Poștașul mării: prezentul și viitorul

1

Astăzi, 27 martie, în timp ce îmi beau cafeaua, mă gândesc la tragedia care care se întâmplă în aceste momente, care evident mă îngrozește și deodată îmi vine ideea de a face planuri pentru vacanța de vară. Mulți dintre voi vor spune că nu este momentul să ne facem planuri chiar acum. Eu zic DA, este timpul, pentru că toți avem o viață și acum, când suntem închiși în casă, este timpul să ne facem planuri pentru viitor. Vreau să-mi planific o vacanță pe litoralul Mării Negre.

Deja visez să fac o plimbare pe litoralul românesc, îmi place să fiu singură sau în compania prietenului meu, telefonul care de multe îmi este tovarăș de drum și să mă bucur la maxim văzând fotografiile frumoase pe care le fac. Să fotografiez marea este ceva ce nu pot descrie în cuvinte, deoarece nicio fotografie nu este identică, fiecare este foarte diferită și fiecare exprimă un lucru unic, pentru culorile speciale, pentru contrastul său, pentru luminozitatea, pentru calmul sau vitejia mării care lovește puternic stâncile.

De ce mă atrage marea?

Văd marea ca fiind imensă și adâncă, dătătoare de viață, cu peisajele care produc respect și frică sau pe suprafața sa, cu valurile care desenează forme sinuoase și se rup pe țărm. Marea are magie și mister; în mare imensitățile cerului și aerului sunt confuze.

Marea vorbește despre istorie, legende, oameni din alte vremuri și chiar iubire și amintiri uitate. Îi invidiez pe cei care trăiesc lângă mare. În schimb eu trăiesc la sute de kilometri și numărl unile până când o voi vedea din nou. Dacă închid ochii o pot auzi, simt că mă întorc acolo, da știu că sunt o visătoare.

De ce iubim marea? Pentru că marea are forța de a ne duce cu gândul la lucruri despre care ne place să ne gândim. Robert Henri

Așa că nu am pierdut timpul, m-am hotărât să caut cazare Mamaia, iar Hotelul Vega este perfect că pot rezerva începând cu luna martie. Acolo m-am cazat de multe ori. I-am propus celei mai bune prietene, Monica, care la început mi-a spus că sunt nebună că îmi fac planuri de pe acum, dar până la urmă ea a fost de acord cu mine. Condiția ei, să plătim cazarea cu cardul de credit și să fie all inclusiv. Ei bine, acum are cine să mă însoțească. Următorul pas a fost să caut pe internet agenția care să îmi accepte exigențele și am găsit site-ul Litoralul romanesc.ro. Spre norocul meu totul a decurs foarte ușor. Am sunat-o din nou pe Monica și i-am spus că trebuie doar să așteptăm.

cazare Mamaia

I-am spus mamei mele despre planul meu. Ea mă privește cu reproș și îmi spune; – Țara arde și baba se piaptănă. Pur și simplu nu pricep de ce nimeni nu înțelege că acum este momentul să ne facem planuri. I-am spus că am deja cazare litoral și că Monica mă însoțește. Am început să cânt în casă „Mă întorc la tine, mare albastră’‘. Mama mă oprește brusc, îmi spune în stilul ei caracteristic; dacă tot iubești marea promoveaz-o să atragi străinii, nu se mai ducă pe plajele altor țări. Vorbele ei îmi răsunau în urechi și mi-am zis că nu am ce pierde.

Am rugat-o pe mama să mă ajute să fac o prezentare și ea mi-a spus, „Între minunata Deltă a Dunării la nord și granița cu Bulgaria în sud, avem la dispoziție aproximativ 100 de kilometri de plaje infinite, hoteluri de lux și un cadru care niciodată v-ați fi imaginat că există. Este litoralul României din Marea Neagră. Sunt sigură că vă va surprinde „. Eram foarte confuză nu înțelegeam de unde știe informațiile exacte. Ea mi-a spus că și ea iubea marea în tinerețe.

Așadar, visez la marea iubită până în luna iulie, atunci miracolul de a o vedea se va înfăptui. Astăzi l-am descoperit pe celălalt „eu”, acel eu căruia îi place să fie promotorul litoralului. Un alt lucru foarte important, mama iubește marea ca și mine, dar nu a văzut-o de ani buni, din cauza unor probleme …

Acest articol a fost scris exclusiv pentru SuperBlog 2020 iar pozelele au fost preluate de pe site-ul Pixabay.

Lasă un răspuns