11 Ianuarie Ziua Internațională a Cuvântului Mulțumesc

1

Astăzi este Ziua Internațională a cuvântului Mulțumesc. În fiecare an, 11 ianuarie este marcată ziua internațională a cuvântului Mulțumesc . Fă-ți un obicei și începe ziua pronunțând cuvintul magic: mulțumesc, în primul rând, familiei și prietenilor.

Originea acestui cuvânt nu este cunoscută, se crede că este o sărbătoare creată artificial de o companie de felicitări sau cărți poștale, dar cred că originea sa nu este importantă. Scopul este de a exprima verbal sau de a scrie o frază de mulțumire unei persoane dragi.

Tu cui i-ai spus mulțumesc azi?
În educația mea am învățat să mulțumesc tuturor celor care mă ajută nu neapărat cu ceva, ci și cu sfaturi. Astăzi le-am mulțumit părinților mei. Ei sunt întotdeauna primii cărora le mulțumesc, de fiecare dată.

Când spui mulțumesc unei persoane, spui de fapt că îi recunoști efortul și că îi prețuiești timpul. Îi arăți că și-a câștigat încrederea. Îi arăți că te-ai simțit apreciat și că afecțiunea ta a fost dobândită.

De ce sunt și oameni care nu mulțumesc?
Există oameni care nu mulțumesc, care nu sunt capabili să aibă un gest minim de curtoazie, bunătate sau chiar respect față de cei care se străduiesc pentru ei. Mai mult, uneori chiar răspund urât, deoarece se simt nemulțumiți.

Multe dintre persoanele care nu spun mulțumesc nu fac acest lucru pentru că pur și simplu nu văd sau nu apreciază gesturi amabile. Ochii lor sunt închiși, foarte întunecați, inima oarecum rece și creierul foarte lipsit de inteligență emoțională. Ei nu vor vedea, de exemplu, că ne străduim în fiecare zi să le facem viața mai ușoară.

A mulțumi este cel mai nobil și simplu act de recunoaștere a celuilalt. Mulțumirea este o artă pe care foarte puțini oameni o dezvoltă. Eu va mulțumesc vouă pentru că sunteți alături de mine.

Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizati şi inseraţi vizibil link-ul articolului

1 COMENTARIU

  1. […] Zau daca inteleg asta cu ziua internatioanala a cuvintelor, a emotiilor, a starilor, a renuntatului la fumat…a abstinetei (glumesc), dar pentru ca ieri, 11.01.2020 a fost Ziua internationala a cuvantului Multumesc, m-am gandit sa-i multumesc Luminitei ca mi-a amintit de aceasta celebrare si sa fac un alt articol dupa cel scris de ea. […]

Lasă un răspuns