Când ai o dizabilitate locomotorie gravă te lovești de tot felul de bariere.
Unele țin de mediul înconjurător, altele de mentalitatea oamenilor.
Pentru integrarea în comunitate persoanele în fotoliu rulant și nu numai trebuie să lupte pentru îndepărtarea acestor bariere.
Sportul, ca și cultura, poate fi un mijloc de integrare a persoanelor cu dizabilități.
Susținerea unei echipe, trăirea intensă a emoțiilor din momentele cheie ale unui joc, pot apropia oamenii și anula diferențele dintre ei.
Din păcate, de cele mai multe ori accesibilizarea clădirilor ce găzduiesc jocurile diverselor echipe locale nu respecta normativele tehnice referitoare la accesibilizarea spatiilor publice și astfel persoanele în fotoliu rulant se lovesc de foarte multe bariere.
Sala Polivalentă din Focșani este într-o asemenea situație.
Are o accesibilizare inadecvată ce creează multe probleme persoanelor în fotoliu rulant dornice să participe la jocurile găzduite de aceasta:
Accesul la rampa este blocat de automobile.
Unghiul de înclinare al rampei este prea mare.
La intrarea în clădire există un prag.
În sala de sport, persoanele în fotoliu rulant sunt nevoite să stea exact lângă teren, departe de ceilalți suporteri, existând riscul că acestea să fie lovite de vreun jucător în timpul jocului.
Răzvan este membru al grupului DizAbil.Eu și suporter nelipsit de la meciurile echipei locale de handbal de cinci ani.
El împreună cu Larisa au realizat un filmuleț în care povestesc dificultățile pe care le întâmpină Răzvan atunci când merge să-și susțină echipa de suflet!
Grupul Civic – DizAbil.Eu este mentorat de către Diana Trenchea în cadrul proiectul „Pași civici către o comunitate puternică” , derulat de CeRe în parteneriat cu CIVICA cu sprijinul financiar de la Active Citizens Fund.