021 9111 … de ce ar trebui să știm acest număr?

0

În fiecare an petrecem multe ore la volan, putem deveni victime ale unui accident de mașină, adică poate exista o probabilitate crescută de a avea un accident rutier, chiar dacă avem permis de foarte mulți ani. Așadar, trebuie să fim pregătiți pentru orice, nu există „mie nu mi se poate întâmpla”. Cel mai bine să fim pregătiți. Așa ziceam și eu, nu mi se poate întâmpla și mi s-a întâmplat.

Acum câțiva ani am avut un accident pe care la prima vedere îl pot numi stupid. Am parcat chiar în fața unui supermarket, îmi iau geanta și când să cobor din mașină, un bolid a dat cu cu spatele și a lovit foarte tare mașina mea. De la la acea zdruncinătură puternică m-am dezechilibrat și am căzut uluită! Când am realizat ce mi s-a întâmplat, eram deja la pământ cu geanta în brațe și o durere intensă în spate. Eram complet dezorientată și mă întrebam doar ce s-a întâmplat. Oamenii mă priveau ciudat. Aveam practic ochii dați peste cap și priveam strada fără să înțeleg de ce. La un moment dat văd o mașină ce avea mare scris, asistență rutieră, 0219111. Strigam foarte tare 0219111, 0219111, 0219111. Oamenii credeau că lovitura primită este de vină. Un bărbat a văzut de asemenea mașina respectivă și a sunat la acel număr. Apoi am fost transportată la spital iar mașina mea a fost transportată cu asistență rutieră.

Era o vineri din octombrie, îmi amintesc de parcă era ieri. Eram pe patul de spital, mai confuză decât momentul accidentului. Pe holul spitalulu se afla același bărbat, care a sunat să ia mașina. S-a prezentat și mi-a spus că este prostul din cauza cui sunt în patul acela de spital. O clipă nu am știut ce voia să spună, apoi mi-am amintit de accident. Am întrebat ce se va întâmpla cu mașina mea, deoarece sunt dependentă de ea pentru a merge la serviciu. El mi-a spus că asistența auto oferă servicii complete și, de asemenea, auto de înlocuire până când mașina mea va fi reparată. Toate acestea vor fi plătite cu asigurarea RCA a vinovatului, adică a lui. L-am întrebat de când are permis de conducere. A început să râdă și mi-a spus că nu este un șofer prost, doar că un copil a apărut în fața mașinii și pentru a evita să-l lovească, soluția era să meargă înapoi și a pierdut controlul asupra mașinii.

După două zile la spital, Dan a venit să mă ducă acasă. Cum cine este Dan? Dan este cel care mi-a lovit mașina! Am sunat la 0219111. Mi-au oferit suport prin asistență telefonică, astfel am aflat că au un sistem foarte bine pus la punct, disponibil 24/7, 365 de zile pe an; tractare, depanare, auto de înlocuire. După cum spun ei acesta este dreptul prin lege de a beneficia de toate acestea. Eu din fire sunt cam curioasă și am găsit un video de prezentare pe site-ul lor și vreau să vi-l arăt și vouă.

În câteva ore am primit mașina pentru a mă deplasa la serviciu. Cum mi-a spus și Dan costul înlocuirii este decontat de asigurătorul vinovatului pe toată perioada cât mașina mea să se află in service pentru reparații.

După un timp lucrurile au revenit la normal. Am din nou mașina mea, care este ca nouă. Nu pot spune că mașina de înlocuire nu a fost bună, dar pentru oricine, mașina personală este unică.

Eu și Dan am început o relație și bineînțeles că acum este soțul meu. Un accident ne-a schimbat viața și acum avem o familie, o viață ca un scenariu. Dan mereu spune că în cazul nostru viața bate filmul.

Acest articol este o ficțiune și a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020

Lasă un răspuns