Nu cred că există persoane cărora să nu le placă mai mult sau mai puțin să savureze ceva dulce. Bine poate or fi unele, dar cu siguranță sunt foarte puține. Eu cel puțin nu cunosc nici una. Doar că unele produse nu sunt chiar sănătoase și au un conținut ridicat de zahăr. Eu trebuie să recunosc sunt o persoană care adoră dulcețurile și sunt mereu gata să descopăr produse noi. Dacă s-ar putea să fie ceva atât delicios cât și sănătos ar fi perfect.
Melinis – Fructe cufundate în miere proaspătă
Nici nu se putea să nu caut dulcețuri și cum de multe ori stau cu telefonul în mână, visătoare, ceva neașteptat s-a întâmplat. Am dat peste un produs nou, care m-a cucerit imediat și cum nu am vrut să țin totul numai pentru mine, m-am gândit că ar fi un gest frumos din partea mea să vă spun și vouă. Nu aș vrea să fiu egoistă și să mă răsfăț doar eu.
Ceea ce mi-a atras atenția încă de la bun început a fost ideea de a combina mierea cu petale de trandafir și fructe crude, totul natural, deci neprelucrat și adaos de zahăr. Exact ce vă spuneam că îmi place. Mi-am zis pe loc :”ce norocoasă sunt, exact ceea ce căutam!”
Dacă v-as întreba acum: Voi ce preferați? Miere sau dulceață? Cu siguranță ar fi o dezbatere amplă. Unii dintre voi ar prefera mierea pentru naturalețea ei, ceilalți ar prefera dulceața datorită aromei. Eu prefer Melinis din petale de trandafiri crude, cufundate în miere de salcâm, amestecate delicat pentru omogenizare și deshidratare, la temperaturi de sub 35˚C, totul printr-o metodă unică de preparare.
Când eram copil credeam ca mierea e cel mai bun dulce. În prezent nu mai cred că e așa. Melinis de cătină m-a cucerit pe loc, în special pentru proprietățile cătinei. Se știe deja despre cătină că este un remediu natural pentru o multitudine de afecțiuni ale organismului, atât interne cât și externe. Ingredientele naturale ale cătinei cufundate în miere ne întărește organismul, pe timpul iernii și nu voi mai răci așa ușor.
Totuși, preferatul meu este Melinis de afine, care te duce cu gândul la vară, aroma de fructelor de pădure proaspete. Conține miere de salcâm provenită din România (min. 70 % ), și afine crude 30%.
Ce este Melinis?
Am aflat că numele vine din alăturarea firească a două repere care îi definesc: mel, cuvântul latin pentru miere, și niș, o formă prescurtată pentru Nișcov, numele unui râu din satul unde prepara aceste minunății. Sunt o fire curioasă și am dorit să aflu și mai multe, așa că am accesat pagina Facebook Melinis pentru mai multe informații.
Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2020
[…] Melinis – un dulce natural pentru sănătatea ta […]