Turist în România mea….dar nu am voie să fac fotografii

3

Cred că vi se pare ciudat că am pus acel titlu la articol, dar exact asta mi s-a întâmplat. Mi s-a interzis de către o persoană care nu are nimic de-a face cu atracțiile turistice, este vorba un simplu cetățean frustrat, deoarece erau destui oameni care au apreciat acel articol. Turismul în România îngrădit?!

Bun, să încep cu începutul. Este vorba de Schitul Soveja, despre care am specificat că am vizitat schitul în timp ce mă îndreptam către Stațiunea Soveja. Despre acest schit am scris că este la 6 km de stațiune, așa cum e specificat și în broșuri, am scris doar legat de istorie și nu am intrat în detalii despre locație. Persoana respectivă a dat detalii exacte unde se află schitul și voia comunicat din partea reprezentații schitului dacă am plătit lăcașului de cult pentru fotografiile făcute, dar și pentru faptul că am scris. Indignarea mai mare a fost că la finalul articolului am interzis cititorilor să-și însușească fotografiile făcute de mine. Nu mă interesează cine e persoana și nici nu i-am dat replica. Am verificat și nu are de-a face cu schitul respectiv.

Am mai scris ai despre alte mănăstiri, schituri, castele, etc. Nu mi s-a întâmplat ca să vină cineva să mă întrebe de comunicate și altele. Ba din contră, unele lăcașuri de cult au distribuit ceea ce am scris, postat, etc. Mi s-a întâmplat chiar să preia și presa locală, cu citarea sursei atât pentru articol, cât și pentru fotografii.

Acum stau mă gândesc și nu pot să nu mă întreb, dacă obiectivele turistice ale țării noastre nu sunt promovate de către noi cetățenii obișnuiți, atunci cine? Să așteptăm acel comunicat … pentru a obține permisiunea de a ne promova țara?

Dacă aș fi dat toate datele exacte despre schitul respectiv și nu numai, ar fi fost luat altfel, că aș fi scris de pe Wikipedia. Cum o dai tot n-o nimerești.

Mi s-a spus să nu pun astfel de răutăți la suflet și să trec peste. Bineînțeles că am trecut peste. Astfel de oameni nu vor evolua niciodată dacă stau și se uită în ograda vecinului.

Și nu voi renunța, voi scrie în continuare și voi preciza, de asemenea, că este interzis însușirea fotografiilor. Sunt turist în România!

Puteți prelua maximum 500 de caractere din acest articol, condiția este să specificați și să inserați vizibil linkul articolului.

3 COMENTARII

  1. Nu stiu cine era domnul si ce voia, insa vreau sa iti spun ca exista locuri in Romania, ca si prin alte parti ale lumii, unde nu ai voie sa faci fotografii sau unde poti face fotografii doar daca platesti o taxa.

    • La unele locații, inclusiv mănăstiri se plătește, dar domnul avea o frustrare: like-urile multe și comentariile pozitive.

Lasă un răspuns