Parcul Mini Transilvania – Experientă Inedită

0
Mini Transilvania

În luna septembrie a acestui an am avut ocazia să vizitez cel mai interesant parc văzut vreodată, Mini Transilvania. Loc unde am avut ocazia sa fac turul Ardealului în câteva ore și nu exagerez. În acest loc poți face o incursiune în istorie.

Mini Transilvania este singurul parc tematic multicultural cu modele de clădiri istorice din România. Este situat în Băile Szejke, în apropierea orașului Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Aici pot fi văzute machetele a peste 120 de localități istorice, castele, cetăți medievale și biserici fortificate din Transilvania. Lângă fiecare machetă este descrisă istoria clădirilor și a locurilor în trei limbi. Realizarea acestui parc fiind inspirat din Mini Europa (Bruxelles, Belgia) şi Minimundus (Klagenfurt, Austria).

La intrarea în parc am fost întâmpinată de două castele emblematice ale României, Castelul Peleș și Castelul Bran. Pe lângă acestea mai pot fi văzute: Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, Biserica fortificată din Biertan, Mănăstirea Brâncoveanu, piețele centrale ale unor orașe și multe alte clădiri în miniatură.

Mi-am scos telefonul să filmez, voiam să surprind totul. Era ceva ce nu trebuia ratat. Am rugat-o pe mama să facă fotografiile pentru că nu puteam face două lucruri deodată. Nici măcar nu-mi păsa de căldura înăbușitoare care voia să mă alunge din parc. Să vezi atâta istorie într-un singur loc, pentru mine a fost ceva wow.

Mi-a plăcut că Mini Transilvania este adaptat și pentru persoanele cu dizabilități. Eu, persoană cu dizabilități, m-am deplasat cu ușurință pe aleile parcului. Am recomandat acest loc și altor persoane cu mobilitate redusă. În primul rând, pentru că este accesibil și în al doilea rând datorită frumuseții machetelor, care imită originalul. Îmi doresc să cunoască și ei diversitatea arhitecturală, religioasă și culturală a Transilvaniei.

În parc atât copiii, cât și adulții pot petrece o zi de neuitat călătorind cu o mini mocăniță trasă de o locomotivă cu abur, singura de acest tip existentă în România. Biletele se pot lua de la intrare. În interiorul parcului se mai poate vizita și Centrul Memorial Orbán Balázs.

Parcul Mini Transilvania

După ce am vizitat Mini Transilvania, am trecut și pe sub porțile secuiești din apropiere. În prezent, Muzeul Porților Secuiești cuprinde 16 porți, sculptate în stilul specific caselor săsești din zona Odorheiului Secuiesc. Muzeul se află în imediata apropiere a mormântului lui Orban Balasz, cunoscut scriitor, etnograf, istoric și om politic secui.

Când am decis să vizitez Mini Transilvania, am făcut câteva cercetări în prealabil și am aflat că acest parc s-a născut dintr-o idee a echipei Legendarium din Ținutul Secuiesc.

Parcul e deschis de luni pană duminică intre orele 10 și 19.

  • Biletul este de 30 lei pentru adulți – 15 lei pentru copii și pensionari.
  • Gratuit pentru persoane cu dizabilități (este necesar un document doveditor) și pentru copiii sub 3 ani.
  • Bilet pentru grup de cel puțin de 10 persoane – 25 lei pentru adulți, 10 lei pentru copii și pensionari

Mini Mocănița Secuiască:
Bilet pentru adulți – 10 lei, bilet pentru copii – 5 lei.

În concluzie, vă recomand să vizitați Mini Transilvania Park. Este ocazia perfectă de a vă îmbunătăți cunoștințele.

Ce anume m-a fascinat la acest parc, veți vedea în clipul de mai jos.

Orice upload al acestor fotografii este interzis fără citarea sursei.
Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.

Lasă un răspuns