Bun venit în Grădinița Bebeio!

2

Întotdeauna mi-au plăcut copiii; sunt un fel de zână a lor, pentru că așa vreau să mă văd. Atât de mult îi iubesc! Iar această iubire este o iubire legendară! Am descoperit-o încă de la vârste fragede, ținând în brațe un verișor, o nepoată, apoi când mă duceam cu mama la doctor iar acolo erau alți copii mai mici decât mine. Ei erau speriați, agitați, plângeau… eu încercam să îi liniștesc, să mă joc cu ei tot felul de joculețe și apelam la diferite mimici ale feței pentru a le atrage atenția. Eram dădacă.

Nu am copiii mei, nu știu, mereu zic că nu e momentul încă dar am în grijă un grup de 80 de copii, fiind directoarea unui conac-creșă-grădiniță cu program prelungit, ce îmbrățișează copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani. Nu a fost ușor să ajung aici! Fără să fac referire la studii, investiții și căutarea celor mai buni oameni și profesori pentru acest job, am avut nevoie de foarte mult ajutor pentru amenajare, și, puteți fi siguri că avem cele mai bune, frumoase și utile lucruri pentru cei micuți, iar mobilierul este calitativ, foarte atent selecționat, și cu un aspect minunat pentru cei mici.

Am transformat un conac într-o grădinița, ce este concepută pe două etaje, astfel: la parter, lângă intrarea principală se află cantina; patru săli de joacă și cursuri, sala de mese, cabinet medical, salon de dormit și toaletele. La etaj sunt alte trei săli de joacă și cursuri, un alt salon de dormit, o sală de mese și alte toalete. Tot la parter se află ieșirea către curtea grădiniței, de altfel, locul preferat al celor mici!

Grădinița BEBEIO
Sursa foto: Pixabay, Edit canva.com

O creșă cât un conac, cu miros de cozonac!

Curtea este amenajată cu: băncuțe, leagăne, trambuline, tobogane, căsuțe pentru copii, balansoare, carusele, trasee de gimnastică și biciclete, jocuri muzicale, echipamente de joacă pentru copiii cu nevoi speciale, cățărători și multe altele – toate acestea într-o zonă imensă, pitorească, de vegetație, în care predomină conifere și flori – împrejmuită cu un gard, cu motive rustice.

În incinta grădiniței se găsesc următoarele dotări – cele 7 săli expresive, de joacă și cursuri, conțin: catedre, mese și scaune, table și suporți pictură, dulapuri, echipamente muzicale, bibliotecă, televizoare, echipament VR – în funcție de grupe (mica-3-4ani, mijlocie-4-5ani, mare-5-6ani, pregătitoare-6-7ani), două grupe mici și două mijlocii a câte zece elevi per grupă, la parter, iar la etaj cele mari și pregătitoare, structurate pe aceeași schemă.

Sursa foto: proiect realizat în Biano Studio, Edit canva.com – Camera de joacă

Suntem Biano-Bebeio!

M-am jucat în Biano Studio, un motor de căutare pentru mobilă și decoruri până ce am obținut camerele dorite, iar la final am salvat fotografiile cu proiectul meu. L-am finalizat și le-am trimis comanda. Ei m-au ajutat să aleg ce e mai bun din toate magazinele. Sunt o echipă total dedicată acestui scop și foarte multe exemple în acest sens se pot remarca pe Instagram-ul celor de la Biano, dar și YouTube unde se poate vedea varianta video.

Cum am realizat proiectele pentru grădiniță

Mi-am făcut cont pe Biano, am intrat pe homepage, apoi pe „Creează proiect nou” un tool de inteligență artificială unde îți poți crea, virtual, camera pe care vrei să o decorezi. Pentru mine, care nu aveam timp să umblu din magazin în magazin a fost un ajutor excepțional.

Vreau să vă arăt exact despre ce este vorba, eu sunt foarte încântată de rezultate! Totodată, vă sfătuiesc să nu vă grăbiți și să alegeți exact ce vă e de folos, potrivit cerințelor pe care le aveți. Mobilierul este util atunci când se păstrează în timp și cel mai bine este să vă alegeți pe dimensiunile potrivite fiecărui spațiu, încât să vă rămâne și loc liber. Materialul, formele, totul este foarte important. Noi avem un stil colorat, iar cele mai bune mi se par sertarele cu cheițe.

Sursa foto: proiect realizat în Biano Studio, Edit canva.com – Camera de dormit

Holurile sunt dotate cu dulapuri vopsite de cei mici, pentru vestiare, și acvariu de peștișori. Cabinetul medical este echipat cu pătuț și scaun pentru pacient, scaun și birou pentru asistent, chiuvetă, dulapuri, spațiu de sterilizare, frigider și vestiar. Toate acestea conforme cu cerințele și restricțiile aplicate.

Spațiile de servire a mesei conțin doar scaune și mese colorate, iar spațiile de dormit conțin paturi și dulapuri; băile sunt dotate cu toalete performante, chiuvete la fel de colorate, mașini de spălat și două dușuri pentru urgențe, iar cantina conține: aragazuri, frigidere, hote, cuptoare cu microunde, rafturi, chiuvete și măsuțe de transport mâncare. De aici copiii vor servi mâncare cu specific românesc, în totalitate, și desert!

Mai avem un balcon la etaj, pentru relaxare – destinat doar personalului autorizat – camere de supraveghere video, alarme și paznici… viu colorați! Copiii nu au voie să iasă nesupravegheați în curte. Avem educatoare testate anual pentru fiecare grupă în parte.

Sursa foto: proiect realizat în Biano Studio, Edit canva.com – Cabinet medical

Cine este Biano?

Biano nu este doar un site, este un mall virtual ce a început ca un catalog de mobilier și decorațiuni, cu viziunea că toată lumea poate avea o locuință frumoasă. A fost lansat inițial în Cehia și operează în prezent pe 7 piețe (Cehia, Slovacia, Țările de Jos, Brazilia, Ungaria, România, Portugalia), cu peste 5 milioane de produse pentru casă și decorațiuni. Motorul de căutare Biano s-a lansat în România începând cu anul 2018.

Pe cei de la Biano i-am găsit când a trebuit să amenajez toate aceste încăperi. Fiind o clădire mare, am avut nevoie să iau mobilierul și decorațiunile dintr-un singur loc, raportându-mă la preț și la calitate. Și mi-am dorit ca toată lumea să se simtă confortabil aici. Mai bine decât acasă! A trebuit să amenajez rapid, iar ei au fost perfecți pentru că am putut face un proiect pe care să-l trimit lor, ca mai apoi, să îmi aducă imediat tot ce am cerut!

De la mobilier, la decorațiuni, la lumini, am apelat la ei. A fost foarte distractiv, iar ei au fost foarte deschiși propunerilor și îmbunătățirilor mele, și mi-au făcut discount!! Foarte practic și eficient acest lucru, pentru aceste vremuri pandemice. Majoritatea dintre noi preferăm să comandăm online acum, în timp ce ne ocupăm de alte lucruri.

Bebeio nu este un simplu loc, ci un loc în care ne petrecem fiecare zi și fiecare sărbătoare. Cu bune și fără rele, în fiecare anotimp, este un loc în care îți faci o familie și prieteni pentru totdeauna, la fel ca Biano, iar Biano este un pionier în viață, la fel ca Bebeio! Suntem deschiși între 6-18 în fiecare zi, chiar și în weekend, și vă așteptăm cu cel mai mare drag!

Sursa foto: proiect realizat în Biano Studio, Edit canva.com – Bucătărie

O familie pe viață!

În încheiere vreau să vă spun că noi participăm, încă de pe acum, la olimpiade și concursuri avizate de Ministerul Educației, pentru categoria ≤7 ani. Participăm cu desene, cântece, poezii, figurație artistică, activități sportive, și altele. Avem deja genii în grădinița noastră, care primesc anual cupa Bebeio, premii materiale, dulciuri, bonusuri și burse, apoi, trec rapid de examenele școlare sau trec direct la un alt nivel educațional, sărind, deseori, peste clasele primare. Aceștia sunt copiii noștri și nu vă puteți imagina mândria pe care o am eu, mai ales când primesc laude!

Avem copii ce au un IQ cu mult peste medie și sunt înscriși în Mensa, unde pot cultiva această inteligență în folosul umanității. De la noi placă viitorii inventatori și inovatori, creatori, viitoarele talente deosebite, fără egal, viitorii maeștri și oameni excepționali. Dar mai bine las deoparte cuvintele ce deseori sunt de prisos și vă arăt cât de fericiți sunt cei mici, aici, pentru a vă convinge singuri! Să trecem la fapte!

Bebeio
Sursa foto: Pixabay, Edit canva.com

Articol scris pentru SuperBlog 2021

2 COMENTARII

Lasă un răspuns