Tatăl meu, eroul meu

1

Un tată are un loc indispensabil în familia sa și în societate, dar mai mult decât orice în inimile copiilor săi, deoarece pentru ei tatăl său nu este nimic mai mult și nici mai puțin decât eroul lor. Mulți copii spun” când voi fi mare vreau să fiu ca tata”.

De ce am dorit să abordez această problemă? Deoarece mulți copii își văd tații ca super-eroi, ca oameni care sunt capabili să facă lucruri incredibile. De fapt, o mare parte din afecțiunea pe care o simt mulți copii pentru tații lor se bazează pe sentimentul că în compania lor sunt protejați de tot ce este rău. Acest sentiment îl am și eu chiar și acum, adult fiind.

––––––––––––––––––––––
Poate vi se pare ciudat, dar tatăl meu m-a învățat încă din adolescență despre egalitatea dintre bărbați și femei. Mereu mi-a zis să nu mă simt niciodată mai prejos decât un bărbat, acesta nu îmi e superior cu nimic. El consideră că, deși un bărbat este fizic mai puternic, el nu va fi niciodată mai frumos și capabil să rezolve multe lucruri într-un timp foarte rapid. Într-o casă, ambii trebuie să împartă munca, ce include gătit, curățenie, îngrijirea copiilor, etc. Potrivit lui, e femeia e cu mult superioară, însă eu cred că e undeva la egal, fiecare au și defecte și calități.

Înainte de a vorbi despre egalitate, am vorbit despre feminism. Nu ne-am împărtășit neapărat toate punctele, dar am vorbit, am ascultat și ne-am respectat pozițiile despre acest subiect. După discuțiile noastre, m-am gândit că tatăl meu este un mare aliat feminist, chiar dacă nu și-a asumat-o ca atare. Nu multe femei / fete sunt la fel de norocoase ca mine. Majoritatea bărbaților (încă) au tendința să creadă că locul femeii e la cratiță.

––––––––––––––––––––––
Cu ceva timp în urmă a fost ziua de naștere a tatălui meu. Cu această ocazie trebuia să-i ofer un cadou demn de un bărbat adevărat. Nu aveam nicio idee ce să ii cumpăr pentru ziua lui de naștere. Un văr a venit cu ideea de a-i oferi ceva din noua gamă de cosmetice pentru bărbați – Gerovital Men.

Farmec este încă cel mai mare producător de produse cosmetice și a lansat Gerovital Men, produs  100% românesc. Deși sunt un fan al produselor Gerovital, spre rușinea mea nu știam că există produse cosmetice dedicate bărbaților. Am aflat că produsele au proprietăți de hidratare și regenerare a pielii și revitalizează tenul, ideal pentru un bărbat care se respectă.

Ce îi voi dărui tatălui meu? Pentru că are o piele sensibilă m-am gândit la Spuma de ras Gerovital Men, deoarece  revitalizează tenul și înmoaie firele de păr iar bărbieritul va deveni o placere.

Mă gândeam, de asemenea și la o cremă antirid, mama a râs de mine când i-am spus ce intenționez să fac. I-am explicat că și bărbații au nevoie să aibă grijă de ei așa cum o facem noi.

Gerovital Men

Sigur vă întrebați dacă i-a plăcut cadoul meu. Da i-a plăcut. A rămas surprins de crema antirid, a zâmbit în coltul gurii. I-am adus aminte de discuția noastră și a înțeles că și bărbații au nevoie să se simtă răsfățați.

Gerovital a reușit să obțină egalitatea între femei și bărbați în domeniul produselor cosmetice.

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2019

Lasă un răspuns