Cum a fost să gătesc pentru mama mea?

1

Mama este cea mai puternică, mai nobilă și mai iubitoare femeie, mama este ființa pe care o apreciez și o respect mult, ea a fost cea care m-a învățat să fiu o persoană bună. Aproape în fiecare duminică suntem stăpânele bucătăriei.

Ea mi-a propus ca astăzi să gătesc eu. Fără să mă gândesc de două ori am mers la bucătărie iar ea m-a însoțit. Primul lucru pe care mi-a spus-o a fost să mă spăl foarte bine pe mâini. Vreau să vă reamintesc că acest lucru este important atunci când pregătiți mâncarea, deoarece dacă nu o facem, atunci când o mâncăm ne putem îmbolnăvim

Astăzi vreau să-mi surprind familia gătind paste cu sos. În ajutorul meu a venit Băcănia Tei. Pastele îmi ies foarte gustoase de regulă, dar de data aceasta aveam emoții, nu știu de ce.

Paste cu sos „Vraja busuiocului”

În timp ce pastele fierb, ne cufundăm într-o lume a amintirilor. Mama și-a amintit cum era, atunci când mama ei a învățat-o să pregătească primele feluri de mâncare. Apoi a învățat în timp să gătească feluri noi de la care am învățat și eu.

vraja busuiocului

Pastele au ieșit fenomenal, sosul Vraja busuiocului de la Băcănia Tei a dat o aromă specială pastelor iar acest lucru mi-a fost de un real ajutor. Pastele nu au fost foarte greu de pregătit, dar atunci când pui dragoste este imposibil să nu fie delicioase.

Sincer, dacă aș fi locuit în București as fi comandat fructe și legume proaspete, dar cum locuiesc în provincie am dat iama la cămară și prima oprire a fost la sosuri, la gemuri/ dulcețuri. Ați aflat deja de ce!

sosul Vraja busuiocului de la Băcănia Tei a dat o aromă specială pastelor

După ce am savurat pastele, nu putut să nu degustam și gemul de căpșuni, evident de la Băcănia Tei. Ador gemul de căpșuni datorită gustului și parfumului său delicios și l-am devorat rapid. Apoi am depanat amintiri din copilărie.

gemul de căpșuni

Amintiri în bucătărie

Mama gătea foarte mult când era mică și îmi plăcea să o ajut. A fost jocul meu preferat și ne-am distrat de minune împreună. Ajutorul meu de bucătar s-a bazat pe pregătirea lucrurilor pe care mama mea urma să le pregătească, deoarece eram prea tânără pentru a folosi aragazul sau blenderul. Adică o mare parte din copilărie am amintiri cu mama mea în bucătărie.

„Există amintiri neprețuite care mă duc înapoi la acele mari adunări de familie în care bunica și bunica au domnit în bucătărie. Se trezeau foarte devreme pentru a găti pentru întreaga familie deoarece mergeau mereu la muncile pământului ”, spunea mama.

Cand eram mică de multe ori eram uimită de modul în care mama pregătește mâncarea cu mare plăcere, a avut grijă de toate detaliile pentru ca, în final, cina să arate delicios. Eram atât de fericită pentru că știam că am contribuit și eu ca ajutor de bucătar.

Despre paste știm cu toții că sunt ușor de făcut și foarte gustoase, sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare. Cum m-am descurcat gătind pastele vedeți în clipul de mai jos. Tot acolo găsiți și rețeta personalizată. Prin acest clip vreau să arăt lumii că deși ai o dizabilitate acest lucru nu te împiedică să duci o viață normală, chiar să și gătești.

Vă invit să faceți același lucru, să vă ajutați mama nu numai să gătească.

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2020

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns