promoții espressoare. Multe expessoare mi-au făcut cu ochiul, dar într-un final am ales un Espressor automat Saeco Xelsis SM7683/00. Sunt sigură că am făcut o alegere bună și ca acest expressor mă va ajuta să mă simt mai plină de energie decât înainte și că voi fi capabilă să fac cafeaua mai repede pentru prietenii mei care sunt pasionați de această băutură miraculoasă, așa cum o numește unul dintre ei.

MagNet

Ei, a venit ziua cea mare, întâlnirea cu prietenii mei. Au venit unul după altul. Mi-au spus că le place casa mea, dar ceea ce i-a fascinat a fost expressorul pe care l-au studiat îndelung ca pe cel mai de preț obiect.

M-au întrebat de unde l-am cumpărat și le-am arătat site-ul de unde l-am achiziționat. Le-am spus ca poate să facă până la 15 băuturi, ca sistemul latteo este preferatul meu și că are râșnița reglabilă în 12 trepte, iar asta mi se pare wow. Ceea ce îmi place cel mai mult acest dispozitiv este sistemul de egalizator de cafea, poți seta concentrația cafelei, laptelui etc.

Unul dintre ei m-a întrebat dacă sunt mulți băutori de cafea în casa mea. Eu i-am răspuns că în afara de mine este mama mea, care bea una sau două cafele pe zi. Era, de asemenea, una dintre acele persoane care nu voia să audă de cafea, iar acum o adoră și nu poate trăi fără ea.

După ce ne-am băut cafeaua, unul dintre ei a venit cu ideea ca în fiecare week-end să ne întâlnim la o cafea în casa unuia dintre noi pentru a ne povesti una alta și să continuam cu micile istorioare despre cafea. Eu m-am hotărât să mă documentez despre istoria cafelei, nu vreau să fiu mai prejos decât ei.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2019

Lasă un răspuns