Alma – Momente perfecte, sufletul parchetului!

2
Alma Parchet
Sursa foto: Alma Pachet, Canva.com, Edit Canva.com

Cum faci să trăiești din propria afacere și să începi de la zero? Cum pui bazele unei familii? Nu e ușor, dar cu ideile potrivite este posibil. Și am să vă povestesc cum am făcut eu. Sună nebunesc, dar într-un oraș aglomerat și pentru un om care plătește chirie nu sunt extrem de multe posibilități, să fim realiști! Vremurile se schimbă, regulile, la fel, iar eu aveam nevoie de bani – pentru mine, pentru facultate…

Eu de fel sunt mai zăpăcită și când îmi vine o idee nu mă las până ce nu se va concretiza. Deși stau cu chirie, asta nu înseamnă că nu pot să-i dau o viață nouă casei în care locuiesc. Mă gândeam să schimb culoarea pereților, să înlocuiesc pardoseala cu parchet din lemn masiv deoarece ador lemnul.

Casa era un dezastru, avea nevoie de o reparație aici și de un var acolo, așa că mă gândeam la o renovare care să o revigoreze. M-am încărcat cu ambiție și mi-am zis: de ce să nu fac din această casă căminul meu?

Parchet din lemn masiv
Sursa foto: Alma Pachet, Editare Canva.com

Am resuscitat casa în care locuiesc

Am început de la zero atunci când am strâns câțiva bănuți să pun un tapet într-o cameră. Căci, așa mi-a venit ideea! Totul începe de undeva în viață! Am ales un tapet luxos de interior, cu scări de nuntă și covor roșu – fără să îmi dau seama inițial, creasem senzația de mai mult spațiu în cameră – apoi, am folosit câteva decorațiuni de vaze cu flori și busturi din piatră, lumini și cam asta a fost.

Am pus tapetul pe un singur perete, dar imediat după, când am făcut doi pași în spate și am realizat ce mi-a ieșit, zic: WAW! Asta merge pentru poze. Apoi, las ușor privirea în partea stângă și mă gândesc că am trei camere închiriate!

Chiar aș putea face asta în fiecare cameră, mai ales că investiția nu este mare!! Ce mai am nevoie!? Alte modele de tapet, parchet, lumini și decorațiuni, șabloane foto și recuzită, cameră foto deja aveam. Iubesc fotografia. Zis și făcut. Am mai luat un tapet pentru aceeași cameră, de data aceasta scările exterioare ale unui palat cu o marmură și o arhitectură de vis; cu gard viu, verde, natura și soarele pe fundal – am creat o atmosferă vintage, antică și luxoasă într-un singur loc.

parchet
Sursa foto Pixabay

Și alte câteva astfel de paravane, pentru a varia modelele: săli de concerte, interiorul bisericii, vile franțuzești, mediteraneene, piscină de interior. Nu că aș pune tapet zilnic, dar pot fi prinse de un suport pentru fotografie – poți alege, astfel, fix ceea ce vrei și crea noi decoruri de fiecare dată!

Pentru altă cameră am ales flori și decoruri florare de tot felul și toate culorile, iar pentru alta peisaje: nisip, mare, peștișori, vapoare naufragiate, păduri, râuri și munți, drumuri de toamnă, gotice, vintage, mistic, magic, cu pietre, castelul lui Dracula sau natura de iarnă cu zăpadă și brăduți … mașini și săli de sport, apusuri de soare. Nu le-am luat pe toate odată căci mi-ar fi fost imposibil. Dar am crescut ușor-ușor.

Cu pași mici și investiții atente. Tavanul a trebuit decorat cu un fundal care să fie comun și să se potrivească tuturor șabloanelor, cu mici schimbări de lumini, la fel și parchetul. În baie și bucătărie aveam gresie, baia m-am hotărât să o las funcțională dar nu pentru poze, în bucătărie m-am mutat eu, iar pe balcon am pus o masă de cafea și câteva fotolii micuțe din piele pentru discuții și relaxare cu protagoniștii fotografiilor.

https://i0.wp.com/blog.super-blog.eu/wp-content/uploads/2021/10/pexels-photo-164446.jpeg?resize=696%2C522&ssl=1
Sursa foto: Alma Parchet

Cum am rezolvat problema alegerii parchetului?

Nu a fost ușor, dar am început o transformare și o schimbare utilă, necesară și sigură! Parchetul, la fel ca și tavanul trebuia să fie un model comun pentru fiecare decor. Cu mici adaosuri de blănuri, covorașe tematice, etc., dar, precum tavanul, a necesitat atenție și o alegere perfectă!

Am vizitat zeci de depozite, magazine în care nu am găsit nimic din ceea ce căutam. În plus, vânzătorii se uitau la mine de parcă aș fi căutat vreun parchet aurit. Acum stăteam și vorbeam cu mine: oare am să găsesc parchetul ideal? Cine să-l monteze? Eu, clar nu știu cum, nu am montat niciodată așa ceva!

Aveam nevoie de un parchet cu bogate inserții de alb și foarte puțin gri pentru camera cu decoruri de nisip, și mare, și alte cele, adică am vrut așa pentru a îmbina decorul cu parchetul și a da o senzație cât se poate de realistă, de punte albă de scânduri în nisip sau în diverse încăperi. Având în vedere multitudinea de tipuri, materiale și culori, alegerea parchetului nu a fost deloc simplă.

Sursa foto&Edit Canva.com

Pardoseală modernă – parchet triplustratificat

O combinație de stil retro și impresionism la mine acasă. În camera cu decoruri luxoase aveam nevoie de un parchet stratificat modernist crem închis, iar în cea de flori de parchet de lemn masiv, maro, pe care să pot lipi covoare 3D, marmură și mozaic.

Am ales Parchetul triplustratificat deoarece este un parchet mai ecologic decât parchetul laminat. Acest tip de parchet este format ca un sandwich din trei straturi din diferite tipuri de lemn. Avantajele sale stau tocmai în calitățile nobile: este natural, cald, reflectă toate proprietățile lemnului și este rezistent (deoarece poate fi lustruit de mai multe ori, redându-i strălucirea foarte ușor).

Este cea mai bună afacere care se poate face, mai ales în vremuri grele! Dar nu a fost chiar o muncă de un singur om, nu a fost ușor, și, pentru a îmbina atâtea stiluri de parchet cu gusturile mele luxoase și extravagante am avut nevoie de consultanță. Am găsit acest ajutor la Alma Parchet, care m-a ghidat pas cu pas în alegerea produselor potrivite. Mă pricep eu la fotografie și decor. Dar la parchet… Nu mă bag!! Am nevoie de specialiști!

Sursa foto: Alma Parchet, Editare Canva.com

De ce Alma Parchet?

Despre Alma Parchet vă pot spune că din 2011 este dedicată pardoselilor din lemn, fără a exclude alte opțiuni. Pardoselile, treptele și mobilierul din lemn nu sunt doar o opțiune de lux, sunt o opțiune de durabilitate, de confort și emoție.

Așa că i-am sunat, le-am făcut portretul-robot al încăperilor mele iar ei au fost foarte drăguți să mă asculte și să mă îndrume. Pentru că era necesar ceva bun, de durată, cu un aspect estetic evident și în primul rând rezistent. Vă dați seama ce forfotă s-a creat în casa mea de atunci încolo!?

Mi-a plăcut mult seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadă atunci când m-au ajutat la alegerea parchetului potrivit pentru casa mea. În prețul parchetului este inclus: transportul, montajul și finisajele. Un alt lucru care mi-a plăcut, faptul că oferă garanție 2 ani pentru lucrările de montaj ale parchetului.

Alma Parchet

Le-am arătat apoi poze cu decorurile rezultate și m-au întrebat când putem programa, când pot veni cu familia la o sesiune de poze pentru Crăciun. Ei sunt sufletul afacerii mele (împreună cu mine) și totul a început cu câțiva prieteni! Zâmbiți, vă rog!

Această experiență m-a schimbat total. Uneori simți că ești atotputernic și poți face totul, dar mi-am dat seama că am o limită. De asemenea, am descoperit că am o mare putere care mi-a permis să fac toate acestea. Ce dacă sunt femeie? Acest lucru nu m-a împiedicat să fac din această casă căminul meu!

Articol scris pentru SuperBlog 2021

2 COMENTARII

Lasă un răspuns