Interviu de 10 cu bloggerița Alexandra Lele

0

Astăzi o am invitată pe bloggerița Alexandra Lele, autoarea blogului Umblu Vandra, care ne invită să pătrundem în lumea ei. Cum e lumea ei? Dacă sunteți curioși să aflați, vă invit sa citiți interviul de mai jos.

Spune-ne ceva despre tine

Sunt Anda, sau Umblu Vandra, cum mi se mai spune. Sunt software engineer, poate opusul marii majorități de oameni care scriu, dar mie-mi place tare și să transmit, în scris, toate experiențele mele din jurul lumii. Vreau să vizitez toată lumea, călătoresc constant de când m-am angajat, din 2014 și nu plănuiesc să mă opresc curând, sau vreodată. Îmi place să vizitez cele mai îndepărtate și diferite locuri, împreună cu logodnicul și uneori un grup restrâns de prieteni. Îmi place mai mult natura decât orașele și îmi place tot procesul unei călătorii: de la partea de research, urmărit prețuri bune, organizat vacanța, bătut cărări, la partea de documentare și transpunerea experienței pe blogul meu de călătorii.

Când ai început să scrii pe blog?

Am început să scriu despre călătoriile mele de câțiva ani, de când călătoresc constant. Inițial erau doar mesaje către prieteni, sau postări pe rețelele de socializare, despre experiența mea din diverse locații și culturi, iar la începutul lui 2018 mi-am făcut curaj și blog. L-am numit Umblu Vandra.

Cum a venit ideea?

Ideea era înfiripată de mult în mintea mea. Eu citesc foarte multe bloguri să mă documentez pentru călătoriile noastre, așa că ideea a fost mereu acolo. Mi-a luat ceva să îndrăznesc să-mi fac călătoriile și gândurile publice, și îmi pare rau că nu am îndrăznit mai repede.

Care este cea mai bună postare și de ce?

Cele mai bune postări ale mele, și cele mai vizualizate, sunt cele cu bugetele de călătorie https://umbluvandra.com/category/buget-de-calatorie/ . Toți cei care ne organizăm singuri vacanțele suntem interesați și de costuri, pe lângă alte aspecte. E foarte folositor să știi la ce să te aștepți din punct de vedere financiar, când urmează să vizitezi o anume locație, de la oameni care, la fel ca tine, și-au organizat pe cont propriu vacanța. Eu sunt foarte transparentă, postez toate costurile, în detaliu, inclusiv viză, bagaj de cală, băuturi, mâncare, activități, nu doar transport și hotel. Îmi place și să structurez costurile pe categorii, ceea ce face calculul mult mai ușor pentru cititori.

Ce te motivează să continui cu blogul?

Toate mesajele super drăguțe, de apreciere, mai ales cele care spun că i-am ajutat să aleagă o anume destinație, sau unde să meargă în luna de miere, că i-am ajutat să evite anume neplăceri sau să-și estimeze corect bugetul de călătorie.

Cine te inspiră?

Toate locurile diferite din punct de vedere cultural și geografic, toți oamenii întâlniți de-a lungul drumului, blogurile și vlogurile de călătorie, poze și video-uri superbe din destinații îndepărtate sau, destul de des, pur și simplu Google Maps. Mă pierd pe Google Maps cu orele, descoperind lumea pe hartă, înainte să o descopăr la pas.

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Cu siguranță, dacă îi acorzi timpul și efortul necesar. Pentru mine bloggingul sau călătoritul nu sunt joburi sau activități full time. Scriu și călătoresc în timpul liber, când nu sunt la birou.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Greu și usor. Greu, pentru că de multe ori trebuie să renunț la ceva, în detrimentul blogului, dar și viceversa. Și ușor pentru că, în momentul de față, e natural pentru mine să scriu un articol, să fac poze și să le editez, să postez pe social media sau să documentez călătoriile noastre. În principiu, aproape în fiecare seară când vin de la birou, după ce am gătit ceva rapid, mai scriu câte puțin, sau editez poze, postez ceva sau lucrez la partea tehnică a blogului.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Când am început să văd rezultate, adică să fac parteneriate și colaborări cu branduri sau persoane pe care le urmăream și admiram deja, am simțit cea mai mare satisfacție. Cea mai mare satisfacție se schimbă, uneori, de la săptămână la săptămână, cu câte un nou achievement pe care-l urmăream, obținut.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Să fie curajos/curajoasă și să se expună, cât mai mult. Sigur, trebuie să fim și responsabili cu conținutul pe care îl postăm, dar trebuie să ne expunem, ca să putem primi feedback și să ne dezvoltăm.

Pe Anda o mai puteți găsi pe:
Facebook Umblu Vandra: https://www.facebook.com/umbluvandra777/
Grup de călători Umblăm Vandra: https://www.facebook.com/groups/umblamvandra/?source_id=1801967833429599
Instagram Umblu Vandra: @umbluvandra (https://www.instagram.com/umbluvandra/)

Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizati şi inseraţi vizibil link-ul articolului

Lasă un răspuns