Interviu de 10 cu interpreta de muzică populară Creola Monica Stanciu

1
Creola Monica Stanciu

Am stat de vorbă zilele trecute cu frumoasa cântăreață de muzică populară cu voce angelică, Creola Monica Stanciu, care mi-a răspuns la câteva întrebări despre cariera și pasiunea sa. Creola este o iubitoare de folclor, iar concursurile și festivalurile la care a participat au ajutat-o să se formeze ca artistă. Vă invit să citiți mai jos interviul realizat cu interpreta.

Cine este Creola Monica Stanciu?

Un om ce iubește oamenii, ce iubește natura, ce se bucură de viață și de oamenii dragi, care își dorește să trăiască frumos și liniștit și care consideră că: ” dacă nu poți ajuta un om, nici să nu-i faci rău”

Când ai început să cânți muzică populară?

Am început să cânt în 2003, când am intrat la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești.

Care a fost cea mai mare provocare a ta ca artist?

Tot drumul a fost o provocare, dar am fost și, încă sunt, un om norocos ce întâlnește de fiecare dată oamenii potriviți care mă susțin și mă ajută să depășesc orice provocare. Am ales întotdeauna să văd provocările ca pe oportunități.

Care este melodia ta preferată, dar artistul preferat?

Greu de spus care melodie este preferata mea, pentru că întotdeauna descopăr piese în care mă regăsesc și pe care le ascult cu plăcere. Iar ca artist preferat, tot ceea ce a însemnat Generația de aur a folclorului românesc, dar și artiștii ce i-au urmat.

Ce înseamnă muzica pentru tine? Este moștenire de familie?

Muzica este un dar divin pe care l-am primit de la Divinitate și pentru care mulțumesc zilnic. Referitor la moștenirea talentului, da, bunica mea maternă cânta, dar nu a mers pe acest drum, ea s-a dedicat familiei, a avut o altă menire de împlinit cât a fost pe pământ.

Unde te vezi în următorii ani din punct de vedere al carierei tale muzicale?

Unde o să mă ducă drumul cântecului, niciodată nu am avut ținte sau scopuri de atins și nici nu mi-am fixat obiective de îndeplinit pe acest drum, dar de fiecare dată, când am privit în urmă din punctul în care mă aflam la un moment dat, am văzut că am avut realizări frumoase, tocmai de aceea las totul să se desfășoare.

Care este mesajul pe care speri să-l transmiți prin muzica ta?

Că îmi doresc o lume mai frumoasă, mai unită, în care fiecare are posibilitatea să își câștige locul său și să își îndeplinească rolul pe pământ.

Care este cea mai bună lecție pe care ai învățat-o în timpul carierei tale muzicale?

Că nimic nu este imposibil, dar și că nimic nu se realizează la “ întâmplare”, există o forță divină care ne ajută în orice situație.

Care este cel mai bun sfat pe care ți l-a dat vreodată cineva?

L-am primit de la soțul meu: “restul lumii nu contează, contează dacă ție îți place ceea ce faci”.

Un mesaj pentru publicul tău și pentru cititorii blogului Magia Cuvintelor

Să fie sănătoși, să aibă încredere că cineva acolo sus ne iubește pe toți și că o să aibă grijă de noi, indiferent de cât de tulburi ar putea părea vremurile și oamenii din jur. Să creadă în ei, să își asculte intuiția întotdeauna. Să fim mereu conștienți că totul se întâmplă pentru binele și evoluția noastră.

Creola aduce muzica populară românească autentică la viață pentru a fi simțită și interpretată, prezentând publicului tot ce este mai bun din repertoriul autentic al folclorului românesc. Redescoperă autenticitatea muzicii populare, urmărește-o pe Creola pe canalul ei de YouTube!

Îți mulțumesc foarte mult că ai acceptat să-mi acorzi acest interviu. Apreciez foarte mult timpul tău oferit!

Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns