Rutina fit în carantină

2

Carantina a însemnat închiderea tuturor magazinelor neesențiale, dar și sălile de sport, o sursă majoră de răspândire, deoarece virusul poate supraviețui până la trei zile pe suprafețe. Îmi place să fac gimnastică să dansez, dar carantina mă ține închisă în casă. Nu pot face curățenie și mâncare până la nesfârșit, așa că a trebuit să găsesc o cale de ieșire din această rutină și să fac ceea ce îmi place cel mai mult.

Să fii activ în timpul carantinei, ajutor pentru corp și minte

Factorul psihologic al pandemiei a contribuit foarte mult la dorința de a rămâne activă în casă. Am ajuns la concluzia că exercițiile fizice la domiciliu sunt o modalitate bună de a mă menține în formă. Performanța fizică ajută la îmbunătățirea stării de spirit, reduce stresul și anxietatea. La mână folosesc un smartwatch care îmi măsoară ritmul cardiac, pașii, temperatura corpului și cel mai important, mă ajută să-mi păstrez ritmul.

În fiecare dimineață mă trezesc și îmi spun: încă o zi în această „celulă”! Simt aerul proaspăt când aerisesc casa și încep să dansez. Nu pentru că sunt nebună, dar o fac ca să mă simt vie și să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Este necesar să fim bine informați în situația de urgență pe care o trăim, dar un exces de informație ne poate duce la suferință și anxietate. Așadar, opresc televizorul și ascult din nou muzică și dansez. Îmi imaginez că sunt liberă.

Stilul de viață sedentar poate fi unul dintre marii dușmani cu care trebuie să mă lupt în aceste zile. Exercițiile fizice, dansul mă ajută, profit și de resursele pe care le am acasă împreună cu membrii familie, care împreună am creat un obicei sănătos de viață, chiar și închiși în casă pot ajuta la crearea unui obicei bun. Făcând ceea ce-mi place cu ajutorul ceasului meu, unul dintre cele mai frumoase ceasuri damă, mă ajută să mă măsor timpul petrecut în momentele când fac curățenie, numără pașîi pe care ii fac în timp ce urc sau cobor scările, distanța și alte semne vitale. El funcționează ca o extensie a telefonului inteligent (smart).

În perioada de carantină, practic prin impunere, este timpul să ne oprim, să regândim puțin zilele de carantină, nu doar să modificăm rutina. Este adevărat că, după criza coronavirusului, atât platformele sociale, cât și alte site-uri web oferă tot mai multe forme de divertisment, vizite virtuale la muzee, concerte de muzică și alte spectacole, dar trebuie să facem ceva care să ne umple sufletul. Eu spre exemplu când vreau să mă relaxez stau în fața ferestrei amintindu-mi momentele în care am avut toți o viață. Nu-mi pierd speranța și nu mă lasă copleșită de această situație.

Voi cum va petrecereti timpul? Să nu-mi spuneți că disperați? Dacă spuneți asta vă invit la gimnastică și dans, evident online.

Articol scris pentru Spring Superblog 2020

2 COMENTARII

  1. Articolul este super!
    Rutina ar trebui transformata in disciplina. Daca esti disciplinat si te ajuti de un smartwatch pentru a-ti urmari performanta, lucrurile cu siguranta vor evolua in spre mai bine. Anul acesta trebuie sa mergem mai mult pe premisa „Minte sanatoasa, in corp sanatos”.
    Multumim pentru informatii!

Lasă un răspuns