Apelul, africanca și frigul

3

De când mă știu, am urât frigul, am spus mereu că într-o altă viață m-am născut într-o țară exotică, cred că de aceea sunt foarte atrasă de aceste țări. Mai sunt două săptămâni până la Crăciun și intenționez să fac cumpărăturile din timp pentru familie și prieteni. Eu sunt Moș Crăciun pentru toată lumea.

Înainte de a merge la cumpărături, am primit un apel de la prietena mea Ana Maria, care locuiește în Spania. Mi-a spus că prietena și viitoarea ei colegă de muncă, Abebi, din Africa de Sud, trebuia să vină în Spania și a înțeles că trebuie să vină în România. Când am vrut să cer mai multe informații, apelul s-a întrerupt și am sunat-o eu înapoi.
– Ei bine, Ana Maria, ce vrei să-mi spui despre prietena ta?
– Prietenă, Abebi trebuie să sosească în București peste câteva ore și nu știe cum este sezonul acolo și vreau să te rog să-o primești la tine pentru o săptămână. Sunt decisă să vin și eu în România, dar nu mai devreme de o săptămână.
-Ok, o voi lua la mine, dar are haine de iarnă? Nu uita că aici iernile sunt friguroase, nu e ca în Spania, chiar ieri a nins.
– Dumnezeule! Nu cred că are haine de iarnă. Ce vom face? Ai ceva bani? Îi voi returna când mă voi întoarce în România.
– Portofelul meu este aproape gol, dar am ceva bani pentru zile negre, aproximativ 2000 de lei. Dar cum este ea? Înaltă, scundă, slabă, grasă?
– Este ca tine, nu foarte înaltă, aceeași constituție și aceeași măsură la picior. Ok, voi merge la cumpărături și te voi anunța ce am cumpărat. Te sun mai târziu.

Ana Maria m-a pus în dificultate, dar voi ieși cu bine din această situație. Am cumpărat deja cizme de iarnă din colecția Medicine la doar 239,90 și un șal tot din colecția Medicine la doar 66,90 lei.

Nu știam dacă are o geantă casual pentru hainele pe care i le-am cumpărat, așa că i-am cumpărat poșetă tipper shop din colectiv Calvin Klein la doar 529,90. Acum sper să îi placă și nu puteam să uit să îi i-au și un palton din colecția Mangop care costă 399,90 lei.

Trebuia musai să îi iau un pulover din colecția Tommy Hilfiger la 319,90 și jeansi din colecția Levi’s cu fason skinny cu talia înaltă la. 279,90. Nu puteam să nu ii iau o rochie neagră din colecția Only la doar 119,90, jartier din colecția la Gatta 23,90 lei și cămașă din colecția G-Star Raw la 439,90.

Am sunat-o pe Ana Maria și i-am spus că am cumpărat pentru prietena ei și apoi am plecat cu paltonul la aeroport. Abebi este foarte drăguț și îi place ce i-am cumpărat.
În prima zi, luni, s-a îmbrăcat cu paltonul, jeansi, cizmeleși puloverul. Am dus-o să cunoască orașul și locul meu de muncă. Mi-a spus că ar dori să lucreze cu mine, cu toate că nu-i place frigul din România. Șeful meu a spus că există un post dedisponibil și că poate lucra de probă.
Marți a fost prima sa zi de muncă, ea a purtat din nou paltonul care îi place atât de mult, rochia neagră, cizmele și geanta. Cu toate că comunică cu noi în engleză și în franceză, a învățat foarte repede și am devenit foarte repede îndrăgită de colegi.
Miercuri, paltonul, cămașa, blugii și cizmele.
Joi, paltonul, jeansi, puloverul și geanta.
Vineri, ultima zi de muncă,paltonul, rochia neagră, cizmele și geanta.
Sâmbătă, Ana Maria a venit în România, era fost un pic supărată, dar a înțeles alegerea lui Abebi, apoi am plecat, în vizită la rude și am prezentat-o pe Abebi rudelor.
Duminică, am ieșitla plimbare, în oraș, Abebi s-a îmbrăcat cu paltonul puloverul,jeansi si cizmele. Ea ne-a spus că, din primii săi bani, vrea să mai cumpere haine, vrea să arate bine în fața colegilor noștri.

ANSWEAR

Articol scris exclusiv pentru Superblog 2019

3 COMENTARII

Lasă un răspuns