Voi i-ați scris lui Moș Crăciun?

0
Voi i-ați scris lui Moș Crăciun

Poate părea o întrebare banală, dar de multe ori căutăm orice soluție pentru a fi fericiți, măcar puțin. Crăciunul este sărbătorea de care ne folosim oarecum pentru acel strop de fericire. După colindele de Crăciun, care anunță nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, ne agățăm de bărbosul cu plete dalbe care ne lasă darurile sub brad. Pentru o clipă devenim copii. Totuși, să nu uitam pe cine sărbătorim cu adevărat pe 25 decembrie.

Pentru mine, Crăciunul este, fără îndoială, cea mai importantă sărbătoare. Eu, personal nu sunt genul om bisericos, deși îmi place să vizitez bisericile și mănăstirile istorice. Cu toate acestea, cred în imensa putere a credinței. Fără îndoială, credința mișcă munții… Mi s-a întâmplat chiar să-mi doresc ceva ce s-a înfăptuit. Dorința mea a fost să aflu dacă mai există umanitate în oameni, nu doar ură și intrigă. Am aflat că da, încă mai există, dar, din păcate, unii nu vor să scoată la suprafață acest sentiment.

Crăciun

Cine i-a scris lui Moș Crăciun a primit cadouri

Nu vă imaginați acum că am luat o foaie de hârtie și i-am scris Moșului să-mi aducă nu știu ce cadouri. Nu. Cea care i-a scris a fost nepoata mea. Moș Crăciun i-a adus aproape toate cadourile pe care și le-a dorit. Desigur, copiii trebuie să se bucure de „prezența” acestui personaj, ei încă nu știu ce se sărbătorește cu adevărat în ziua de Crăciun.

Nu pot să zic că nu am primit și eu cadouri, aș minți. Și noi, adulții ne bucuram de micile atenții. Câteodată ne dorim să-i scriem lui Moș Crăciun, chiar dacă suntem adulți. Tind să cred, că unii dintre noi i-ar cere lucruri deloc materiale, cel puțin eu, i-aș cere cu totul altceva. Da, știu, visez cu ochii deschiși!

Unii dintre voi veți spune că am uitat despre ce este Crăciunul. Nu am uitat deloc. Pur și simplu am căutat doar o portiță, o evadare într-o lume a iluziilor. Ceva mă face să cred că nu sunt singura care gândește așa. Mai ales acum, de când cu pandemia, am uitat să fim noi înșine, am uitat că trebuie să trăim printre oameni. Din păcate, am învățat să trăim online, izolați de ceilalți.

Moș Crăciun

I-am „scris” Moșului…..pe vlog

După cum am scris mai sus, nu i-am scris lui Moș Crăciun pe o foaie de hârtie, ci am făcut cu totul altceva. Scrisoarea mea este defapt un vlog, pe canalul YouTube al acestui blog. A fost primul meu vlog și am avut mari emoții. Sunt genul de persoană căreia îi place să încerce și altceva decât blogging.

Nu știu dacă voi repeta această experiență. Mulți dintre cei care au văzut vlogul m-au încurajat să fac în continuare. Sincer, nu am experiența celor care fac asta de ani de zile. Au echipamente pe care eu nu le voi avea niciodată. Personal, acest experiment m-a ajutat să fiu mai încrezătoare în propriile mele forțe.

Și acum, la final de articol o să fiu puțin rea, nu vă voi dezvălui ce i-am cerut grasului cu plete dalbe. Vă las pe voi să descoperiți.

Dacă nu i-ați scris lui Moș Crăciun, poate vreți să scrieți în jurnale pentru femei.

Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului

Lasă un răspuns