Planeta Neptun a întâlnit marea

1

În sfârșit, ziua mea de vis se apropia: să cunosc marea.
Când eram mică, i-am bombardat pe părinții mei cu întrebări, să îmi răspundă: cum este marea? De ce nu-mi spui? O să știu când ne vom întâlnim pentru prima dată? Aceste și alte întrebări mi-au trecut prin cap de mii de ori …
Visul meu urma să se adeverească.

A fost de 1 iulie (nu-mi amintesc anul, dar îmi amintesc perfect că au trecut două săptămâni de la terminarea școlii), ne-am trezit foarte devreme. Părinții mei au vrut să-mi dea mie și fratelui meu, un cadou special, un sejur la mare.

După o călătorie care a durat mai multe ore, fratele meu, chiar înainte de a ajunge la locul spre care ne îndreptam, ca într-un ritual mi-a acoperit ochii cu o eșarfă albă … A vrut ca întâlnirea mea cu marea, să fie una foarte specială…

Am ajuns… mașina s-a oprit … Mama mea m-a ținut de mână să îmi ghideze pașii… Eu eram foarte emoționată. Tăcerea din jurul meu, mirosul, anumite sunete ciudate îmi dădeau emoții și nu știam de ce, voiam să simt, să aud.

Îmi era dificil să mă plimb pentru că trebuia să urc, să cobor.. aceasta este o altă poveste, nu este importantă. Mama a început să-mi desfacă cu atenție nodul de la batistă. Batista mi-a alunecat încet pe față.

Ea mi-a spus: Deschide ochii! Haide! Deschide-ți ochii! M-am uitat la ea (marea), uimită, fără cuvinte, iar lacrimile îmi curgeau fără să vreau. Marea! Wow!

Când ne plimbam pe plajă, părinții noștri ne-au spus că aceasta este plaja Neptun.
– Eu: Neptun?
– Tata: Da, Neptun.
– Fratele: Dar Neptun nu este o planetă?
– Mama. Da. Dar aici planeta a întâlnit marea și din acest motiv se numește plaja Neptun și este perla litoralului.

Părinții noștri ne-au spus că avem cazare la Hotel Miorița Neptun. Fratele meu a întrebat-o pe mama dacă este un hotel cu piscină iar ea i-a răspuns afirmativ. După ce ne despachetăm bagajele, ne întoarcem la marea dorită mult de mine.

Hotel Miorița Neptun

Mama mea ne privea de pe prosopul întins pe nisipul auriu. Mă dădea mereu pe corp cu loțiune de plajă pentru că aveam pielea foarte albă. M-a cucerit instant nisipul ca aurul și apa albastră spumoasă.

Vara aceea a fost o schimbare majoră pentru mine, deoarece eram obișnuită să merg mereu la țară la bunici. Fascinația de a vedea marea pentru prima dată m-a făcut să vreau să stau toată ziua pe plajă. Stăteam în apă sau făceam castele de nisip.

Zilele au trecut foarte repede și a trebuit să ne întoarcem acasă. Mi-am dorit să iau marea cu mine, dar nu puteam din păcate.

După ani, m-am reîntors la mare. Am vizitat aceeași plajă unde „planeta Neptun a întâlnit marea” cu îi zicea mama fratelui meu

M-am cazat din nou la Hotel Miorița Neptun, am văzut diferențe foarte spectaculoase în afara și în interiorul clădirii hotelului. Am văzut hotelul mult mai modern, față de atunci când eram copil. M-am plimbat pe terasa hotelului și apoi la piscina care cândva care mi-a fascinat fratele.

Hotel Miorița Neptun

Încă o dată, aceste zile au fost de vis și îmi doresc mereu să mă întorc la marea mea albastră.

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2019

Lasă un răspuns