Bărbați sau femei? Cine ar trebui să facă munca în gospodărie?

3

Femeile nu se nasc programate să preia treburile casnice. Cu toate acestea, ideea și expresia că bărbații „ajută” acasă este încă răspândită. Se poate că în spatele acestei fraze să existe doar intenții bune sau să se simtă presați de situație. Există însă și bărbați pentru care curățenia este cea care contează. Nu mă crezi? Vei vedea că așa este.

Voi începe cu începutul: în familia noastră, mama este cea care poartă pantalonii, ca să folosesc o metaforă. Tata era genul acela de bărbat care ajuta la munca în gospodărie de parcă îl duceai în fața plutonului de execuție…până într-o zi. În ultima săptămână a lunii februarie mama a trebuit să plece la țară iar tata se gândea ce cadou să îi facă mamei de 1 Martie. Tata m-a întrebat cum ar putea să o răsplătească pe mama pentru că l-a suportat atâția ani… Eu i-am sugerat să se gândească bine. Nu am terminat de vorbit și îmi spune, că vrea să facă curățenie în toată casa și că eu îl voi ajuta doar cu sfaturi. La auzul acestei idei geniale am început să sar de bucurie strigând ura, dar îmi taie rapid elanul. A ținut să-mi repete cu ce anume să îl ajut, deoarece curățenia WOW nu se face strigând ura. Eu deja mă gândeam că ar trebui un nou aspirator, cel vechi nu mai funcționa corect. Mi-am zis: „Un aspirator cu spălare i-ar ușura munca”. Aspiratorul poate fi utilizat ca aspirator umed sau uscat, dar și pentru curățarea igienică a covoarelor și suprafețelor dure.

Kärcher Aspirator vertical VC 5 Cordless Premium

Pregătirea

Tatălui meu i s-a părut bună ideea cu aspiratorul și mă roagă să facem împreună o listă completă cu aparate de curățat inovatoare care ar ajuta și totodată ar ușura muncile casnice. Altă dată când era nevoie de aparatele must-have, el mereu spunea, „nu ne trebuie asta”. Ei bine, acum când este el cel care trebuie să facă curățenie, lucrurile se schimbă iar produsele variază; accesoriile la fel, variază și ele, vor ușura cu siguranță lucrurile și vor face mai plăcută curățenia, scutind timp iar în decursul anilor…chiar și bani. Am căutat împreună pe net și am descoperit aparatele de curățat Kärcher care ni s-au părut a fi inovatoare. Iată ce produse ne-au plăcut:

Aspiratorul
Unul dintre principalele obiective ale sarcinilor de curățare este de a scăpa de praf și contaminanți care pot afecta sănătatea familiei. De exemplu, atunci când măturăm, încercăm să îndepărtăm praful și resturile cauzatoare de boli, dar fără prea mare succes. Aspiratorul este un aliat de încredere al sănătății noastre, deoarece nu doar curăță praful de pe covoare și alte suprafețe, ci elimină și bacteriile și curăță aerul.

2, Aparatul de curățat cu abur
Aparatul de curățat cu abur este un instrument foarte util pentru utilizatori datorită necesității de a efectua o curățare extremă fără a utiliza niciun produs chimic, coroziv și nesănătos, când intră în contact cu orice parte a corpului nostru atunci când efectuăm curățenia. Curățarea cu abur nu poluează sau dăunează mediului înconjurător datorită temperaturii la care este aplicat și a forței cu care este expulzat aburul, această metodă de curățare este capabilă să îndepărteze mai ușor și cea mai uscată murdărie.

3. Mopul electric
Cu mopul electric îți poți lua la revedere o dată pentru totdeauna de la gălețile grele, detergenți, mănușile enervante și mirosurile neplăcute. Mopul electric este o alternativă modernă, practică și ecologică la mătura tradițională și mopul neplăcut, care ne permite să curățăm și să igienizăm toate suprafețele lavabile din casă, în doar câțiva pași.

4. Aspiratorul pentru geamuri
De secole am fost învățați că geamurile nu trebuie curățate în lumina directă a soarelui, deoarece produsul de curățat pe care îl folosim se va usca prea repede și va lăsa urme. În ajutorul nostru vine aspiratorul pentru geamuri care elimină apa după curățare cu ușurință fără a lăsa reziduuri sau dungi. Aspiratorul distribuie apă-detergent și are o funcție de vibrație pentru eliminarea fără efort a murdăriei de pe suprafețe, fără a fi necesară spălarea.

Kärcher Aparat de curatat cu abur SC 3 EasyFix Premium

Cheia pentru a avea o casă curată de murdărie, virusuri și germeni

Treburile casnice ne fac foarte leneși și de fiecare dată când ne gândim la ele venim cu scuze și planuri interesante de făcut … Așa cum s-a întâmplat cu tatăl meu care aproape a uitat promisiunea:
– Tată, ai promis că vei face curățenie.
– De unde să încep curățenia?
– Pentru a ști de unde să începi curățenia, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să stabilești un plan, arătând spre camerele care trebuie prioritizate în mod urgent față de altele mai puțin murdare, fără a uita de acele colțuri din casă care, cu siguranță nu sunt curățate niciodată. De asemenea, este recomandabil să îți stabilești un timp pentru îndeplinirea fiecăreia dintre aceste sarcini, astfel încât să știi din timp câte minute va dura. Deși la început poate părea o prostie, a fi eficient și productiv îți va fi de mare ajutor.
– Bine!

Nu a durat mult până ce a început să pregătească toate produsele de care are nevoie pentru curățenie: aspirator, mop electric, aparat de curățat cu abur, lavete, etc.

A început cu camera de zi, a luat aspiratorul cu spălare DS 5800 pentru a curăța mai bine pardoseala și colțurile pereților și apoi cu o lavetă a curățat suprafețele mobilierului pentru a îndepărta tot praful. După ce a terminat cu sufrageria, se simțea de parcă ar fi câștigat nu știu ce premiu.

Apoi a intrat în bucătărie și uitându-se de jur împrejur, nu știa ce să facă și de unde să înceapă: a luat taurul de coarne și a început să îndepărteze murdăria de pe gresie, plită, hota de evacuare și cele mai mici spații greu accesibile. Cu aparatul de curățat cu abur SC 3 EasyFix Premium, totul pare foarte ușor.

Dormitorul părea o cameră foarte ușor de curățat, dar nu era deloc așa cum credea; i-am sugerat ca înainte de a începe curățenia propriu-zisă să aerisească înainte de a face curat, în acest fel, va avea ceva mai multă energie, plus că ar putea vedea ce face. Apoi a curățat articole delicate precum ecranul televizorului, cu un produs adecvat. Deoarece era în contratimp a uitat să spele geamurile, aspiratorul de geamuri WV 6 + KV 4 i-a venit în ajutor și le-a curățat foarte rapid, în plus este potrivit și pentru curățarea altor suprafețe netede. La final a folosit mopul electric pentru a curăța și dezinfecta podeaua.

Dacă există o cameră care trebuie să fie curățată cu grijă deosebită, aceasta este baia, iar acest lucru i-a dat bătăi de cap tatălui meu. Baia este unul dintre locurile din casă în care se acumulează cele mai multe bacterii. Curățarea acesteia poate fi foarte greoaie. Aparatul cu abur Kärcher SC 2 a îndepărtat cu ajutorul lavetei chiar și urmele persistente de pe chiuvetă, oglindă chiar și de pe cadă, ce păreau imposibil de curățat. După lustruire, camera de baie a fost împrospătată cu o vază frumoasă și mare de flori.

După ce tata a terminat curățenia în toată casa, era foarte obosit și s-a dus să se culce. Nu s-a trezit până dimineață. Cum a doua zi era 1 Martie iar mama se întorcea de la țară, m-am furișat din casă să îi cumpăr un cadou. Pur și simplu am uitat de cadoul pentru ea.

Kärcher Aspirator pentru geamuri WV 6 + KV 4(white) *EU

E mai bine să oferi

Mama s-a întors acasă chiar când eu și tata luam micul dejun. Ea era vizibil uimită de cum arăta casa și nu înțelegea cum de este așa curată:
-Ați angajat o firmă de curățenie?
-Dragă, avem bani pentru așa ceva?
-Mamă, tata s-a ocupat singur de curățenie.
-Cum!? A făcut tatăl tău curățenie generală!?
-Da dragă, ce, nu mă pot descurca?
-Da, dar…ca să fiu sinceră, nu credeam…Văd că avem un aspirator nou!!
-Nu doar un aspirator, ci mai multe produse care vă vor ajuta la curățenie igienică, ținând cont de vremurile prin care trecem. ( Am intervenit eu ).
-Așadar, să înțeleg că de acum înainte mă vei ajuta să fac curățenie…?
-Dragă, vino și ia micul dejun cu noi. (O întrerupe tata). Și ca să știți, eu nu ajut acasă, eu fac parte din casă.

După micul dejun i-am arătat mamei tot ceea ce eu și tata am achiziționat de la Kärcher. Nu îi venea să creadă că tata a fost de acord cu achiziționarea lor și voia mai multe detalii despre compania a cărei produse l-a ajutat pe soțul ei să facă curățenie. Despre companie i-am spus că s-a înființat în 1935, deține în prezent peste 630 brevete active și cel mai important că este lider mondial în domeniul tehnologiei de curățare. La final i-am arătat un clip video despre eficacitatea produselor Kärcher.

Cum stau lucrurile acum

Azi, lucrurile par să stea puțin altfel. Tata o ajută pe mama în treburile gospodărești chiar dacă la început refuză, sfârșește prin a o ajuta. Acest lucru eliberează o bună parte din programul mamei, deoarece totul se face mai repede și au mai mult timp pentru ei. Acum, că este implicat în toate acestea, a înțeles mai bine stările de epuizare, stres, îngrijorare sau nerăbdare ale soției sale.

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2021.

3 COMENTARII

Lasă un răspuns