Vine Crăciunul: de ce ne place atât de mult să facem cumpărături pentru alții

1

În luna decembrie familia se adună pentru a urma una dintre cele mai importante tradiții ale anului: sărbătorirea Nașterii Domnului.Crăciunul este ideal pentru a împărtăși un moment special celor dragi și, mai presus de toate, pentru a face schimb de cadouri.

În toată lumea, familiile și prietenii își oferă cadouri reciproc. Majoritatea copiilor din întreaga lume cred în Moș Crăciun ca fiind cel care aduce cadouri de Crăciun. De ce sa vina Moș Crăciun doar la copii? Știi și tu poți fi un Moș Crăciun pentru familie și prieteni! Îți garantez că acest lucru îți va aduce satisfacții enorme.

Îmi place să ofer cadouri și, de asemenea, îmi place să ofer puțină fericire celor care mi-au spus că nu au primit niciodată un cadou în afară de cadourile din partea membrilor familiei. Fac asta pentru a arăta iubirea, ca formă de recunoștință și pentru a provoca fericirea celuilalt, care la rândul lor îmi oferă fericire. Chiar aseară am împachetat un cadou pentru cineva care face parte din categoria de mai sus. Poate că îmi veți spune că este prea curând. Nu este deloc curând, având în vedere că traversăm vremuri de austeritate din cauza pandemiei Covid. Am preferat ca acea persoană să primească cadoul mai devreme decât să am o eu dezamăgirea ca nu l-am trimis la timp. Este un cadou făcut de mâna mea, am vrut să fie ceva care să rămână amintire pe veci.

Cadou, Crăciun

Cadouri care surprind Crăciunul

În graba de a alege cadoul perfect pentru Crăciun, uităm faptul este la fel de important și modul în care oferim un cadou, nu care este valoarea acestuia. Sunt tipul de persoană care își face lista începând cu 1 decembrie. Nu sunt genul de om care aleargă pe ultima sută de metri pentru a cumpăra cadouri, îmi place să fac cadouri care se adaptează oamenilor, lucruri care le sunt de folos. Mereu m-am gândit că un cadou ar trebui să spună o poveste despre tine, cel care dăruiești. Cumnata mea în fiecare an îmi spune că sunt „Baba Crăciunița”, deoarece i-am învățat importanța cadourilor în această perioadă.

Acum câteva zile am făcut o listă de cadouri pentru Moș Crăciun, mai ales că îmi place că cadourile pe care le ofer să fie originale, chiar dacă bugetul nu este foarte mare. Relația mea cu cadourile a început în jurul vârstei de 15 ani când făceam mici cadouri pentru familia mea. Îmi place să ascult oamenii și să pun câteva întrebări despre ce vor. Prima care a căzut în capcană a fost mama despre care știu că iubește lucrurile personalizate și încălțămintea de damă confortabilă.

Acum stăteam și mă gândeam ce anume să ofer personalizat pentru mama mea și m-am gândit la o carte personalizată cu fotografii și text, un fel de mini biografie. Pe lângă cartea personalizată, m-am gândit să îi ofer o pereche de cizme de damă din colecția Answear Lab. Cu mama trebuie să recunosc că nu a fost deloc greu, urmează restul familiei…

 Cizme damă

Tata nu e genul de om pretențios, el primește cam orice îi oferi, însă tot trebuie să mă gândesc la ceva original. Mi-am adus aminte că tatălui meu îi plac foarte mult ceasurile, avea unul dăruit de fratele meu care s-a stricat după ani de purtare, dar nici nu l-a înlocuit niciodată. Bifat și un ceas de bărbați pe listă, dar și un accesoriu auto care știu că și-l dorea.

Că tot am pomenit de fratele meu mai sus, nu pot să uit să nu-l trec pe listă. De ziua lui de naștere i-am oferit o curea și o brățară din piele, acum sunt în dubii, nu știu ce să-i mai ofer. De fapt știu, un portofel pentru bărbați, evident tot din piele.

Acum stau și mă gândesc, oare să fie de ajuns? Încep să-mi calculez bugetul și mi-am dat seama că îmi ajung banii și de un tricou pentru bărbați, vreau să fie unul de sezon.

Cine credeți că urmează? Evident cea m-a numit Baba Crăciunița, este vorba despre cumnata mea. Aici trebuie să recunosc că e un pic mai dificil, dar nu imposibil, mie îmi plac provocările. Vai cât de uitucă sunt! Ea adoră ceasurile și salopetele de damă Puma. Sst, deja caut ceasul potrivit pentru ea și salopeta pe mărimea ei.

 Salopeta de damă

Era să uit pe prințesa casei, nepoțica mea. La ea recunosc că este cel mai ușor, jucăriile cu eroii preferați și articole vestimentare cu imaginea lor. Să-mi fie rușinică. Bine că am rezolvat-o!

Dacă vă gândiți că voi alerga multe zile după cadouri să știți că vă înșelați. Cadourile sunt la un click distanță. ANSWEAR îmi vine în ajutor și voi face totul din confortul casei. Acum trebuie să dibuiesc un plan, unde să ascund toate cadourile când curierul le va aduce acasă.

Am uitat pe cineva? Daa! Pe mine. Și eu trebuie sa primesc cadouri…de la mine. Așa că m-am gândit la un pulover de damă, mai precis un cardigan. Cunosc câteva persoane care își fac singure cadouri, doar că mie îmi place mai mult să dăruiesc decât să primesc.

pulover de damă

De ce să oferi cadouri îți aduce satisfacții mai mari decât să le primești?

Cred că asta nu se aplică tuturor oamenilor, dar pentru mine a dărui ceva îmi oferă bucurie, fericire și satisfacție Mă face să simt o parte importantă a vieții altei persoane, mă ajută să exprim ceea ce simt față de ea. Da, mă face să mă simt bine. De asemenea, a vedea expresia recunoștinței pe chipul persoanei sau prin cuvintele ei față de gestul pe care l-am avut cu ea, nu se compară cu nimic din lume. Un alt lucru foarte important, acest lucru mi-a îmbunătățit sănătatea. Experimentați acest lucru și veți vedea.

Tu ești un Moș Crăciun pentru cei dragi ție?

ANSWEAR

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2020

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns